bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Gereedschapssets: Het juiste gereedschap voor elk project

Het assortiment gereedschapsets is veelzijdig en varieert van basisuitrusting voor kleine reparaties tot uitgebreide gereedschapstassen voor grote projecten in de elektronicasector of montagewerkzaamheden op de bouwplaats.

Op deze pagina vertellen wij u welke toepassingsgebieden er zijn voor gereedschapsets en waar u op moet letten bij de aanschaf ervan.


Waarom zijn gereedschapsets nuttig?

Schroeven aandraaien, gaten boren, hout bewerken, meubels in elkaar zetten - er zijn altijd diverse klussen te doen in huis en tuin. Ook in de hobbysector, zoals de modelbouw, werkt men vaak aan nieuwe ideeën die snel gerealiseerd moeten worden. Dit is echter alleen mogelijk met geschikt gereedschap.

Voor doe-het-zelvers is het bijzonder de moeite waard om een gereedschapset aan te schaffen. Deze zijn doordacht samengesteld en bevatten combinaties van belangrijk gereedschap dat nodig is voor alledaagse projecten.

Ambitieuze doe-het-zelvers kunnen ook grijpen naar gereedschapsets die speciaal voor een bepaald doel zijn ontworpen. Het assortiment reikt van doppensets en schroevendraaiersets tot modelbouwgereedschap in een compleet pakket.

Hoogwaardig gereedschap behoort tot de basisuitrusting van vakmensen. Naast de basisuitrusting van gereedschap hebben vakmensen vaak speciaal gereedschap nodig dat niet of nauwelijks deel uitmaakt van een universele gereedschapsset. Hier komen sets voor geselecteerde toepassingsgebieden om de hoek kijken.

Daarmee hebben professionals alles bij de hand wat ze in het dagelijks werk voor hun projecten nodig hebben. Goed gesorteerde en zorgvuldig geselecteerde sets bevatten handgereedschap in verschillende maten en uitvoeringen - van doppensets tot sets met accugereedschap en machines. Zo bent u voor elke klus optimaal uitgerust.


Gereedschapsets voor de doe-het-zelver

Als u op zoek bent naar een basisset gereedschap voor werkzaamheden binnen uw eigen vier muren, dan is een universele gereedschapskist een goede keuze. Deze bevat alles wat voldoende is voor de meeste reparaties die in het dagelijks leven kunnen voorkomen. Maar er zijn grote verschillen: Terwijl sommige sets tamelijk handzaam zijn en alleen de belangrijkste gereedschappen bevatten, zijn er kits die talrijke gebruiksvoorwerpen in verschillende maten bevatten en waarvan de omvang zich kan meten met professionele apparatuur.

Universeel gereedschap is echter niet voldoende voor elke klus. Als u bijvoorbeeld wilt werken aan een smartphone, een auto of op het gebied van modelbouw, hebt u speciaal gereedschap nodig. In dit geval moet u gaan voor gereedschapsassortimenten die zijn ontworpen voor deze toepassingsgebieden, zoals precisiemechanicasets of autosets. Zo weet u zeker dat u het juiste gereedschap voor uw behoeften bij de hand hebt en uw ideeën kunt verwezenlijken.

In de meeste gevallen is gereedschap in sets niet alleen goedkoper dan individueel kopen, het is ook optimaal opgeborgen: veel sets komen rechtstreeks uit het magazijn naar u toe in een koffer of een tas. Zo is uw nieuwe gereedschap stofvrij en netjes verpakt en kan het altijd gemakkelijk worden vervoerd.


Gereedschapsets voor professionals

Goed gesorteerde sets maken het mogelijk snel het juiste gereedschap te vinden en bij de hand te hebben. In professionele gereedschapssets zijn de gereedschappen meestal opgeborgen in een stevige koffer van metaal of kunststof of in een stevige tas.

Er is een vaste plaats voor alle gereedschap, zodat het altijd binnen handbereik is. Moeizaam zoeken is niet nodig, wat u kostbare werktijd bespaart. Nog een pluspunt: het gereedschap is stofvrij en netjes opgeborgen en klaar voor transport van de ene naar de andere gebruiksplaats.

Sommige sets worden zelfs geleverd in een gereedschapswagen met laden en, afhankelijk van de uitvoering, met een werkblad voor kleinere montage- en reparatiewerkzaamheden.

Voor specifieke werkgebieden worden gereedschapstassen en -koffers aangeboden. Gereedschapssets voor professionals bieden gereedschap voor algemeen onderhoud, reparaties en renovaties in verschillende uitvoeringen.

Elektriciens profiteren bijvoorbeeld van gereedschapscombo's die speciaal voor hun werkgebied zijn samengesteld. Veel geïsoleerd gereedschap is gemaakt voor fijnmechanische werkzaamheden en is onderworpen aan strenge normen, daarom maakt het geen deel uit van universele gereedschapssets.

Maar niet alleen elektriciens vinden in onze online shop wat ze zoeken. Ons assortiment omvat ook speciale apparatuur voor loodgieterij, automotive, netwerken en nog veel meer.


Waarop moet u letten bij de aankoop van een gereedschapset?

Met een gereedschapset kunt u er zeker van zijn dat de belangrijkste gereedschappen voor uw project inbegrepen zijn, en in de juiste maat. Alle meegeleverde gereedschappen zijn op elkaar afgestemd. 

Toepassingsgebied

Het belangrijkste selectiecriterium bij de aanschaf van gereedschapsets is het toepassingsgebied. Met een universele gereedschapskoffer of -tas legt u een solide basis voor de meest uiteenlopende projecten. Naast schroevendraaier- en doppensets bevatten ze ook spanningstesters, hamers, tangen, waterpassen en ander nuttig gereedschap. Dergelijke sets omvatten een breed scala aan gereedschap voor de meest voorkomende binnen- en buitenprojecten en behoren tot de basisuitrusting.

Als u zich meer richt op werk in een specifiek werkgebied, is het de moeite waard om een complete gereedschapset te kopen die expliciet voor dit doel is samengesteld. In onze online shop vindt u een grote selectie van uitgeruste gereedschapskoffers en gereedschapstassen voor specifieke toepassingsgebieden. Daartoe behoren gereedschapsets voor apparaten en machines op batterijen, ESD, VDE, elektriciens, automotive, modelbouw, netwerk, sanitair, smartphone en speciale tangen-, hamer- en beitelsets.

Gecertificeerde en geteste gereedschapsets

Geteste en gecertificeerde gereedschapsets zorgen voor veiligheid in het dagelijkse werk van vakmensen. Vooral elektromonteurs die aan elektrische machines en apparaten werken, moeten te allen tijde op hun gereedschap kunnen vertrouwen. Bij de aankoop van sets met geïsoleerd gereedschap moet daarom vooral worden gelet op het VDE-keurmerk, dat wordt toegekend door het VDE Prüf- und Zertifizierungsinstitut GmbH. Als een handgereedschap het keurmerk van de Vereniging voor Elektrische, Elektronische & Informatietechnologie (VDE) draagt, kunt u er zeker van zijn dat het is ontworpen voor veilig werken onder spanning. Dit is anders voor vakmensen die vooral werken aan elektrostatisch gevoelige componenten: Hier mag alleen gereedschap worden gebruikt dat voldoet aan de ESD-norm. Elektrostatisch veilig ESD-gereedschap heeft onder meer handgrepen van elektrisch dissipatief materiaal die schade aan componenten voorkomen.

Samenstelling en aantal gereedschappen

Naast het toepassingsgebied spelen de samenstelling en het aantal tools een belangrijke rol. Indien ratels, doppen, bits en dergelijke voor het beoogde doel in bepaalde uitvoeringen of maten beschikbaar moeten zijn, dient u eerst na te gaan of deze naar wens in de set zijn opgenomen. Individuele aanpassingen zijn niet mogelijk, d.w.z. dat u het in de set aangeboden gereedschap alleen in de huidige combinatie ontvangt.

Materiële samenstelling van het gereedschap

Controleer ook de materiaalkwaliteit van het gereedschap. Alleen hoogwaardig gereedschap van stabiele, resistente en robuuste materialen zal het goed doen tijdens het werk en jarenlang meegaan.

Gereedschapskisten moeten gemaakt zijn van robuust materiaal en moeten niet alleen bestand zijn tegen het gewicht van het gereedschap dat erin is opgeborgen, maar ook tegen de belasting tijdens het vervoer. Voor de vervaardiging van gereedschapskisten worden onder meer ABS-kunststof, aluminium of chroom-vanadium-staal gebruikt. Binnenin de koffer houden schuimrubberen inzetstukken het gereedschap stevig op zijn plaats en voorkomen dat ratels, doppen, schroevendraaiers, bits en dergelijke tijdens het vervoer wegglijden. Een handvat of schouderriem vergemakkelijkt ook het mobiele gebruik.Onze praktische tip: Praktische zaken voor mobiel gebruik

Uitgebreide gereedschapsets die vooral bedoeld zijn voor mobiel gebruik wegen al behoorlijk veel. Een zware gereedschapskist maakt het vervoer onnodig moeilijk. De gereedschapset moet daarom in een robuuste, maar niet te zware koffer worden geplaatst. Bij de aanschaf is het de moeite waard om te letten of te zoeken naar speciale functies of accessoires. Zo zijn er sets die in een speciaal ontworpen trolley van plaats naar plaats kunnen worden gerold. Soms volstaat ook een riem, waarmee u de uitgeruste gereedschapskoffer over uw schouder kunt hangen en het gewicht beter kunt verdelen.FAQ – veelgestelde vragen over gereedschapsets

Hoeveel onderdelen bevat een gereedschapset?

Dat kan niet over de hele linie worden gezegd. Sommige gereedschapsets hebben gebruiksvoorwerpen in het eencijferige bereik, andere bevatten meer dan 300 onderdelen. Belangrijker dan het aantal zijn echter de kwaliteit en de samenstelling van het handgereedschap, vooral bij het werken aan elektrische componenten. Hier komen alleen VDE- of ESD-gereedschappen in aanmerking.

Kunnen gereedschapsets op maat worden samengesteld?

Gereedschapsets bieden een vaste combinatie van gereedschappen, aangepast aan het betreffende toepassingsgebied. Als u voor een gereedschapsset kiest, komt deze in veel gevallen in gereedschapstassen of -kisten uit het magazijn naar u toe. Let bij het kopen op de leveringsomvang als u specifiek gereedschap zoekt. Met tijd en onderzoek kunnen gereedschapssets ook afzonderlijk worden samengesteld, maar vaak zijn de onderdelen in een set goedkoper in een compleet pakket dan afzonderlijk.

Zijn sets in een tas of in een koffer verkrijgbaar?

Dit verschilt van geval tot geval. Tassen zijn meestal compacter en lichter, maar worden alleen gebruikt voor een bepaalde basisset gereedschap. Grote sets zijn vaak verkrijgbaar in een gereedschapswagen, koffer of kist.