bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Een snel netwerk met deze glasvezelaccessoires. Een glasvezelnetwerk heeft veel voordelen te bieden. Maar dan moet u wel de juiste accessoires in huis halen. U koopt ze via conrad. Offerte ✓ Lage prijzen ✓

Glasvezelaccessoires voor een razendsnelle informatieoverdracht

Steeds meer netwerken schakelen over op glasvezelkabels. Het is nu eenmaal zo dat door het gebruik van glasvezel kabels sneller data doorgeven. Bent u ook van plan om glasvezelkabels te leggen? Dan heeft u natuurlijk bijpassende glasvezelaccessoires nodig zoals glasvezelconnectoren, verbindingsstukken en converters. Welke glasvezelaccessoires u bij Conrad vindt, waarom een glasvezelnetwerk al dan niet interessant is en waarvoor u de verschillende glasvezelaccessoires gebruikt? Dat leest u hieronder.

Glasvezel op kantoor, interessant of niet?

De overstap naar een glasvezelnetwerk kent veel voordelen. De snelheid van de gegevensoverdracht ligt bijvoorbeeld veel hoger. Een eerdere glasvezelcheck toonde aan dat een glasvezelnetwerk de snelheid van ADSL 2+ met factor vier overschrijdt. Dat is niet zomaar een nodeloos extraatje. Omdat we steeds vaker werken in de cloud is het noodzakelijk dat het netwerk razendsnelle upload- en downloadsnelheden aanbiedt. Daarnaast is een glasvezelnetwerk zekerder, ook bij lange afstanden. Vooral bij grote bedrijven is het daarom aangeraden om over te stappen op een glasvezelnetwerk. Weet bovendien dat zo'n glasvezelnetwerk al bij al eenvoudig te installeren is, glasvezelkabels en glasvezelaccessoires heel duurzaam zijn en dat ze geen warmte afgeven.

Alleen maar voordelen? Niet helemaal. Want tegenover al die voordelen staat er een prijskaartje. Glasvezelkabels zijn niet goedkoop en ook de bijhorende glasvezelaccessoires vergen een investering. Gelukkig geniet u bij Conrad steeds van wel heel scherpe prijzen. Bovendien vraagt u eenvoudig een offerte, waardoor u bij grote projecten extra kan besparen.

Glasvezelconnectoren en -converters voor uw netwerk

Glasvezelconnectoren zijn glasvezelaccessoires die u steeds in huis moet hebben. Met een glasvezelconnector verbindt u vezeluiteinden met elkaar. Hiervoor bestaan verschillende soorten connectoren met uiteenlopende veiligheidsklassen en voor diverse kabeldiktes. U bestelt dit met andere woorden in functie van de dikte van uw glasvezel.

Omdat het glasvezelnetwerk ook met elektrische netwerksignalen te kampen krijgt, gebruikt u ook een of meerdere glasvezelconverters. Deze glasvezelaccessoires zijn goed voor het aansluiten van één enkele switch, router of computer op het netwerk. Wanneer u daarentegen verschillende toestellen op een glasvezelkabel wilt aansluiten, zijn deze glasvezelaccessoires minder handig.

Glasvezelkabels kopen via conrad

Voor het aanleggen van uw glasvezelnetwerk vindt u bij Conrad ook kant-en-klare glasvezelkabels. Deze glasvezelkabels sluit u aan door middel van glasvezelaccessoires als glasvezelconnectoren en -converters. De glasvezelkabels zijn beschikbaar met de aansluiting F-SMA en SC-RJ en met uiteenlopende kenmerken. Verwar deze glasvezelkabels niet met andere glasvezelaccessoires, zoals de glasvezelstaaf. Een glasvezelfstaaf kopen doet u immers niet voor uw netwerk, maar voor een betere hechting bij bouw- of renovatiewerken.

Bij Conrad vindt u alles voor uw netwerk

Steeds meer ondernemingen zijn online aanwezig, automatiseren processen en bieden afstandswerken aan. In alle gevallen moet het netwerk daar dan ook klaar voor zijn. Het gebruik van glasvezelkabels en andere glasvezelaccessoires mag dan wel een eerste stap zijn, maar daarnaast dringen ook een aantal andere aanpassingen zich op. Om u alle middelen te bieden die u nodig heeft, vindt u bij ons een uitgebreid assortiment producten voor uw netwerk. Denk daarbij aan modemsroutersswitches en diverse andere netwerkcomponenten. Plaatst u een grote bestelling? Vraag dan om een offerte en maak gebruik van onze handige inkoopoplossingen.