bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Haakse slijpers voor huishoudelijke en professionele toepassingen

Een haakse slijper gebruikt u voor een veelvoud aan klussen, zoals het slijpen van buizen of het maken van diepe groeven. Haakse slijpers zijn dan ook machines die hun meerwaarde eenvoudig bewijzen. Let echter wel op enkele zaken bij de aankoop van uw haakse slijper, zoals de optionele batterij. Haakse slijpers met een batterij kennen extra bewegingsvrijheid, maar zijn over het algemeen iets duurder. Daarnaast speelt ook de diameter van de slijpschijf een belangrijke rol. Dergelijke zaken lichten we hieronder voor u toe. Dankzij onze keuzehulp vindt u in geen tijd de geschikte haakse slijper voor uw opdracht.

Een haakse slijper met of zonder batterij

Lang niet elke klusser loopt warm voor een slijptol met een ingebouwde batterij. Vaak wordt immers gedacht dat deze haakse slijpers slechts een beperkt vermogen hebben, maar met de nieuwste modellen is dat niet meer het geval. De laatste jaren zijn de batterijen immers veel krachtiger geworden en zijn haakse accuslijpers ook bruikbaar voor de meeste huishoudelijke toepassingen. Alleen voor zware en dikke werkstukken zijn batterij slijpers nog steeds minder geschikt. Houd bij het kiezen van uw haakse slijper met batterij wel rekening met het prijskaartje, dat vaak wat hoger is. U krijgt daarvoor echter een handige en wendbare machine, waarbij u zich geen zorgen hoeft te maken over de stroomvoorziening.

Haakse slijpers met uiteenlopende diameters

Het gros van de haakse slijpers hebben een diameter van 115 of 125 mm en zijn zo voor de meeste huishoudelijke toepassingen geschikt. Deze haakse slijpers zijn immers voldoende wendbaar en krachtig om groeven te slijpen in gewone werkstukken. Wilt u daarentegen slijpen in dikke werkstukken? Dan verkiest u een grotere diameter, zoals de slijptollen met een diameter van 180 of 230 mm. Ook voor de soepele afwerking van dunne werkstukken en platen zijn er speciale diameters. U vindt hiervoor bij Conrad slijptollen met een diameter van 50 of 76 mm.

De haakse slijper en het gebruiksgemak

Tegenwoordig zijn haakse slijpers van uiteenlopende functies voorzien die uw leven een stuk makkelijker maken, zoals de haakse slijpers met constante elektronica. Hierbij blijft het toerental onveranderd, waardoor u een precies resultaat bekomt. Vooral bij het bewerken van meubilair of metalen werkstukken is dat niet onbelangrijk. Daarnaast vindt u bij Conrad ook slijptollen met een soft start waarbij de haakse slijper het toerental traag opdrijft. Dat voorkomt uitschieten, zorgt voor een verfijnde afwerking en is gebruiksvriendelijk.

Veilig werken met een haakse slijper

Haakse slijpers met een soft start staan bekend om hun veiligheid. Dat is niet onbelangrijk, want slijpen kan een risicovolle opdracht zijn. Dat snijbestendige veiligheidshandschoenen daarom noodzakelijk zijn, is logisch. Daarnaast komen er tijdens het slijpen ook vonken vrij, waarvoor u een veiligheidsbril nodig heeft. Wat doet u dan voor de geluidsontwikkeling tijdens het slijpen? Een oorkap is geen overbodige luxe om het vele lawaai op de werf op te vangen en gehoorschade te vermijden. Deze veiligheidsmiddelen en andere accessoires koopt u eenvoudig aan via deze website.