bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Deze tekst is automatisch vertaald.

Interessante feiten over HighPower-LED

HighPower LED-modules zijn elektronische componenten met meerdere LED's, die elk afzonderlijk of in combinatie een hoge lichtopbrengst bieden. In deze categorie vind je zowel kant-en-klare ledmodules inclusief lichtbronnen als ledmodules voor het gebruik van los aangeschafte leds.
Zoektip: Als u op zoek bent naar individuele sterke LED's als vervangende lampen voor lamphouders, vindt u ze hier.
Er zijn hier lichtstrips met verschillende LED's.

  • Wat betekent HighPower LED?

  • Welke krachtige LED-modules zijn er?

  • Wat zijn de bijzondere kenmerken van LED-modules?

  • Waar moet rekening mee worden gehouden bij het omgaan met krachtige LED's en hun modules?

  • FAQ - Veel gestelde vragen over HighPower-LED modules

 

Wat betekent HighPower LED?

LED wordt light-emitting diode genoemd.
Met betrekking tot lichtemitterende diodes betekent hoog vermogen een bijzonder sterke output of een hoog lichtrendement in een klein gebied. Er is echter geen officiële definitie van aan welke criteria een LED-module moet voldoen om door de fabrikant te worden geadverteerd als een krachtige LED.
Door technologische vooruitgang kunnen leds steeds kleiner worden gebouwd en toch een hoge lichtopbrengst hebben.

 

Welke krachtige LED-modules zijn er?

In het "Categorie" filter kunt u kiezen tussen verschillende HighPower LEDs en modules:

High power LED

 

Onder HighPower-LED vind je borden met meerdere lampen die al in gebruik zijn. Soms zijn dit veelkleurige RGB-lichtgevende dioden.

High-power LED-module

Ledmodules zijn kant-en-klare lampen met één of meer leds als lichtbron.

HighPower LED-spot

LED-spots zijn spots met een kleine stralingshoek, d.w.z. gebundeld licht. De spots worden aansluitklaar geleverd samen met het stopcontact en open kabeluiteinden voor de voeding.

LED-bouwsteen

LED-modules zijn borden met meerdere slots voor lichtgevende diodes. De lampen hiervoor moeten apart worden aangeschaft. De geprefabriceerde printplaten bieden verschillende besturingsopties voor geplaatste LED's. Er zijn LED-borden in verschillende vormen en met verschillende arrangementen en aantallen lampgleuven.

SMD-LED meerkleurig

SMD-leds zijn opbouwcomponenten, opbouwapparaten die direct op een printplaat worden gesoldeerd en daardoor bijzonder plat en klein te maken zijn vergeleken met conventionele leds. Door het compacte ontwerp worden ze vaak gebundeld tot meerdere leds in een kleine ruimte, wat optisch een veelkleurige indruk creëert.

Onze praktische tip: lichte kleuren

Het optische kristal bepaalt de lichtkleur van een lichtemitterende diode. Een lichtgevende diode alleen kan daarom alleen in verschillende helderheden schijnen, maar kan niet meerkleurig zijn. Het kleureffect in het RGB-spectrum wordt bereikt door verschillende enkelkleurige LED's te combineren, daarom zijn meerkleurige LED's altijd modules.

 

Wat zijn de bijzondere kenmerken van LED-modules?

In het filter Speciale functies kunt u verdere eigenschappen voor uw HighPower LED-component selecteren.

  • op printplaat: printplaten zijn printplaten waarop de leds zijn bevestigd. Hobbyisten kunnen mogelijk verdere aanpassingen maken aan printplaten.
  • dimbaar: Met dimbare HighPower LED's kunt u de helderheid flexibel aanpassen.
  • instelbaar: Instelbare LED-modules bieden uitgebreide besturingsopties voor het gedrag van de LED's. Zo kun je bijvoorbeeld losse bollen of delen van de formatie apart aan- en uitzetten.
  • Veelkleurig: er zijn eigenlijk geen veelkleurige LED's. De lichteffecten worden gecreëerd door verschillende kleine LED's en over elkaar heen plaatsen van hun lichtbundels. Naast veelkleurige LED-modules is er natuurlijk een enorme keuze aan lichtkleuren voor individuele LED's.
  • Stijf: Een stevige basis voor meerdere LED's is soms praktisch als de hele LED-module in een grotere omgeving moet worden geïnstalleerd.

Onze praktische tip

LED-modules voor aansluiting op wisselspanning hebben altijd een gelijkrichter geïntegreerd, omdat diodes alleen met gelijkstroom kunnen werken.

 

Waar moet rekening mee worden gehouden bij het omgaan met krachtige LED's en hun modules?

Neem de informatie in de productgegevensbladen in acht voordat u LED-modules in gebruik neemt. Als er te veel spanning of stroom wordt aangelegd, of als de polariteit niet correct is bij het inschakelen, is de hele LED-module snel vernietigd en klaar voor de prullenbak.

HighPower LED's zijn krachtige lampen die het netvlies kunnen beschadigen als je er rechtstreeks in kijkt. Kijk nooit rechtstreeks in de zender!

De tweede bron van gevaar met hoogwaardige LED's is de ontwikkeling van warmte. In vergelijking met gloeilampen is de emissie van warmtestraling door leds relatief laag, maar deze komt op als meerdere leds in een kleine ruimte zijn ondergebracht. Bovenal veroorzaken hoge temperaturen schade aan de lampen zelf en voortijdige uitval van LED-modules. Vooral miniatuur-LED's, vaak vervaardigd in SMD-constructie, hebben weinig ruimte voor koellichamen en mogen niet in de buurt van warmtebronnen worden geplaatst.

Onze praktische tip

Veel hoogwaardige LED-modules zijn voorzien van koellichamen omdat lichtgevende dioden gevoelig zijn voor warmte. De warmte wordt zowel door de lampen als door de bedrijfsstroom opgewekt.

Technisch gezien zijn leds diodes. Net als alle diodes laten lichtemitterende diodes slechts stroom in één richting toe en moeten ze met gelijkstroom werken. Bovendien raken lichtemitterende diodes (leds) snel oververhit en kunnen daarom alleen bij lage spanningen worden gebruikt. Om de maximale bedrijfsspanning van 24 volt te behouden waarvoor lichtemitterende diodes zijn ontworpen, hebt u een geschikte voedingseenheid, een andere serieweerstand of een constante stroombron met een lage uitgangsspanning nodig. In onze winkel vindt u HighPower LED modules voor 5 tot 24 volt bedrijfsspanning.

De stroomspanning UF mag niet worden verward met de bedrijfsspanning die als de bronspanning op de gehele LED-module wordt aangelegd. Stroomspanning en stroomstroom IF worden geregeld door de besturingscomponenten van de printplaten waarop de lampen worden gecombineerd om de module te vormen. Gebruik in het geval van vervangbare leds alleen diegene die door de fabrikant zijn goedgekeurd voor gebruik in de module.

 

FAQ - Veel gestelde vragen over HighPower-LED modules

Wat geeft de lichtstroom aan?

De lichtstroom wordt gegeven in lumen en beschrijft het zichtbare deel van de uitgezonden lichtstraling. Hoe hoger de waarde, hoe feller de LED brandt. Krachtige lichtstromen tot 6.483 lumen zijn verkrijgbaar in de winkel.

Waarom zijn er alleen stralingshoeken tot 120 graden in de aangeboden LED-modules?

LED's hebben door hun ontwerp een kleine stralingshoek. Grotere lichtkegels of zelfs allround verlichting kunnen alleen met leds worden opgewekt door meerdere lichtbronnen te gebruiken. Bij ledmodules staan de individuele leds meestal naast elkaar en zijn duidelijk als individuele lichtbronnen te herkennen.

In onze winkel vind je high power LED modules met stralingshoeken van 3 tot 120 graden.