bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Deze tekst is automatisch vertaald.

    

Wat u moet weten over high-power-LED's

 • WAS zijn high-power-LED's?

 • Waarvoor gebruikt high power-LED's gebruikt?

 • Welke High-Power-LED's zijn bij Conrad verkrijgbaar?

 • Veelgestelde vragen - veelgestelde vragen over high-power-LED's

 

WAS zijn high-power-LED's?

De afkorting LED staat voor light-emitting diode, in het Nederlands " lichtemitterende diode ". De LED wijst als elektronisch bouwelement dezelfde eigenschappen als een gewone diode op, gelijkstroom in één richting door het toestaan en in de andere richting te blokkeren. In geval van het debiet geeft een LED echter afhankelijk van de samenstelling licht straling van verschillende spectraal reflecterend vermogen samenstelling af. De eerste led's was er reeds in de jaren 90. Bij de eeuwwisseling was uw ontwikkeling zo ver gevorderd dat uw grootschalige gebruik als lamp mogelijk is. Een LED heeft met betrekking tot het uitgestraalde licht een aanzienlijk hoger rendement dan gloei- of halogeenlampen , bij moderne varianten bedraagt hij tot 85 procent.

De fysieke eenheid voor de lichtstroom als abgestrahltes, zichtbaar licht is het lumen (lm). "Eenvoudige" LED's produceren een lichtstroom van 0,001 tot 1 lumen. High Power-LED's zijn lichtemitterende diode met hogere prestatieparameters , ten aanzien van met name van het uitgestraalde licht laadstroom, tot meer dan 10.000 lumen kan bereiken .

Door een gerichte combinatie van verschillende halfgeleider materialen voor de lichtgevende diode worden verschillende kleuren mogelijk. Voor het opwekken van wittinten worden verschillend gekleurde led's met behulp van een additieven kleurmenging combineert. Met een gerichte aansturing van de afzonderlijke elementen zijn alle kleuren van het uitgestraalde licht kleurschakeringen mogelijk, ook met vloeiende overgangen.

Bepaalde LED-modules (in de vorm van een matrix) zijn via de programmering en intussen ook via APP bestuurbaar en kunnen zo verschillende lichtmodi innemen.

 

Waarvoor gebruikt high power-LED's gebruikt?

Er zijn verschillende toepassingsmogelijkheden voor krachtige high-power-LED's, bijvoorbeeld:

 

Weg- en architectuurverlichting

Paneel verlichting voor werkplekken

Spot- en achtergrondverlichting
voor bedrijfsruimten en vitrines, ook als betrouwbare lichtbron voor koeleenheden

Downlight
plafondlicht voor afstraling naar beneden voor alle:

Verlichtingstaken in de auto

Signaalverlichting
bijvoorbeeld verkeerslichten en -waarschuwing,

Zaklampen

LED-pixelboards
een indeling van LED's als individueel gevormde displays (lichtkranten, beeldsequenties en verschillende kleurprogramma's) met programmeerbare rekeneenheden.

 

Welke High-Power-LED's zijn bij Conrad verkrijgbaar?

Het aanbod bij Conrad omvat meer dan 900 verschillende High-Power-LED's van diverse serviceproviders en merken . Ze zijn in de online shop selecteerbaar volgens:

 • Prijs
 • Nieuwtjes en aanbiedingen , prijs vermindert en de productie emissieregeling eisen RoHS volgens EU-richtlijn
 • Beschikbaarheid in de Conrad-filialen
 • Lichtstroom: van 5 tot 10.500 lumen
 • Stroomspanning (U f ): van halfgeleiders materiaal afhankelijke spanning, WAS van de LED de beschreven kleur geeft
 • Verlichtingshoek: 60 tot 170 graden; wordt aanzienlijk door het ontwerp van de LED-lens bepaalt
 • Flow stroomsterkte (I F ): 25 tot 4800 milliampère
 • Kleur: er zijn LED's in meer dan 20 kleuren verkrijgbaar, waaronder verschillende wittinten
 • Categorie: hier wordt tussen afzonderlijke LED's, lijsten, modules, printplaten en componenten evenals LED's voor de industriële montage in SMD-techniek onderscheiden.
 • Vermogen: van 0,25 tot 150 Watt
 • Bijzonderheden: bijvoorbeeld dimbare high power-LED's, LED's op printplaten of meerkleurige varianten
 • Voedingsspanning: 2 tot 230 volt; nieuwe LED-modules zijn geschikt voor direct gebruik op de netspanning geschikt en heeft geen aparte voorschakelapparaten meer
 

Veelgestelde vragen - veelgestelde vragen over high-power-LED's

WAS wordt gebruikt bij het vervangen van high power-LED's gaat?

Veelgestelde vragen - veelgestelde vragen
 • Werkzaamheden aan netspanning mogen alleen door geschoolde vakmensen worden uitgevoerd. De installatie van de module (met voeding) moet met inachtneming van alle relevante elektrische en veiligheidstechnische normen plaatsvinden.
 • Het wisselen van lampen van welke aard dan ook mag alleen in uitgeschakelde, spanningsvrije toestand te worden uitgevoerd.
 • Gebruik altijd high power-LED's met dezelfde elektrische parameters, omdat de werking onder vaak voor bepaalde prestaties ontwikkeld is.
 • Losmaken en bevestig led's en alle omringende componenten zonder grove mechanische kracht, bijvoorbeeld door schroeven of te sterke buiging van. Dat is dan ook wat ik de als montageoppervlak gebruikte printplaten. Niet geschikt voor deze werkzaamheden moeten scherpe gereedschappen zoals pincetten en zijkniptang.
 • Raak bij de omgang met high-power-LED's niet de lens. Dat kan beschadigingen van de inwendige elektronica.
 • Kijk niet rechtstreeks in de lichtbron en let bij nieuwe installaties dat andere mensen eveneens daarvoor beschermd zijn. De hoge lichtsterkte kan het netvlies de ogen beschadigen.
 • Let er bij het installeren van de LED-modules van ESD-voorzorgsmaatregelen worden genomen. Dit is de afkorting voor "elektrostatische ontladingen" (Engels: Electro-Static Discharge) en beschrijft spanning doorslagen vanwege grote potentieel prijsverschil. Naast brandgevaar voor de omgeving kunnen led's daardoor onherstelbaar worden beschadigd.
 • Voor laagspannings-LED's wordt het gebruik van een elektronisch gestabiliseerde netvoedingadapter met beveiliging tegen kortsluiting, overbelasting en oververhitting.
 • Neem de aanwijzingen voor het warmtebeheer van de fabrikant. Door een verkeerd warmtebeheer kan de hoogwaardige LED beschadigen, kapot maken of de levensduur doen verminderen.
 • Defecte High-Power-LED's horen niet bij het huisvuil, maar als elektronisch afval in gemeentelijke verzamelplaatsen.
   

Hoe lang gaan High-Power-LED's?

Als levensduur wordt bij led's de tijd aangeduid, waarna de lichtstroom in het midden op 70 procent van de beginwaarde is. De levensduur van LED's bereikt waarden om de 50.000 uur (komt overeen met ongeveer 5 tot 6 jaar van ononderbroken werking). De waarden in de gegevensbladen zijn aan het aanhouden van de bedrijfs- en omgevingsomstandigheden en meestal aan een procentuele weergave van uitval gekoppeld.
 

Hoe kan ICH een defecte high power-LED herkennen?

 • Bij led's daalt de Leuchtkraft het einde van de levensduur en aanzienlijk af.
 • Mogelijke storingsbronnen zijn onder meer defecte aansluitingen en/of geleiderbanen door te sterke mechanische belasting.
 • Corrosie van aansluitingen, kan soortgelijke gevolgen hebben zoals bij conventionele lichtbronnen: minder lichtopbrengst en/of flikkeren. Corrosie kan onder bepaalde omstandigheden toe leiden, dat montagedelen niet meer kan worden opgelost, WAS het vervangen van andere elektrische of mechanische componenten nodig kan maken.
 • Defecte voorschakelapparaten en netvoedingen maken zich door flikkeren, afnemende licht tot totale uitval worden opgemerkt.

WAS zijn LED's?

Led's zult tegenkomen ons tegenwoordig overal: ongeacht of stoplichten, televisie of de verlichting in persoonlijke en zakelijke ruimtes. Door hun lange levensduur, hun geringe formaat en de varianten zijn voldoende vormen en kleuren spectra hebben zich LEDs in korte tijd ten opzichte van gloeilampen, halogeen- en spaarlampen doorgezet. Achter elke LED zit een heel stuk techniek die wij u ons on line Inktcartridgeadvies kort uit. Nu meer weten