bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Veilig laden en lossen met een geschikt hijstuig. Met een hijstuig tilt u goederen veilig op en voorkomt u rugklachten. Bij Conrad vindt u verschillende soorten hijstuigen. Ruime keuze ✓ Gratis retourneren ✓

Laden en lossen was nog nooit zo eenvoudig, met de hijstuigen van Conrad

Lang niet alle materialen laten zich even gemakkelijk ophijsen, bijvoorbeeld omdat ze te zwaar of moeilijk te hanteren zijn. Wilt u toch eenvoudig hijsen, bijvoorbeeld voor laden en lossen of voor uw wagen op te krikken? Gebruik dan een hijstuig.Bij Conrad is er voor elke toepassing wel een hijstuig beschikbaar. Onze specialisten maken u wegwijs in het ruime aanbod van hijstuigen en de toepassingen.

Hydraulische garagekrik, voor het veilig optillen van auto's

Een hydraulische garagekrik gebruikt u om een auto of zware voorwerpen op te krikken met een simpel mechanisme. Hiervoor bedient u een hydraulische cilinder met een hefboom of voetpedaal, afhankelijk van het gekozen model. Met dit hijstuig vervangt u in geen tijd een wiel of voert u een inspectie uit van het voertuig. Er zijn verschillende soorten hydraulische garagekrikken beschikbaar met een capaciteit tussen 1 en 60 ton. Hou er bij uw aankoop wel rekening mee dat dit slechts een hijstuig is en dus niet dient ter ondersteuning van het voertuig. Wilt u langdurig werken rond of onder uw voertuig? Dan gebruikt u een assteun om veilig aan de slag te gaan.

Deurlifters, voor het eenvoudig plaatsen van binnendeuren

Een deurlifter gebruikt u om deuren probleemloos op te tillen terwijl u de handen vrij houdt. Met behulp van dit hijstuig monteert u dan ook moeiteloos deuren en voorkomt u beschadiging aan uw goederen. Hoewel deurlifters een maximaal gewicht hebben, kunnen ze meestal toch ongeveer 100 kilogram aan.

Draagzuignappen, voor het opheffen van zware en onhandige platen

Bij grote en zware platen of bodemdeksels gebruikt u draagzuignappen om moeiteloos te heffen. Dit type hijstuig is voorzien van een handvat waardoor u het te dragen object eenvoudig optilt en stevig vastklemt. Dit doet het door een hoog vacuüm te creëren. Hierdoor hecht het zich optimaal vast aan het te tillen object. U hoeft zich dus geen zorgen te maken: indien u de draagzuignappen correct gebruikt met de nodige beschermingsmiddelen, zoals veiligheidsschoenen, kunt u zonder problemen aan de slag. Wel houdt u even rekening met de maximale draagkracht van dit hijstuig, want vaak is deze beperkt.

Pallettruck, voor het verantwoord laden en lossen van goederen

Bent u ten slotte op zoek naar een laad- en lostuig waarmee alles op rolletjes lijkt te lopen? Dan bent u op zoek naar een pallettruck. Zo'n transpallet wordt ook wel eens een pompwagen genoemd, omdat u door het handmatig oppompen een pallet opheft. Meestal is het mogelijk om objecten tot 15 centimeter hoog op te heffen en vervolgens eenvoudig te verplaatsen. Ook hier is de maximale belasting van het hijstuig beperkt, dus hou rekening met de richtlijnen voor laden en lossen.

Conrad is thuis in transporttechniek

Bij Conrad vindt u niet alleen hijstuigen en palletwagens, maar ook alle andere hulpmiddelen voor efficiënt transport. Denk bijvoorbeeld aan rolcontainers, steekwagens en handige tafelwagens. Bovendien verkopen wij ook transporttechniekaccessoires en zelfs speciale meubelrollers. Zoekt u verder nog beschermingsmiddelen om het laden en lossen van goederen helemaal veilig te maken? Bekijk dan zeker even onze pagina met persoonlijke beschermingsmiddelen.