Advies

Industriële batterijen hebben geen probleem met lage en hoge temperaturen of trillingen. Industriële batterijen zijn duurzaam en krachtig. U koopt deze batterijen via conrad. Lage prijzen ✓ Inkoopadvies ✓

Industriële batterijen gaan door wanneer andere batterijen het opgeven

Van meetapparatuur tot camerasystemen: zij hebben natuurlijk stroom nodig. En soms is het niet mogelijk om die apparaten gewoon met de netvoeding te verbinden, waardoor we automatisch batterijen moeten gebruiken. Speciaal voor zakelijk gebruik zijn er industriële batterijen. Dergelijke industriële batterijen gaan langer mee en zijn aangepast aan de intensieve toepassingen die hier heel gewoon zijn. Zo hebben ze geen moeite met hoge of net lage temperaturen en raken ze niet snel oververhit. Er bestaan natuurlijk verschillende soorten industriële batterijen, waarbij de industriële batterijen van Duracell misschien nog wel de bekendste zijn.

Wat maakt industriële batterijen zo bijzonder?

Klassieke batterijen zijn geschikt voor wekkers, afstandsbedieningen en een oude Game Boy. Industriële batterijen moeten dan weer om kunnen met een hoger verbruik, intensievere toepassingen, hogere temperaturen en trillingen en schokken. Daarnaast moeten de prestaties veel betrouwbaarder zijn, ook bij temperaturen die oplopen tot 50 graden of net diep onder het vriespunt zakken. Dat zijn stuk voor stuk voorbeelden van situaties waarin klassieke batterijen het laten afweten maar industriële batterijen gewoon door blijven gaan.

Verschillende soorten industriële batterijen

Net zoals klassieke batterijen kennen ook industriële batterijen verschillende voltages en afmetingen. Zo is er bijvoorbeeld de AA penlite batterij die een spanning van 1,2 tot 1,5 Volt levert. Hierin verschillen ze niet zo sterk van de batterijen voor de consumentenmarkt, behalve dan dat hun capaciteit soms hoger ligt en ze vaak ook een ruimere temperatuurbereik kennen. Hetzelfde geldt ook voor industriële AAA-batterijen. Bij deze twee groepen gaat het overigens vaak om industriële oplaadbare batterijen.

Dergelijke oplaadbare industriële batterijen vindt u ook in andere uitvoeringen zoals de C- of D-batterij. De C-batterij biedt vaak een nominale spanning van 1,5V maar heeft daarentegen wel een capaciteit die kan oplopen tot 8.000 mAh. Bij industriële oplaadbare batterijen ligt dat vaak net iets lager maar klokken we toch af rond de 6.000 mAh. De D-batterij heeft dan weer een nog hogere capaciteit, hoewel dat dan weer verschilt van uitvoering tot uitvoering. Ten slotte zijn er nog talloze andere al dan niet oplaadbare industriële batterijen op de markt. Denk bijvoorbeeld aan de 9V-batterij of de platte 4,5V-batterij.

De industriële batterijen van Duracell

Duracell Industrial, de industriële batterijen van Duracell, zijn veruit de bekendste industriële batterijen op de markt. Zij worden onder andere gebruikt voor medische instrumenten zoals infusiepompen, meetinstrumenten en veiligheidsapparatuur zoals brandmelders. Dat laatste hoeft niet te verwonderen want de zakelijke batterijen van Duracell zijn hittebestendig ontworpen. De industriële batterijen van Duracell worden veelal in bulk geleverd maar ook dat hoeft geen zorg te zijn: zelfs na zeven lange jaren in uw magazijn blijven de zakelijke batterijen honderd procent betrouwbaar.

Ook verkrijgbaar bij Conrad

Bij Conrad vindt u naast onze industriële batterijen en opladers ook componenten voor industriële batterijen en zelfs speciale batterijen zoals fotobatterijen. Denk bovendien ook aan batterij-accessoires, startaccu's en allerhande andere voedingen. En net zoals ons assortiment wel heel veel soorten batterijen kent, geldt dat ook voor onze laadapparatuur. Van batterijladers tot druppelladers en loodacculaders: bij Conrad vindt u alles wat u nodig heeft.