bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Bent u op zoek naar een industriële transmissiemotor? In ons assortiment vindt u industriële transmissiemotoren met diverse specificaties en in verschillende uitvoeringen. Hieronder leest u daar meer over.

Wat is een industriële transmissiemotor?

Industriële transmissiemotoren, vaak eenvoudigweg motorreductoren genoemd, combineren elektronische motoren met een versnelling. In de regel zijn de versnellingsbak en motor verbonden met een flens. Deze combinatie dient om ze vooral bruikbaar te maken voor veeleisende taken in industriële contexten.

Omdat de reductiemotoren een hoog vermogen bij lage snelheid vertonen, worden ze voornamelijk gebruikt in de machinebouw, in de auto-industrie of in transporttechnologie voor (intra-) logistieke taken. Verschillende elektromotoren, AC- en DC-motoren kunnen in gelijke mate worden gebruikt voor reductiemotoren.

Hoe werken transmissiemotoren?

De centrale taak van de zeer efficiënte transmissiemotoren is het omzetten van de snelheid van de motor in de grootst mogelijke koppeluitvoer. Dit wordt gemaakt door verschillende tandwielen in de transmissie te gebruiken. De motor drijft een worm, spoor of soortgelijke versnelling aan, die op zijn beurt zijn vermogen overbrengt op andere versnellingen. De verschillende afmetingen van de tandwielen resulteren dan in de conversie van het respectieve vermogen.

De wijziging wordt meestal overdracht genoemd. In de volksmond is de term reductie echter vastgesteld voor een vermindering van de snelheid en de term overdracht voor toename. Door deze verschillende soorten aandrijftechnologieen vormen transmissiemotoren de oplossing voor verschillende vereisten in verschillende industriële omgevingen.

Waar moet u op letten bij het kopen van de schijven?

Allereerst natuurlijk: de bedrijfsgegevens moeten in acht worden genomen! Naast de basisinformatie over afmetingen, bedrijfsspanning en stroom of schachtdiameter, zijn belangrijke kerncijfers vooral de overweging van het gewenste (nominale) koppel, gespecificeerd in Newton-meters (Nm). Bovendien moet rekening worden gehouden met de maximaal toelaatbare radiale en axiale krachten. Daarnaast is het belangrijk wat de reductie of overdrachtsverhouding is. Dit wordt meestal weergegeven in de vorm van een quotiënt en hiermee moet rekening worden gehouden bij correct gebruik van de reductiemotoren.

De verschillende soorten versnellingen

Misschien wordt het grootste onderscheid gemaakt op basis van de verschillende soorten transmissie. Wormwiel, tandwiel of planetaire transmissiemotoren worden het meest gebruikt. Andere, minder wijdverspreide ontwerpen zijn hoekige tandwielmotoren, die ook conische of spiraalvormige conische tandwielkasten bevatten. De drie meest voorkomende vormen verschillen als volgt in hun structuur en voordelen:
 

  1. Wormwiel motoren 

In wormwiel motoren, grijpt een wormwiel, tandwiel, de worm, in met een uitwendig tandwiel, het wormwiel. De aldus tot stand gebrachte verbinding betekent dat de as van de aandrijfas loodrecht staat op de as van de motor, wat ook het geval is bij motorreductoren met hoekoverbrenging.

Het voordeel: wormwiel motoren zorgen voor een stille werking met een hoog laadvermogen.
 

  1. Meertraps motoren

In het geval van een motor met tandwieloverbrenging staan de assen van de motor en aandrijfassen niet loodrecht op elkaar, maar lopen ze parallel. In de eentrapsvorm van het tandwiel, grijpen twee 'normale' tandwielen in elkaar en genereren zo de gewenste step-up of step-down ratio. De fasen van deze motoren kunnen worden aangepast door extra tandwielen en assen te installeren en worden dienovereenkomstig twee-, drie- of meertraps helixmotoren genoemd.

Het voordeel: een eenvoudig en robuust ontwerp en een hoge mate van efficiëntie dankzij directe mechanische transmissie.

  1. Planetaire tandwielmotoren

In motoren met planetaire of planeetwielen zijn de assen noch loodrecht noch evenwijdig aan elkaar, maar ze zijn hetzelfde als elkaar. In deze versie roteren verschillende versnellingen, de planeet of planeetwielen, een centrale versnelling, de zonnewiel. De planeetwielen zijn meestal bevestigd aan een steunring, de planeetwieldrager (ook een brug), en kunnen tegelijkertijd een ringwiel rond hen verplaatsen.

Het voordeel: uw stabiele en zeer stille manier van werken en de mogelijkheid om hoge koppels over te dragen.

Conclusie

Industriële transmissiemotoren bestaan in verschillende uitvoeringen en uitvoeringen. Dit zorgt voor veel mogelijke oplossingen in verschillende industriële productie- en verwerkingsprocessen.