Advies

Handmatige temperatuurregistratie nauwkeurig uitvoeren met een insteekthermometer

Door een insteekthermometer te gebruiken, voert u nauwkeurig een handmatige temperatuurregistratie uit. De modellen uit de collectie werken altijd uiterst secuur. Ook bent u er altijd zeker van dat ze goed blijven functioneren in de meest veeleisende omstandigheden. Een insteekthermometer is een gewilde tool in onder meer de fastfoodsector, bij detaillisten, in een zorginstelling, in de catering of (sport) kantine, in de grootkeuken of in een horecaonderneming.

Hoe waarborgt een insteekthermometer de voedselveiligheid voor klanten?

Als u werkzaam bent in een sector waar de voedselveiligheid voor klanten moet worden gewaarborgd, is het essentieel om een insteekthermometer in huis te hebben. Ieder model uit de collectie is voorzien van een insteekvoeler. Met een insteekvoeler voert u zeer nauwkeurig de dompel- en insteekmeting uit. Ook is vrijwel ieder model voorzien van een helder display. Op deze manier kunt u net even wat beter bepalen of de producten die u heeft gemeten voldoen aan de gewenste verplichtingen.

Waarom is het verstandig om een insteekthermometer in huis te hebben?

Wist u dat er ieder jaar nog steeds 500.000 tot circa 2 miljoen voedselvergiftigingen voorkomen? Om er zeker van te zijn dat dit niet plaats gaat vinden binnen uw bedrijf is het van cruciaal belang om noodzakelijke maatregelen te treffen. Hierbij kunt u denken aan het registreren van de temperatuur met de thermometer volgens HACCP. Een voedselthermometer wordt altijd voorzien van een ISO-kalibratiecertificaat, waardoor deze ook altijd aan de richtlijnen van het voedselveiligheidssysteem voldoet.

Zorg ervoor dat u de insteekthermometer laat kalibreren

Het is belangrijk dat u kunt vertrouwen op een betrouwbare meting. Daarom is het bepalend om regelmatig de insteekthermometer te laten kalibreren. Er zijn vandaag de dag meer dan genoeg bedrijven die deze service aanbieden en thermometers van verschillende soorten merken eenvoudig en snel voor u kalibreren. U ontvangt altijd tijdig een oproep wanneer de termijn voor de keuring is verstreken. Na de keuring ontvangt u een officieel kalibratiecertificaat, waarmee u tijdens iedere controle aan kunt tonen dat uw insteekthermometer aan de gestelde eisen voldoet.

Waar zijn de metingen met een insteekthermometer voor geschikt?

Er wordt een onderscheid gemaakt tussen insteekmetingen en dompelmetingen. Deze kunnen worden toegepast in:

  • vlees
  • fruit
  • deeg
  • koffie
  • soep
  • water

Hoe gebruikt u de thermometer tijdens het uitvoeren van metingen?

Het is belangrijk om te weten dat de temperatuursensor van de insteekvoeler altijd verwerkt is in de punt van de insteekvoeler. Gaat u aan de slag met het uitvoeren van metingen met de insteekthermometer, dan is de gouden regel om de insteekvoeler minimaal 3 centimeter in het product te steken dat gemeten moet worden. Alleen op deze manier bent u zeker van een uiterst nauwkeurige meting. Om te voorkomen dat er in de loop van de tijd kruisbesmettingen ontstaan, is het altijd een vereiste om de insteekthermometer na gebruik uitgebreid te reinigen met voelerreinigingsdoekjes. Gaat het om een meting in een vriezer of koelcel? In dat geval is het aan te raden om de insteekthermometer te reinigen met een flesje met alcohol met insteekdop.

Haal nu snel een insteekthermometer met bijpassende accessoires in huis

In het assortiment van Conrad heeft u de keuze uit tal van kwalitatief goede thermometers. Maar ook voor accessoires zoals meetstroken bent u in de webshop aan het juiste adres. U mag de insteekthermometer met bijpassende accessoires snel in huis verwachten.

Kunt u wel wat advies gebruiken over een van de 450.000 producten uit het assortiment? Neem dan even contact op met de klantenservice en laat u vrijblijvend informeren. Haalt u binnenkort een van de modellen uit de collectie in huis?