Bent u een zakelijke klant?
Deze instelling past het productassortiment en de prijzen aan uw behoeften aan.
Ja
Nee

Advies

Een joystick is een spelbesturingsapparaat, oftewel een speelhendel voor spelcomputers. Deze wordt in computerspellen gebruikt als stuurknuppel om in een nagebootste situatie een vliegtuig, ruimtevaartuig of auto te bedienen, of figuren uit een spel aan te sturen.De joystick bevat meestal ook drukknoppen voor allerlei acties, zoals bijvoorbeeld een wapen afvuren. Daarbij zijn de nieuwere varianten vaak met Force Feedback uitgerust, een systeem wat het computerspel nog realistischer maakt.

Kleine elektromotoren zorgen ervoor dat de impact van zwaartekracht en trillingen wordt gesimuleerd, waardoor het besturen van een raceauto of vliegtuig nog echter lijkt. Daarom zijn joysticks zeer populair bij liefhebbers van bijvoorbeeld flightsimulatie-games, voor een levensechte weergave van een vliegtuig in de lucht.

Belangrijke kenmerken

De basis van het apparaat moet een solide platform zijn, zodat de stick niet zomaar kan verschuiven tijdens het gamen. Ook de bewegingen zelf moeten soepel aanvoelen, en dit is mede afhankelijk van de opbouw van het scharnierpunt.

De nieuwste modellen zijn ergonomisch gevormd en bieden accuratesse en stabiliteit bij het gamen. Ze zijn voorzien van geavanceerde knoppen, en gepersonaliseerde functies, zodat u optimaal kunt presteren in uw games. Daarbij heeft Logitech de knoppen gelabeld, zodat deze makkelijk te herkennen zijn tijdens het instellen.

Hoe werkt een joystick?

Een joystick zet uw handbewegingen om in digitale gegevens. De eenvoudige joysticks, zoals bij oude Atari-computers, werken met elektrische schakelaars. Door de knop in te drukken, sluit dit een circuit, wat de software als actie vertaalt. Afhankelijk van de richting waarin u de hendel duwt, reageert de computer hierop in de aangegeven richting. De analoge joystick, die wat ingewikkelder in elkaar zit, wordt gebruikt voor software met meer uiteenlopende bewegingen, zoals bijvoorbeeld in een vluchtsimulator. Als u een joystick aansluit op een vrije USB poort van uw pc, zal deze de aansluiting herkennen, waardoor dit dus probleemloos uitgevoerd kan worden. En als u tijdens het gamen niet gehinderd wilt worden door snoeren, kunt u ook kiezen voor draadloze joysticks. Wel zo prettig tijdens het spel! Let wel op welk besturingssysteem u daarbij nodig heeft, zodat het apparaat optimaal functioneert.

Typen en merken

Er zijn veel verschillende typen joysticks verkrijgbaar, elk met zijn eigen mogelijkheden. De prijzen, variërend van enkele tientjes tot een paar honderd euro, zijn afhankelijk van de kwalificaties van het apparaat. De grote merken, die joysticks op de markt brengen zijn met name Saitek, Logitech en Thrustmaster. Daarnaast bezit Microsoft, met zijn Flight Simulator-lijn, een belangrijk aandeel in de markt voor joysticks. Nauwkeurige techniek, een ergonomisch design en programmeerbare knoppen maken uw joystick de perfecte uitrusting om spannende gamesessies tot een levensechte ervaring te maken. Uw keuze voor een geavanceerde joystick uit onze collectie geeft u de volmaakte controle. De keus is aan u!

Conrad Electronic Benelux b.v. heeft uw toestemming nodig voor het gebruik van individuele gegevens, onder meer om de werking van de website te garanderen en om informatie over uw interesses weer te geven. Door op "Akkoord" te klikken geeft u hiermee uw toestemming. Gedetailleerde informatie vindt u in onze verklaring inzake gegevensbescherming.
U hebt de mogelijkheid om uw toestemming in het privacybeleid te allen tijde in te trekken.
Afwijzen
Akkoord