Advies

Legt u elektra aan in uw woning of bedrijf? Heeft u een kabelgoot nodig of een elektrabuis? Bij Conrad vindt u kabelgoten in verschillende lengtes, breedtes en kleuren van uitsluitend topmerken, zoals Heidemann, OBO Betterman of Hager. 

Wat zijn kabelgoten?

Kabelgoten worden gebruikt bij installatie van gebouwen en ze worden ingezet om kabels onzichtbaar gescheiden of geordend te leggen. Doorgaans worden bouwonderdelen als ramen, plafonds en vloeren niet opengebroken, maar worden ze van kabelgoten voorzien aan het oppervlak. De gebruikte bevestigingstechnieken verschillen van elkaar, van schroeven (steeds minder gebruikt) tot lijm of dubbelzijdige tape

Kabelgoten hebben een organiserende, scheidende, beveiligende en bovendien esthetische functie. Sommige ontwerpen kunnen zelfs als decoratief element worden gebruikt. Tegelijkertijd beschermen ze uw kabels tegen elektrische, thermische, mechanische en chemische invloeden. Ook worden u en uw huis- of kantoorgenoten beschermd tegen onbedoeld contact met de kabels. 

Kabelgoten worden gemaakt van verschillende materialen, zoals kunststof, staal, RVS of aluminium. Sommige goten zijn behandeld met een geanodiseerde oppervlaktebehandeling en voldoen zo aan de technische eisen die u stelt. Het eindstuk van een kabelgoot is veelal ontworpen op basis van gereedschaploze klik-technologie. Dit maakt het wisselen van kabels eenvoudig mogelijk, zonder de kabelgoot te vernielen. Veel kabelgoten kunnen worden uitgebreid met verschillende accessoires.

Welke kabelgoten verkoopt Conrad?

Kabelgoten zijn ontwikkeld voor gebruik in een operationele omgeving. In de zakelijke shop van Conrad selecteert u kabelgoten op basis van prijs, type, fabrikant, klantenbeoordelingen of beschikbaarheid. 

In onze shop wordt er onderscheid gemaakt tussen de verschillende kabelgoten op basis van de volgende kenmerken:

 • Lengte
  Voorgemonteerde kabelgoten variëren in lengte van 25 tot 2.000 millimeter. De producten kunnen meestal eenvoudig korter worden gemaakt. Dit doet u met behulp van eenvoudig gereedschap of accessoires die verkrijgbaar zijn bij Conrad. Zo kunt u naar wens kabelgoten korter maken, uitbreiden of om een hoek leggen. 
 • Breedte
  De breedte van kabelgoten verschilt van 5,5 millimeter tot 55,3 centimeter. 
 • Hoogte
  Kabelgoten zijn verkrijgbaar in diverse hoogtes, van 5 millimeter tot 20 centimeter. 
 • Kleur
  Bij Conrad verkopen we kabelgoten in veel verschillende kleuren en gemaakt van diverse materialen. Van geborsteld RVS en transparant kunststof tot grijze, zwarte en zilverkleurige uitvoeringen. 
 • Componenten
  Hieronder vallen bijvoorbeeld stootverbindingen, om een kabelgoot af te sluiten, te verlengen of om een hoek te plaatsen. 

Verschillende soorten

 • Vloerkanaal
  Vloerkanalen beschermen uw kabels tegen schade van mensen die erop staan of auto’s die eroverheen rijden. Ze zijn zo ontworpen dat voorkomen wordt dat mensen over het kanaal struikelen. Het kanaal heeft daarom één schuine, meestal slipvrije kant en ruimte voor één of meerdere kabelbanen. Bij sommige modellen kunnen data- en spanningskabels afzonderlijk van elkaar worden gelegd om verstoorde signalen te voorkomen. Andere modellen hebben extra veiligheidskenmerken zoals gekleurde markeringen en lichtgevende strips. In de meeste gevallen kunnen de vloerkanalen met gereedschap worden ingekort en met koppelingen worden verlengd. Voor een nette afwerking gebruikt u eindstukken, zelfklevend of schroefbaar. 
 • Kabelgoot
  De klassieke kabelgoten om in geschikte klemmen te schroeven, lijmen of vastklikken, zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, waarvan sommige meerkanaals zijn. Deze kabelgoten gebruikt u voornamelijk voor het slim verbergen van tv-, beamer- en luidsprekerkabels. Ook voor het wegwerken van kabels van wand- en plafondlampen worden kabelgoten vaak ingezet. Voor deze specifieke toepassingen zijn de kabelgoten afgedekt met aantrekkelijk vormgegeven elementen. 
 • Mini-kabelgoot
  Omvat kleinere kabelgoten met een doorsneden van 10 x 10 tot 17 x 17 millimeter.
 • Multimedia kabelgoot
  Dit is het enige type kabelgoot dat wordt gebruikt voor inbouwmontage. Het maakt eenvoudige kabelgeleiding naar elke gewenste locatie mogelijk. Met de geschikte eindkappen heeft u wel altijd toegang tot uw kabels. Deze kabelgoten worden bijvoorbeeld gebruikt om televisies aan de wand te monteren. 
 • Zuilsysteem
  Zuilensystemen gebruikt u voor het afgedekt leggen van kabels op de door u gewenste hoogte. Ze zijn vaak eenvoudig bedienbaar en worden gebruikt bij televisies en geluidssystemen.

FAQ, Veelgestelde vragen

Waarop moet u letten bij het gebruik?

 • Bij het uitvoeren van elektrotechnische werkzaamheden, dient u relevante gezondheids- en veiligheidsvoorschriften in acht te nemen. Bepaalde werkzaamheden mogen zelfs alleen door een specialist worden uitgevoerd. 

 • Wanneer u zelf aan de slag gaat, maak dan gebruik van huid- en oogbescherming bij het boren en/of verlijmen. 

 • De gebruiker is verantwoordelijk voor de manier waarop de kabelgoot wordt geïnstalleerd.

 • Lees de beschikbare documentatie door voordat u een kabelgoot uitkiest. Plan bovendien voldoende ruimte in om de kabelgoot te installeren. Dit is zodat u schade of onderlinge storingen tussen kabels voorkomt. 

 • Houd agressieve vloeistoffen en gassen uit de buurt van kabelgoten en houd bovendien rekening met de omgevingstemperatuur.

 • Installeer kabels altijd met voldoende lengte reserve.

 • Bij het gebruiken van kabelgoten in openbare gebouwen als ziekenhuizen, zijn er speciale vergunningen of waarschuwingsstickers nodig. 

 • Controleer de maximale mechanische belasting van uw installatie-omgeving om de juiste kabelgoot te selecteren. 

Hoe lang gaan kabelgoten mee?

De levensduur van kabelgoten wordt alleen beperkt bij een incorrecte installatie. Bij een professionele installatie en het juiste gebruik gaan kabelgoten tientallen jaren mee. 

Hoe valt een defecte kabelgoot op?

 • Een defecte kabelgoot herkent u aan sluitingen die niet meer goed dicht gaan door beschadiging of veelvuldig gebruik. 

 • Breuken of scheuren in het materiaal zijn indicaties van een defecte kabelgoot.

 • Vormverlies van de kabelgoot waardoor kabels platgedrukt worden.

 • Door kabelbreuken, bijvoorbeeld wanneer deze om een hoek gaan en de behuizing is te strak voor de kabels. 

Conrad Electronic Benelux b.v. heeft uw toestemming nodig voor het gebruik van individuele gegevens, onder meer om de werking van de website te garanderen en om informatie over uw interesses weer te geven. Door op "Akkoord" te klikken geeft u hiermee uw toestemming. Gedetailleerde informatie vindt u in onze verklaring inzake gegevensbescherming.
U hebt de mogelijkheid om uw toestemming in het privacybeleid te allen tijde in te trekken.
Afwijzen
Akkoord