Advies

Deze tekst is automatisch vertaald.

Wat u moet weten over kluizen

  • Wat is een kluis?

  • Welke soorten kluizen zijn er?

  • Waar moet je op letten bij het kopen van een kluis?

  • FAQs: De meest gestelde vragen over kluizen

  • Conclusie: zo koopt u de juiste kluis

Wat is een kluis?

Een kluis is een beveiligde kluis die de veilige opslag van geld, kostbaarheden en gevoelige documenten garandeert. Het doel is om de inhoud zo uitgebreid mogelijk te beschermen tegen toegang door derden totdat deze de poging tot inbraak zonder succes opgeeft. Bovendien bieden kluizen bescherming tegen natuurlijke invloeden van buitenaf die uw eigendommen zouden kunnen beschadigen die de moeite waard zijn om te beschermen, bijvoorbeeld door een appartementsbrand of een gesprongen leiding. De Conrad onlineshop biedt een grote keuze aan kluizen met een breed scala aan oplossingen voor het beveiligen van waardevolle voorwerpen en gevoelige gegevens en documenten.

Kluis

Welke soorten kluizen zijn er?

Gegevensbescherming veilig

Documenten en gevoelige digitale gegevens zijn terug te vinden in elk particulier huishouden en in elk bedrijf. Een gegevensbeschermingskluis verkleint het risico van het opslaan van analoge en digitale gegevensdragers omdat deze deze beschermt tegen hitte, stof en vocht. De veilige opslag van gevoelige documenten is met name relevant voor advocatenkantoren, medische praktijken of ziekenhuizen.

Inbraakbeveiliging veilig

Een inbraakwerende kluis heeft de klassieke inbraakbeveiliging op bestelling. De beveiliging van de inhoud wordt bepaald op basis van uniforme beveiligingsniveaus. Voor de beschermingswaarde is het uiterlijk niet relevant. De verzekering van de inhoud is gebaseerd op de respectieve beschermingswaarde van de kluis. De laagste officiële inbraakbeveiliging is beveiligingsniveau 0, de maximale waarde is 6. Hoe hoger de bescherming tegen inbraak, des te tijdrovender het werk is voor een indringer en dus des te groter de kans dat uw gegevens onbevoegde toegang worden bespaard.

Overige

De Conrad onlineshop biedt nog veel meer mogelijkheden om uw kostbaarheden te beschermen. Van het creatieve en onopvallende blikveilig tot de decoratieve steen met een geheim compartiment. Camouflage is de troef van dit type kluis. Let op: Als de kluis als zodanig is herkend, biedt deze helaas weinig bescherming voor de inhoud.

Sleutelkluis en sleutelkastje

Het opbergen van sleutels in werkplaatsen, drives of zelfs in
Huishouden is altijd een uitdaging. Wie heeft er toegang tot
Sleutels en dus ook op voertuigen, documenten of kamers
reguleren en controleren moet op een sleutelkastje of een
Toegang tot sleutelkluis.

Brandwerende kluis

De brandbeveiligingskluis dient, evenals de gegevensbeschermingskluis, om de inhoud af te schermen tegen invloeden van buitenaf, in dit geval hitte, roet en vuur. Hiervoor heeft het een hittebestendigheid die is gedefinieerd volgens kwaliteitsklasse S 60 tot kwaliteitsklasse S 120. Bij een woningbrand die de omgevingstemperatuur tot boven de 100 graden verwarmt, is een effectieve hittebescherming uitermate belangrijk. Omdat digitale datadragers al bij 50 graden onherstelbare schade kunnen vertonen, wat verder gebruik onmogelijk maakt.

Waar moet je op letten bij het kopen van een kluis?

Het kopen van een kluis moet zorgvuldig worden overwogen. Welke dingen moeten worden beschermd tegen "wie of wat"? De beschermde inhoud moet in verhouding staan tot de geplande beveiligingsbescherming. Het is niet alleen de grootte van de kluis die doorslaggevend is, het is ook belangrijk om te zorgen voor een passend beveiligingsniveau. Een kleine kluis met een hoge beschermingswaarde is bijvoorbeeld beter geschikt voor digitale datadragers dan een grote kluis met een lage beschermingswaarde en is ook beter te verbergen. Er is ook de vraag waar de kluis moet worden opgesteld. Een wandkluis biedt bescherming van alle kanten, maar is duurder om te installeren dan een sta-kluis. Bij het kiezen van het slot rijst de vraag wie toegang mag hebben tot de inhoud. Een elektronische of mechanische cijfercode is met name geschikt als meerdere en mogelijk wisselende personen toegang moeten krijgen tot de kluis. Met name elektronische codes kunnen eenvoudig worden gewijzigd en bieden zo de mogelijkheid om toegangsautorisaties dienovereenkomstig aan te passen. Een sleutel is met name geschikt voor privégebruik, waarbij de kluis maar door een beperkt aantal personen wordt gebruikt. 

FAQs: De meest gestelde vragen over kluizen

Cijfercombinatie

Welke kluis is het veiligst?

De Europese normen EN 1143-1 en EN 14450 regelen de veilige beveiligingsniveaus van inbraakbeveiliging. Hoe hoger het beveiligingsniveau, hoe zwaarder de wanden van de kluis zijn en hoe beter de beveiliging tegen inbraak. Volgens deze classificatie is de gepantserde kluis van klasse 6 volgens VdS de meest veilige kluis. Voor privégebruik is de basisbeveiliging tegen inbraak echter voldoende voor klasse 0 en 1 kluizen volgens VdS. Deze zijn gedekt door een verzekering tot 65.000 euro. Bovendien worden kluizen met een codesysteem over het algemeen als veiliger beschouwd dan modellen met sleutelsystemen.

Wat betekent contant risico? 

Kasrisico is de hoeveelheid geld die een verzekeringsmaatschappij van de ene op de andere dag zou verzekeren. Deze waarde verschilt van verzekeringsmaatschappij tot verzekeringsmaatschappij en is ook afhankelijk van de locatie, wanddikte en type slot. Over het algemeen geldt: hoe hoger het contante risico, hoe veiliger de kluis is. Deskundigen adviseren echter om grotere hoeveelheden contant geld in een kluis te bewaren.

Wat moet ik doen als ik de code vergeet? 

Voordat u de tool aanschaft en probeert de kluis te kraken, kunt u het beste de gebruiksaanwijzing van de kluis nog eens bekijken. Veel fabrikanten installeren een mastercode, die wordt uitgegeven met de specificatie van het serienummer en het bewijs dat u de wettelijke eigenaar van de kluis bent. Als dit niet het geval is, is het enige dat helpt, een noodopening van de kluis met een speciale sleutelservice.

Conclusie: zo koopt u de juiste kluis 

De juiste kluis vinden is bijzonder eenvoudig met het grote aanbod dat Conrad te bieden heeft. Kleine en grote geheime schuilplaatsen, brandbeveiliging, gegevensbescherming of inbraakwerende kluizen bieden een breed scala aan oplossingen voor het beschermen van uw kostbaarheden en gegevens. Het is cruciaal om de materiële waarde van de te beschermen kostbaarheden en de mogelijke gevaren te identificeren alvorens te kopen om de beschermende waarde van de kluis dienovereenkomstig te kiezen. Zeker als het om documenten en dossiers gaat, moet niet alleen worden gedacht aan inbraakbeveiliging, maar ook aan mogelijke brandbeveiliging. Als u rekening houdt met deze factoren, staat niets het kopen van een geschikte kluis in de weg. 

 
Conrad Electronic Benelux b.v. heeft uw toestemming nodig voor het gebruik van individuele gegevens, onder meer om de werking van de website te garanderen en om informatie over uw interesses weer te geven. Door op "Akkoord" te klikken geeft u hiermee uw toestemming. Gedetailleerde informatie vindt u in onze verklaring inzake gegevensbescherming.
U hebt de mogelijkheid om uw toestemming in het privacybeleid te allen tijde in te trekken.
Afwijzen
Akkoord