bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Deze tekst is automatisch vertaald.

Wat u moet weten over LED-signaallampen

Op het gebied van de signalering is LED-techniek allang aangekomen: de kleine LED's informeren ons over de status van verschillende machines, van kleine apparaten tot grote industriële installaties. Zoals LED-signaallampen functioneren en het WAS bij aanschaf in acht te worden genomen geldt, leest u in onze adviseur.

  • Signaallampen - functie en de toepassing

  • De opbouw van LED-lampen

  • Criteria voor signaallampjes met LED-techniek - waar komt het aan?

  • Praktijktip: op voorschakelweerstand letten!

  • Veelgestelde vragen - veelgestelde vragen over LED-signaallampen

 

Signaallampen - functie en de toepassing 

Led-signaallampen

Signaallampen wordt gebruikt voor de optische weergave van de operationele status van een machine of installatie. Door Blink- of permanent licht kan de status van machines visueel kunnen worden weergegeven. Met name in de werkruimte met hoge geluidsemissie voldoen aan de lampen een belangrijke signaalfunctie . U zult echter niet alleen in industriële installaties worden gebruikt of schakelpanelen ingebouwd: u games maar ook in privé huishoudens een belangrijke rol, ongeveer hobbytoepassingen. Signaallampjes komen in de modelbouw, bijvoorbeeld bij grote modelspoorbanen, voor gebruik.

Een hoogwaardige lamp met signaal functie genereert een helder te herkennen, zeer helder licht en filtert niet. Afhankelijk van het toepassingsgebied moet uw signaal niet alleen op kleine, maar ook op grote afstand duidelijk waarneembaar zijn.

 

De opbouw van LED-lampen

De klassieke gloeilampen worden in het signaalbereik steeds meer door led's vervangen. In een LED-lamp zit op de kleinste ruimte een en ander aan techniek. Het kernelement van elke LED is een halfgeleider-kristal , die uit een negatief dotierten waslaag met teveel aan elektronen en een positief dotierten waslaag met gaten overtollige bestaat. De halfgeleider kristal - ook LED-chip genoemd - is gemonteerd op een reflector kuip , met de lichtopbrengst wordt verhoogd. Die op de kathode bevestigde LED-chip wordt met behulp van een flinterdunne bond draad verbonden met de anode. Zodra stroom in doorstroomrichting stroomt, komt het tot een rekombination evenveel elektronen uit met de gaten . Bij dit proces worden lichtflitsen (fotons) vrijgegeven, die in de reflector kuip worden versterkt - meteen begint de LED te branden . Welke kleur ontstaat, wordt van het pakket en de verwerkte halfgeleider materialen beïnvloed. De gevoelige onderdelen binnenin worden door de kunststof kap tegen externe invloeden beschermd.

Overal waar signaallampen worden gebruikt, loont de overstap naar LED. Deze hebben een breed spectrum aan signaal kleuren op en worden niet heet zoals de gebruikelijke gloeilampen die door deze eigenschap: niet voor elke willekeurige toepassing geschikt zijn. Fysieke schokken en vibraties kunnen vele LED-signaallampen niet deren, hetzelfde geldt - afhankelijk van de beschermingsklasse - voor spatwater. Tot de grootste voordelen maar behoren zowel een lange levensduur als een zeer laag stroomverbruik van de lampen.

Led-signaallampen
 

Signaallampen met LED-techniek kopen - erop u op moet letten

 

Bij de aanschaf van signaallampjes met lichtdioden geldt het op de volgende criteria te worden gelet:

Lichtmodus en signaal : de belangrijkste functie van LED-signaallampen is het branden. Sommige versies zijn in staat om niet alleen continu-, maar ook knipperlicht te produceren. In onze online shop staat bovendien een keuze aan modellen beschikbaar, de akoestische signalen , dus waarschuwingstonen, kunnen uitzenden.  

Beschermingsklasse : afhankelijk van het toepassingsgebied geldt de beschermingsklasse bijzonder veel aandacht. Waar vele stofdeeltjes, vocht of extreme temperaturen optreden, moet LED-signaallampen voldoende aangebracht zijn. Let bij de aankoop op de beschermingsklasse en controleer of de gekozen controlelamp bijvoorbeeld ontworpen voor buitenshuis en spatwater beschermd is.

Lichtkleur : groen, rood, oranje, geel of wit? Een groot deel van de in onze online shop beschikbare LED-signaallampen is voor een kleur ontworpen. Meerkleurige varianten ondersteunen meestal twee of drie lichtkleuren die naar believen aangestuurd kunnen worden.

: Levensduur signaallampen met LED-techniek hebben een grote levensduur en bereiken volgens de voorschriften van de fabrikant 30.000 tot 50.000 bedrijfsuren , enkele zelfs meer.

Aansluiting en montage : om nieuwe LED-signaallampen te kunnen bevestigen, moet u de aansluitmogelijkheid genomen. Naast LED-signaallampen met snap-in- of schroefbevestiging beschikken veel modellen over een open kabel, zijn er voor het solderen of met platte stekers, waarbij grote van ongeveer van 2 mm tot 6,3 mm is voldoende.

Lichtsterkte en verlichtingshoek: de lichtsterkte, die in een bepaalde richting wordt afgegeven, geeft u in de eenheid millivolt candela (mcd) aan. De stralingshoek (gegevens in graden) is de hoek waarin de stangen van de signaallamp licht uitstraalt.

Verdere bijzonderheden: bij aankoop van een dergelijke lamp zijn gegevens over bedrijfsspanning en -stroom, magazijn- en omgevingstemperatuur, binnens- en buitenshuis reflector of spanningsverlagende weerstand en bescherming tegen onjuiste polariteit om rekening mee te houden. Ook de vormgeving van de lens - rond, plat of conisch - moeten in acht worden genomen.

 

Onze Praktijktip: op voorschakelweerstand letten!

Zoals bij alle lampen met LED's geldt ook bij signaallampen dat een voorschakelweerstand nodig is, zodat de LED niet wordt beschadigd. Als u te veel spanning geleverd, kan deze defect raken. Als haalbaar - vooral voor hobbyisten - blijken ware LED-lampen met geïntegreerde voorweerstand.

 

Veelgestelde vragen - veelgestelde vragen over LED-signaallampen

Welke kleuren plafonds LED-signaallampen af?
De meeste lampen zijn eenkleurig. In onze online shop vindt u bij de signaalkleuren groen, geel, rood, blauw en wit de grootste keuze. Daarnaast staan er enkele andere kleuren en meerkleurige varianten.

Hoe groot zijn signaallampen met LED?
LED-signaallampen zijn er niet alleen in verschillende kleuren en vormen, maar ook in diverse afmetingen. De grote reikt van een buitendiameter van het eencijferige tot het tweecijferige millimeterbereik.

Op welke beschermingsklasse moet worden gelet?
Het is van het toepassingsgebied van de signaallamp afhankelijk. Een groot deel van de LED-signaallampen is met beschermingsklasse IP67 aangegeven, WAS betekent dat u stofdicht en beschermd tegen zeitweises onderdompelen beschermd zijn. Let op: sommige modellen hebben verschillende veiligheidsklassen aan voor- en achterkant.

 

WAS zijn LED's?

Led's zult tegenkomen ons tegenwoordig overal: ongeacht of stoplichten, televisie of de verlichting in persoonlijke en zakelijke ruimtes. Door hun lange levensduur, hun geringe formaat en de varianten zijn voldoende vormen en kleuren spectra hebben zich LEDs in korte tijd ten opzichte van gloeilampen, halogeen- en spaarlampen doorgezet. Achter elke LED zit een heel stuk techniek die wij u ons on line Inktcartridgeadvies kort uit.