Advies

Luchtkoelers in één oogopslag

Luchtkoelers zijn er in veel verschillende uitvoeringen en maten, van het kleine, kubusvormige apparaat dat handig op het nachtkastje kan worden geplaatst of als mobiele luchtkoeler kan functioneren, tot het grote vloerstaande apparaat. Het werkingsprincipe is identiek voor alle luchtkoelers: water uit een tank wordt verneveld door een luchtstroom die wordt gegenereerd door een geïntegreerde ventilator. De beschikbare modellen verschillen in de grootte van de ingebouwde tank. Hoe groter het is, hoe langer de koeler zijn werk kan doen.

Er zijn ook verschillen in de andere apparatuur: veel luchtkoelers zijn te bedienen met een afstandsbediening. Dit betekent dat het apparaat gemakkelijk vanaf de bank of bed kan worden bediend. Een pluspunt aan gemak is een timerfunctie die er bijvoorbeeld voor zorgt dat de koelbox in de slaapkamer zichzelf uitschakelt na het inslapen. Dit zorgt ervoor dat u 's nachts niet te lang aan koele lucht wordt blootgesteld. Bovendien kan een timer helpen om het energieverbruik binnen de perken te houden. Een speciale nachtmodus is daarentegen handig om het bedrijfsgeluid te verminderen en zo een ongestoorde slaap te garanderen. Sommige luchtkoelers kunnen ook als luchtbevochtiger worden gebruikt en dragen zo bij aan een aangenaam binnenklimaat, bijvoorbeeld tijdens het stookseizoen. Soms kunt u luchtkoelers gebruiken als conventionele ventilatoren die koele lucht produceren. Afhankelijk van het model zijn er verschillende rotatiesnelheden beschikbaar.

Conrad Electronic Benelux b.v. heeft uw toestemming nodig voor het gebruik van individuele gegevens, onder meer om de werking van de website te garanderen en om informatie over uw interesses weer te geven. Door op "Akkoord" te klikken geeft u hiermee uw toestemming. Gedetailleerde informatie vindt u in onze verklaring inzake gegevensbescherming.
U hebt de mogelijkheid om uw toestemming in het privacybeleid te allen tijde in te trekken.
Afwijzen
Akkoord