Advies

Meetstiften koopt u bij Conrad

Bent u op zoek naar een handige meetstift voor het nauwkeurig opmeten van de elektriciteit van elektrische kabels? Bekijk dan het ruime aanbod van Conrad aan verschillende soorten meetstiften en bekijk welk type stift het meest geschikt is voor uw type klus.

Meetstiften gebruiken

Met een meetstift (ook vaak meetpen genoemd) kunt u eenvoudig verschillende dingen meten, zoals bijvoorbeeld de spanning en weerstand van elektrische kabels. De meetstiften zijn beschikbaar in verschillende lengtes en soorten. De pennen dienen bestand te zijn tegen spanning en zijn daarom voorzien van een speciale laag met isolatiemateriaal. Doorgaans kunnen de pennen een maximale spanning van 1000 volt aan.

Om de meetstiften te gebruiken, dient u de kabels met de pennen te doorprikken. Dat is geheel veilig en doordat de naald zonder moeite door het isolatiemateriaal gaat, kan onnodig strippen hiermee worden voorkomen. Om de meetstift te kunnen gebruiken, dient u deze aan te sluiten op een meetsnoer met de juiste aansluiting. Ook kunt u bij het meten gebruikmaken van probes en eventuele andere meetsnoer accessoires.

Als u de meetstift koppelt aan een ampèretang (ook wel stroomtang genoemd) meet u daarmee direct de wisselstroom of gelijkstroom. Voor het meten van de weerstand dient u de schakelaar van de meter op het gewenste weerstandsbereik te zetten. Indien u niet exact weet hoeveel weerstand u kunt verwachten, dient u de schakelaar op de hoogste stand te zetten. De zwarte kabel dient u in de COM-ingang te stoppen en de rode kabel in de V/Ohm-ingang. Sluit de meetpen vervolgens over de onderbreking op de stroomkring aan, zodat de stroom uit de kabel door de meetpen gaat. Lees ten slotte de meetwaarde en let goed op de meeteenheid.

Waar moet u op letten bij het kopen van een meetstift?

Bij Conrad vindt u een ruim aanbod aan verschillende meetpennen. Niet elke meetstift is echter dezelfde. Voordat u een meetstift kiest, is het belangrijk om te kijken welke stift geschikt is voor het type meting dat u wilt verrichten. Kijk voordat u een meetstift kopen gaat waar u deze voor wilt gebruiken. Meetstiften kunnen vaak verschillende aspecten meten, zoals bijvoorbeeld AC (wisselstroom), ACV, DC, DCV (gelijkspanning), diode, doorverbinding, OHM (weerstand) of temperatuur. Ook zijn er meetstiften die meerdere aspecten kunnen opmeten.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar verschillende eigenschappen van de meetstiften. Zo zijn er de kleinere meetstiften met extra scherpe punten, waarmee u zeer nauwkeurig te werk kunt gaan, en de wat grotere meetstiften voor industriële installaties en transformatoren. Om een keuze te kunnen maken uit de verschillende soorten meetstiften kunt u kijken naar de verschillende eigenschappen van de meetstiften, zoals bijvoorbeeld:

·         De hoeveelheid nominale spanning

·         De meetcategorie

·         Het materiaal

·         Veerballast

·         De scherpte van de punt

·         Het type afsluiting (bananenbus, bus, krokodilklem, of steekaansluiting)

Heeft u een geschikt model kunnen kiezen uit de vele verschillende soorten meetstiften? Vergeet dan niet om ook te kijken naar de verschillende meetsnoer accessoires, zoals meetsnoer houders en kabelbinders, en zorg ervoor dat u altijd alles bij de hand heeft voor het nauwkeurig opmeten van spanning en weerstand van alle kabels.

Haal uw meetstift en meetstiften benodigdheden in huis

Veilig meten begint altijd met het kiezen van het juiste meetinstrument voor de desbetreffende toepassing. Vergelijk daarom eerst de verschillende soorten meetstiften en bijbehorende materialen voordat u een keuze maakt. Bij Conrad vindt u een ruim aanbod aan verschillende topkwaliteit merken en modellen. Bekijk de verschillende soorten meetstiften en kies een model dat geschikt is voor uw klus.

Twijfelt u over de verschillende maten en type afsluitingen? Bekijk dan de verschillende sets aan meetstiften en benodigdheden en zorg er altijd voor dat u voor elke klus het juiste materiaal in huis hebt. Komt u er niet helemaal uit welke u precies nodig heeft? Geen zorgen, bij Conrad staan we graag voor u klaar voor persoonlijk advies en kunt u altijd met ons contact opnemen voor vragen.

Conrad Electronic Benelux b.v. heeft uw toestemming nodig voor het gebruik van individuele gegevens, onder meer om de werking van de website te garanderen en om informatie over uw interesses weer te geven. Door op "Akkoord" te klikken geeft u hiermee uw toestemming. Gedetailleerde informatie vindt u in onze verklaring inzake gegevensbescherming.
U hebt de mogelijkheid om uw toestemming in het privacybeleid te allen tijde in te trekken.
Afwijzen
Akkoord