Advies

Wat is MiFi?

MiFi staat voor mobile WiFi. Dat wil zeggen dat u overal uw eigen WiFi-netwerk kunt opzetten. U maakt zelf een MiFi-netwerk met slechts één apparaatje en een SIM-kaart. Het werkt supersimpel! De MiFi-router creëert een eigen WiFi-signaal voor uw smartphone en andere draadloze devices. Plug een SIM-kaart in de MiFi-hotspot en u kunt het internet op. Het is ideaal om met vrienden en familie gezamenlijk te genieten van mobiele data. En dat allemaal met slechts één abonnement. Is een basisverbinding niet snel genoeg voor u? Kies dan voor een mobiele hotspot - zo wordt MiFi ook wel genoemd - met 4G-ondersteuning. Zo kunt u supersnel de laatste updates via Facebook checken en snel filmpjes bekijken op Youtube.

Waarom kiezen voor MiFi?

Waarom kiezen voor een MiFi-router als u al internet op uw smartphone hebt? Een MiFi-hotspot is bijv. ideaal op vakantie, dagjes of weekendjes weg, vriendenavonden en festivals. U verbruikt namelijk niet per persoon uw eigen internetbundel, maar een gezamenlijke bundel.

Met de meeste hotspots kunt u verbinding maken met 10 wel verschillende devices. Het prijsvoordeel is dus aanzienlijk. Een MiFi-router zelf is niet gebonden aan een abonnement en is SIM-lockvrij. U kunt dus zelf het abonnement kiezen dat perfect bij uw verbruik aansluit.

Hoe gebruik ik een MiFi-hotspot?

Een MiFi-router creëert een eigen WiFi-signaal en maakt, via uw SIM-kaart met 3G of 4G, verbinding met het internet. De specifieke configuratie kan per model verschillen, maar de basis is hetzelfde. Plug de SIM-kaart in de hotspot, zet de hotspot aan, zoek met bijv. uw smartphone naar het WiFi-signaal, log in met het standaard-wachtwoord en klaar!

Configureer de hotspot naar wens door via een browser of app in te loggen op de MiFi-router. Zo past u uw netwerknaam (SSID) en wachtwoord naar wens aan. Het
aanpassen verschilt per merk en zelfs per model. Wilt u weten hoe dit werkt voor uw hotspot? Check dan uw handleiding.

Waarvoor is een MiFi-hotspot geschikt?

Heeft u eenmaal uw MiFi-hotspot geconfigureerd, log dan in met uw smartphone, laptop, tablet, pc of apparaat naar wens. Een MiFi-hotspot is niet gebonden aan een bepaald type apparaat en werkt eigenlijk hetzelfde als uw router thuis.

Dat MiFi uitermate geschikt is voor vakantiegangers om de kosten te delen mag duidelijk zijn, maar denk ook aan situaties waarbij vast internet niet mogelijk is. Bij een verhuizing of overstappen naar een andere provider laat het internet vaak op zich wachten. Met een MiFi-hotspot blijft u verbonden en kunt u alle zaken online regelen. Zelfs als er geen stroom beschikbaar is biedt MiFi de oplossing. Dankzij een ingebouwde accu geniet u urenlang van draadloos internet. Ideaal!

Een leuke bijkomstigheid is dat u met de meeste MiFi-routers bestanden onderling kunt delen. Ideaal voor muziek, filmpjes, foto’s en meer.

Conrad Electronic Benelux b.v. heeft uw toestemming nodig voor het gebruik van individuele gegevens, onder meer om de werking van de website te garanderen en om informatie over uw interesses weer te geven. Door op "Akkoord" te klikken geeft u hiermee uw toestemming. Gedetailleerde informatie vindt u in onze verklaring inzake gegevensbescherming.
U hebt de mogelijkheid om uw toestemming in het privacybeleid te allen tijde in te trekken.
Afwijzen
Akkoord