Advies

Deze tekst is automatisch vertaald.

Mini alarminstallaties: effectieve bescherming tegen inbrekers

Mini alarminstallaties zijn de ideale oplossing, als er niet voldoende plaats voor de installatie van een grote inbraakbeveiligingssysteem ter beschikking staat. Ze zijn klein, krachtig en in vele uitvoeringen verkrijgbaar. Welke soorten mini alarminstallaties er zijn en het WAS bij aanschaf in acht te worden genomen geldt, leest u in onze adviseur.

  • WAS zijn mini alarminstallaties

  • Alarmmelder en alarmsystemen

  • Extra beveiliging techniek voor de object- en bescherming van personen

  • Criteria voor mini alarminstallaties - waar komt het aan?

  • Onze Praktijktip: radiografische alarminstallaties juist monteren en onderhouden

  • Veelgestelde vragen - veelgestelde vragen over mini alarminstallaties

 

WAS zijn mini alarminstallaties?

Mini-alarminstallatie

Mechanische beveiligingen zoals afsluitbare raamhandgreep en andere vormen van vergrendeling zorgen voor meer veiligheid in huis en woning , een omvangrijke inbraakbeveiliging bieden u echter niet. Weliswaar verzwaar er potentiële inbrekers toegang te verschaffen, ze geven echter geen alarm. Voor wie zijn huis, zijn garage of zijn auto betrouwbaar beveiligen wil hebben, ligt met alarmsystemen goed. Alarminstallaties worden gebruikt om een bepaald gebied tegen onbevoegde toegang te beschermen . Nadert een inbreker de beveiligde zone of doet het op deur of raam te creëren, produceren ze een alarm , enerzijds afschrikwekkend werkt en anderzijds personen in de omgeving op een gevaarlijke situatie te waarschuwen. Sommige alarminstallaties beschikken bovendien over een geïntegreerde noodoproep doorsturen , om de veiligheidsdienst of de politie via de poging om een inbraak te informeren.
Wie een alarmsysteem te leggen gebruiken, maar maar weinig ruimte beschikbaar heeft, ligt met mini-installaties correct. Ze onderscheiden zich door een compacte constructie uit, zwaar belasten daarom minder ruimte als grote alarminstallaties en zijn in veel gevallen mobiel inzetbaar . Ondanks het kleine formaat scoort u met hoge prestaties . In mini alarminstallaties is de geavanceerde, mini-techniek ingebouwd, waarmee u klassieke alarminstallaties in nauwelijks iets naar staan.

 

Alarmmelder en alarmsystemen

Mini-alarminstallatie

Alarminstallaties zijn in de regel met sensoren , die de te beveiligen gebied aftasten en veranderingen direct registreren. U initieert een overeenkomstig signaal naar de centrale, die vervolgens een alarm activeert . De aard van de sensor kan afhankelijk van de toepassing variëren. Glasbreukmelder bijvoorbeeld reageren op trillingen resp. frequenties , die ontstaan wanneer glas breekt . U zult klassiek keuze aan deuren en ramen worden aangebracht, maar kunnen ook gebruikt ter beveiliging van vitrines worden gebruikt. Verkrijgbaar zijn actieve glasbreukmelders , voor de werking waarvan een stroomvoorziening nodig is. Ze bestaan uit een ultrasone zender , de onderweg op het glazen oppervlak straalt, en een ultrasone ontvanger , die de gereflecteerde ultrasone golven geregistreerd. Verandert de frequentie, wordt een alarm gegenereerd. Passieve glasbreukdetector werken iets anders. Ze zijn voorzien van een piëzo-elektrische sensor, die op de frequentie van brechendem glas (om de 100 kHz) reageert. In tegenstelling tot uw actieve versies verzenden passieve glasbreukmelder geen frequenties uit en hebben geen voedingsspanning . Om een alarm te genereren, maakt u zich de piëzo-effect gebruikmaakt: door de vervorming van het glas ontstaat een elektrische spanning die voor het schakelen kan worden gebruikt. Een aanvulling op de beide genoemde types plaatsen akoestische glasbreukmelder die het geluid (geluid door lucht) zerbrechender ramen reageren en voor dit doel met een microfoon uitgerust zijn.

Bewegingsmelder maken ook gebruik van sensoren. Ze zijn in staat om bewegingen over elektromagnetische golven, ultrasone of infraroodstraling te registreren. Ultrasoonsensors functioneren in principe net als actieve glasbreukmelders. Ze bestaan uit een zender en een ontvanger en registreren wijzigingen aan de hand van de gereflecteerde ultrasone golven. Een soortgelijke functie manier kunt hoogfrequentie- of Radar-bewegingsmelder. U verstuurt elektromagnetische golven uit en registreren, de energie die de u rondom bevindende voorwerpen reflecteren. De branche zijn echter PIR-bewegingsmelder . PIR-bewegingsmelder (PIR staat voor pyro electric Infrared) beschikken over een pyro-elektrische sensor , van de temperatuurveranderingen in de omgeving en daarmee de warmtestraling van naderende objecten waarneemt. Bewegingsmelder op infrarood-basis worden vaak als draadloze bewegingsmelder aangeboden.

Mini-alarminstallatie

Tijdens bewegingsmelder meestal in de omgeving voor huis of tuin worden gebruikt, zijn doorgangsmelder voornamelijk in winkels te vinden. Treedt er een klant door de deur, geef het door een akoestisch signaal. Is de ladentur van de werkplek niet zichtbaar, blijkt dit soort deuralarm als uiterst praktisch. Doorgangsmelder zijn bewegingsmelders met betrekking tot de werkwijze van zeer waarheidsgetrouw. PIR-doorgangsmelder bijvoorbeeld produceren een-fotocel uit infraroodstralen . Zodra iemand u doorbreekt, wordt de wijziging geregistreerd.

Mini-alarminstallatie

Een andere mogelijkheid voor de bewaking van deuren en ramen bieden openingsmelder . De werking berust in hoofdzaak op een magneetcontact . Wordt deze onderbroken (bij het openen van de deur) , klinkt er een alarmsignaal . Openingsmelder zijn meestal op batterijen en eenvoudig te monteren. U kunt net als doorgangsmelder als een soort deurbel worden gebruikt.

Mini-alarminstallatie

Als raamalarm zijn vouw alarmen bijzonder goed geschikt. Ze zijn klein genoeg om in de sponning van de lijst in het portier vrijwel onzichtbaar worden gemonteerd kunnen worden en beschermen ook als de ramen teruggedraaid zijn. Vouw alarmen kunnen namelijk zo worden ingesteld, dat hij gaat afhankelijk van de uitrichting van de raamhandgreep (boven/onder/horizontaal) automatisch aan- of uitschakelen.

Mini-alarminstallatie

Expliciet voor het beveiligen van deuren komen alarm-deurstopper gebruikt. Ze zijn wigvormig geconstrueerd , om te voorkomen dat de deur verder kan worden geopend, en tegelijk een alarm uit . In de regel worden alarm-deurstopper op batterijen en zijn als mobiele alarminstallaties te gebruiken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de vakantiewoning of de campers daarmee te beveiligen.

Mini-alarminstallatie
 

Extra beveiliging techniek voor de object- en bescherming van personen

Een bijzonder soort mini-alarminstallatie stelt de elektronische waakhond. Hierbij gaat het om een compact alarmsysteem op basis van radar- of infrarood-technologie , het indringers binnen een bepaald bewakingsstraal herkent en een geblaf produceert . Het blaffen dient niet alleen als afschrikking voor potentiële inbrekers, maar ook voor andere ongewenste gasten, bijvoorbeeld dieren.

Mini-alarminstallatie

Alarmsystemen met sensortechniek zijn niet de enige mogelijkheid om zich tegen inbraak te beschermen. Tv-simulatoren bijvoorbeeld imiteren het typische licht beeld van een televisie , zodat de lijkt wordt gewekt, het zou er iemand thuis en is televisie. TV-simulatoren worden meestal met LED's, waarvan de kleur en lichtintensiteit zich voortdurend veranderen - zoals bij een lopend televisie met beweegt beeld het geval is.

Mini-alarminstallatie

Minder voor de inbraakbeveiliging geschikt zijn tassen alarmen . Ze dienen eerder het eigen veiligheid , als u bijvoorbeeld, alleen in het donker onderweg is. Tassen alarmen zijn kleine apparaten , die met één druk op de knop een luid alarm activeren om de aandacht te trekken van voorbijgangers trekken en de aanvaller af te schrikken. Vaak zijn de mini alarmen met een sleutelring uitgerust, om binnen handbereik aan een sleutelbos worden bevestigd.

Mini-alarminstallatie
 

Criteria voor mini alarminstallaties - waar komt het aan?

Voor de aanschaf van een mini-alarminstallatie geldt deze eerst te bedenken welke de juiste alarminstallatie voor de betreffende toepassing is en uw veiligheidsgevoel voldoet. Is een eenvoudige minideur- of mini raamalarm als inbraakbeveiliging uit of moet er een complex opgebouwde draadloos alarmsysteem met bewakingscamera, aansluitmogelijkheid op Smart Home, afstandsbediening of app-besturing zijn?

Draadloze alarmsystemen bieden veel voordelen. Ze zijn draadloos , kunnen daarom onopvallend worden bevestigd en kunnen met behulp van een draadloze afstandsbediening gemakkelijk bestuurbaar. Indien een bediening via afstandsbediening niet mogelijk is, kunnen de instellingen meestal direct op het basisstation of met behulp van een APP uitvoeren. Om een radiografische alarminstallatie scherp te stellen, is soms nog niet eens een druk op de knop of smartphone nodig. Moderne alarminstallaties kunnen ook met transponders worden geactiveerd of gedeactiveerd. Dergelijke transponder beschikken over een geïntegreerde RFID-chip en kunt contactloos worden uitgelezen of beschreven.
Draadloze alarmsystemen bieden veel voordelen. Ze zijn draadloos , kunnen daarom onopvallend worden bevestigd en kunnen met behulp van een draadloze afstandsbediening gemakkelijk bestuurbaar. Indien een bediening via afstandsbediening niet mogelijk is, kunnen de instellingen meestal direct op het basisstation of met behulp van een APP uitvoeren. Om een radiografische alarminstallatie scherp te stellen, is soms nog niet eens een druk op de knop of smartphone nodig. Moderne alarminstallaties kunnen ook met transponders worden geactiveerd of gedeactiveerd. Dergelijke transponder beschikken over een geïntegreerde RFID-chip en kunt contactloos worden uitgelezen of beschreven
De soort stroomvoorziening speelt bij de keuze van een mini-alarminstallatie ook een belangrijke rol. Veel kleine alarmsystemen worden voor de werking op batterijen ontworpen , WAS het voordeel biedt dat u flexibel inzetbaar zijn, ongeacht of er zich een stopcontact in de buurt staat of niet. De batterijen moeten echter regelmatig worden verlengd. Op netstroom werkende alarmsystemen zijn zodanig gemakkelijker te hanteren , in geval van stroomuitval verricht echter uw service niet meer, indien geen noodstroomaccu is ingebouwd.

Mini-alarminstallatie
Mini-alarminstallatie

Om potentiële inbrekers op de vlucht te jagen, moet de signaaltoon, een alarminstallatie produceert, natuurlijk luid zijn. Hier geldt het op de betreffende decibel (dB). Voor oriëntatie: rookmelders mogen op drie meter afstand een volume van minstens 85 dB bereiken, dat komt overeen met een geluidsniveau een grote weg weg. De meeste sirenes zijn in staat om 90 tot 100 dB te genereren en zorgen daarmee voor voldoende luid geluidssignaal. Om een alarm te activeren, hoeven niet altijd sirenes worden gebruikt. Er zijn ook de mogelijkheid om een stil alarm in te stellen. In dit geval geeft u uw e-mailadres of telefoonnummer op en krijgt een bericht of een gesprek , zodra een gevaar herkend wordt.
Het bereik is met name bij bewegingsmelders een belangrijke aanschaf criterium. Sommige uitvoeringen hebben een bereik van vijf of zes meter, andere registreren bewegingen in een straal van 20 meter. Hier geldt het, een model te selecteren, het de omgevingsomstandigheden op de wensen voldoet.

 

Onze Praktijktip: radiografische alarminstallaties juist monteren en onderhouden

Hart van de draadloze alarminstallatie is de centrale unit. De voorspelling analyseert de door de sensoren gemeten gegevens uit, schakelt de sirene of de verlichting en zet eventueel een noodoproep af. De basisunit moet altijd op een goed bereikbare plaats gemonteerd, regelmatig gecontroleerd en gereinigd moet worden, om mogelijke onbedoelde alarmen te voorkomen. Moderne draadloze alarminstallaties registreren de gebeurtenissen en teken de reacties van de sensoren. Deze protocollen kunt u lezen om voor een overzicht van de gebeurtenissen en de functionele adequaatheid van de alarminstallatie te verschaffen.

 

Veelgestelde vragen - veelgestelde vragen over mini alarminstallaties

Bieden slimme alarminstallaties meer veiligheid dan normale systemen?

Voor elke veiligheidstechniek geldt: een 100% inbraakbeveiliging is er niet. Het voordeel van smart home-alarminstallaties bestaat hierin, dat u op afstand via APP bestuurbaar zijn. Met behulp van de APP is het meestal mogelijk, het apparaat in te stellen, te configureren en sensoren aan te leren. Is het smart home-systeem met IP-camera's uitgerust, bestaat de optie, bijvoorbeeld tijdens een auslandsaufenthaltes huis en woning in het oog te houden - in woord letterlijke zin. Men moet echter hierover zeggen dat de integratie van een alarminstallatie in het Smart Home op andere niveau beveiligingsrisico's introduceert. Hoe meer gegevens op de server en het netwerk worden opgeslagen, hoe meer schade kan bij een mogelijke hackangriff ontstaan. Smart Home-systemen moeten daarom hoge eisen voldoen. Een gecodeerde communicatie is in elk geval verplicht. 

Welke accessoires heb ICH voor mijn mini-alarminstallatie?

Dat hangt enerzijds van de eisen van uw systeem af en anderzijds van welke eisen u zelfs op uw veiligheid techniek hebben. Accessoires voor alarminstallaties zijn er in overvloed, beginnend bij de monitor tot de SIM-kaart, die voor het activeren van een alarmoproep naar de mobiele telefoon nodig is. Hier moeten in acht worden genomen, een passende uitvoering te kiezen, want veel alarminstallaties werken met SIM-kaarten in standaard formaten, niet met nano-SIM-kaarten, zoals ze tegenwoordig bij smartphones gebruikelijk zijn. Wie zich volledig wil uitrusten, grijpt op alarmsysteemset. Een voorbeeld hiervan zijn sets voor smart home-systemen, die naast de bewaking camera's voor binnens- en buitenshuis, deur- en raamcontacten en bewegingsmelders ook rookmelders of andere gevarenmelders bevatten. Een dergelijk set is ook geschikt als startkit als er nog geen veiligheidstechniek in huis aanwezig is. Radiografische alarminstallatieset sets komen meestal met bijpassende afstandsbediening en indien nodig met transponders om het alarm in en uit te plaatsen.