Advies

Deze tekst is automatisch vertaald.

Wat u moet weten over minispeakers

Miniluidsprekers zijn een echt trenditem geworden. Zeker in de zomermaanden vind je ze op iedere ligweide en op iedere barbecueplaats. Er is een enorme keuze aan verschillende modellen in alle prijsklassen. We leggen in onze gids uit wat er echt toe doet bij het doen van een aankoop.

  • Perfect geluid voor vrije tijd en werk

  • Minispeakers: mini-afmetingen en geweldig geluid

  • Onze praktische tip: gebruik miniluidsprekers als handsfree apparaat

  • Draadloos dankzij bluetooth

  • Levensduur van de batterij: een cruciaal criterium

  • Welke is de beste miniluidspreker voor mij?

  • FAQ - Veelgestelde vragen over miniluidsprekers

Perfect geluid voor vrije tijd en werk

Minu luidspreker USB

Een minispeaker is de ideale manier om overal alleen of met vrienden van muziek te genieten. De kleine speakers passen in elke broekzak en zijn snel met de smartphone verbonden via kabels (bijv.USB-kabel) of bluetooth. Maar de minispeakers zijn niet alleen in de vrije tijd te gebruiken. Zakenmensen die veel reizen, kunnen goed gebruik maken van zo'n miniluidspreker: het is mogelijk om een aantal van deze apparaten als speakerphone te gebruiken. Niets staat 's avonds een telefoonconferentie in de hotelkamer in de weg.

Minispeakers: mini-afmetingen en geweldig geluid

Er zijn minispeakers voor elk budget: het plezier begint bij ruim onder de 10 euro. Goede bluetooth speakers die bruikbaar geluid combineren met redelijke kwaliteit, bijvoorbeeld de Anker SoundCore Mini, zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer 20 euro. Voor de topmodellen zoals de Bang & Olufsen BeoPlay A2, Ultimate Ears Megaboom of de Bose SoundLink Mini zijn echter bedragen in het bereik van drie cijfers verschuldigd. De hogere prijs is het resultaat van de hoge technische inspanning die is gedaan om het best mogelijke geluid uit de kleine luidsprekers te kietelen. Ook de gebruikte hoogwaardige materialen, zoals aluminium of leer, hebben effect op de prijs.

De gewenste uitrusting is ook belangrijk: de compacte luidsprekers zijn verkrijgbaar met een scala aan handige functies. Er zijn modellen met een ingebouwde kaartlezer die direct muziek van een SD-kaart kunnen afspelen zonder eerst een mp3-speler of een smartphone aan te sluiten. Enkele van de kleine speakers hebben een display waarop nuttige informatie kan worden getoond. Anderen hebben een ingebouwde wekker, handsfree functie of een FM-radio. Er zijn zelfs minispeakers die al een ingebouwde stemassistent hebben, zoals Amazon Alexa. Wat de meeste kleine luidsprekers hebben, is een bluetooth-module.

Onze praktische tip: gebruik miniluidsprekers als handsfree apparaat

Er zijn bluetooth speakers die een ingebouwde speakerphone hebben. Gebruik dit zodat meerdere mensen tegelijkertijd een gesprek via de luidspreker kunnen volgen. Of gebruik je mini bluetooth speaker voor conference calls als je op zakenreis bent.

Draadloos dankzij bluetooth

Mini-luidspreker Hama

Dankzij bluetooth koppel je eenvoudig minispeakers, bijvoorbeeld de Soundcore Mini van Anker, zonder kabels aan je mobiele telefoon of tablet. Bluetooth-versie 4.0, 4.1 of 4.2 wordt vaak gebruikt met dergelijke mini-geluidstransducers. En niet zonder reden: de standaarden van de 4.x serie zijn speciaal ontworpen om zuinig om te gaan met de beschikbare energie. Zorg er daarom bij aankoop voor dat de luidspreker waarnaar u streeft ten minste Bluetooth 4.x uitzendt om geen verlies aan batterijduur te hoeven accepteren. Het maximaal mogelijke bereik tussen smartphone en bluetooth speaker is momenteel circa 10 meter.

De afkorting aptX zul je vaker tegenkomen in verband met bluetooth. Waar gaat het over? Dit zijn audiocodecs die speciaal zijn geoptimaliseerd voor real-time gegevensoverdracht. AptX Lossless en aptX-HD zijn van bijzonder belang voor het overbrengen van audiomateriaal met hoge resolutie, zoals bestanden in FLAC-indeling, naar uw Bluetooth-luidspreker. U kunt alleen muziek met hoge resolutie tot 96 kHz en 24 bit verliesvrij afspelen als uw minispeaker deze audiocodec heeft.

Levensduur van de batterij: een cruciaal criterium

Voor een mobiele luidspreker zijn de capaciteit van de accu en de daarbij behorende looptijd van doorslaggevend belang. De meeste fabrikanten geven de mogelijke looptijd aan in uren in plaats van de grootte van de batterij. Er zijn speakers met mini-afmetingen, die door de kleine accu slechts een afspeeltijd van 3 tot 5 uur halen, maar ook grotere bluetooth speakers die meer dan 20 uur meegaan. Een moderne lithium-ionbatterij, die geen geheugeneffect heeft, wordt meestal gebruikt om elektriciteit op te slaan. De batterij wordt opgeladen via een oplader of via USB. Overigens: sommige bluetooth speakers kunnen met hun grote ingebouwde accu ook je smartphone of tablet opladen via usb. Handig toch?

Welke is de beste miniluidspreker voor mij?

Het volume van de doos is vooral belangrijk voor de weergave van lage tonen. Hoe groter het volume, hoe voller je bluetooth speaker zal klinken. Het nadeel is dat een groter volume altijd ten koste gaat van de grootte van de speaker. Een model met een inhoud van meer dan 5 liter klinkt zeker goed, maar echt compact is hij ook niet meer. Probeer indien mogelijk meerdere luidsprekers van verschillende grootte uit om erachter te komen welk geluid het beste bij u past. Onafhankelijke miniluidsprekertests kunnen helpen bij de beslissing. Wil je je luidspreker gebruiken met spelers die geen bluetooth hebben, let dan op een AUX-ingang.

Wil je de bluetooth speaker meenemen tijdens het wandelen of kamperen? Dan kan het zinvol zijn om een speaker te kiezen die ofwel spatwaterdicht is of, zoals de Ultimate Ears Boom 3, volledig waterdicht. Afdekkappen, die de USB-poort en AUX-In beschermen tegen het binnendringen van stof en water, zijn zeker een pluspunt voor gebruik buitenshuis. In onze online shop vind je een grote keuze aan verschillende speakers met bluetooth functionaliteit.

Mini-luidspreker JBL

FAQ - Veelgestelde vragen over miniluidsprekers

Kan ik een Bluetooth-box met een andere verbinden om een stereopaar te vormen?

Sommige fabrikanten bieden deze functie aan, bijvoorbeeld twee aangesloten Anker SoundCore 2 kunnen stereogeluid van hoge kwaliteit produceren. 

Wat is het verschil tussen Bluetooth 4.x en 5.0?

De nieuwste Bluetooth-technologie 5.0 wordt al in sommige Bluetooth-boxen gebruikt. Met de nieuwe standaard is de maximale snelheid verhoogd naar maximaal 2 Mbit / s. Het theoretische Bluetooth-bereik is ook toegenomen en bedraagt nu tot 200 meter in open terrein en tot 40 meter in gebouwen. Bluetooth 5.0 is volledig achterwaarts compatibel met Bluetooth 4.x.

 
 
Conrad Electronic Benelux b.v. heeft uw toestemming nodig voor het gebruik van individuele gegevens, onder meer om de werking van de website te garanderen en om informatie over uw interesses weer te geven. Door op "Akkoord" te klikken geeft u hiermee uw toestemming. Gedetailleerde informatie vindt u in onze verklaring inzake gegevensbescherming.
U hebt de mogelijkheid om uw toestemming in het privacybeleid te allen tijde in te trekken.
Afwijzen
Akkoord