Advies

Momentschroevendraaiers: ideaal voor delicate en repetitieve schroefklussen

Met momentschroevendraaiers kunt u elke schroef met het perfecte koppel aanspannen. Momentschroevendraaiers zijn ideaal bij het plaatsen van elektrische installaties of bij het schroeven in delicate materialen. Dankzij dit werktuig schroeft u elke schroef op dezelfde manier aan.

Een schroef mag u niet te hard of te zacht aanspannen. Hoeveel u een schroef moet aanspannen, drukt men uit in de eenheid koppel. Dit bepaalt het draaimoment of letterlijk het aantal omwentelingen dat een schroef mag maken. Iedereen kent wel het gevoel waarbij u een schroef aanspant, maar net iets te hard draait, waardoor het materiaal breekt. Dit vermijdt u met een momentschroevendraaier.

Hoe werken momentschroevendraaiers?

Momentschroevendraaiers werken als volgt:

  • Bij een momentschroevendraaier stelt u voordat u schroeft een bepaald koppel in. Dit koppel bepaalt het aantal omwentelingen dat de schroevendraaier mag maken.
  • Vervolgens plaatst u de schroef op het werkstuk en begint u te schroeven.
  • Is het aantal omwentelingen bereikt, dan springt er een veer los en schroeft de schroevendraaier niet meer, ook al draait u het handvat verder.

Bij welke toepassingen gebruikt u een momentschroevendraaier?

Momentschroevendraaiers zijn extreem handig bij diverse toepassingen:

  • Werken aan elektriciteitsinstallaties. Om de elektriciteitsleidingen te koppelen, is het een groot voordeel om steeds hetzelfde draaimoment te hebben. Dat zorgt ervoor dat u zelf minder werk moet leveren en perfect weet hoe vast u een schroef moet spannen. Daarnaast is het ook handig om elke schroef op dezelfde manier aan te spannen. Dan bent u er zeker van dat draden niet los komen en u vermijdt dat u bepaalde schroeven te veel of te weinig aanspant. Werkt u met verschillende mensen aan grotere elektriciteitsinstallaties, dan weet u ook dat u telkens op dezelfde manier werkt.
  • Schroeven in delicate materialen zoals aluminium of plexiglas. Bepaalde materialen vragen om een specifiek draaimoment. Dat is meestal zelfs vastgelegd in specificaties van leveranciers. Schroeft u bijvoorbeeld met een te groot draaimoment in plexiglas, dan kan dit plexiglas breken of barsten. Hetzelfde geldt voor het gebruik van aluminium. Voor klussen aan elektronicaprojecten of bijvoorbeeld zonnepanelen die gebruikmaken van aluminium is een momentschroevendraaier echt een must.

Waar moet u op letten bij de aankoop van momentschroevendraaiers?

Bij de keuze van momentschroevendraaiers let u op bepaalde zaken:

  • Met instelbare koppel. Als u rekening houdt met welke materialen u wilt werken, kiest u momentschroevendraaiers op basis van het instelbare koppel. Voor plexiglas is dit bijvoorbeeld vaak 4 Nm, voor kabelklemmen is dit 5 Nm. Controleer ook de specificaties van het toestel op een bepaalde foutenmarge en hoe groot deze is.
  • Kunt u verschillende bits gebruiken bij de momentschroevendraaier? Denk bijvoorbeeld maar aan bits voor torx schroeven of PH of PZ bits.
  • Is het handvat voldoende groot en bijvoorbeeld belegd met softgriprubber, waardoor u uw handen ontziet tijdens het schroeven?

Welke merken verkopen momentschroevendraaiers?

Bij Conrad kiezen we resoluut voor kwaliteit. Daarom vindt u bij ons een grote keuze in momentschroevendraaiers van diverse merken:

·         Bahco

·         Bernstein

·         Cimco

·         Gedore

·         PFERD

·         Phoenix Contact

Kwaliteit staat centraal bij de selectie die we maken en bovendien geniet u bij Conrad van een uitgebreide garantie.

Bestel vandaag momentschroevendraaiers bij Conrad, uw online groothandel in elektronica en gespecialiseerde werktuigen

Conrad is techniek. Om installaties van elektriciteitsleidingen of andere delicate schroefklussen goed op te knappen, koopt u bij Conrad momentschroevendraaiers. Tot ons standaard assortiment behoren ook momentschroevendraaiersets, momentsleutels en ander momentgereedschap.

Conrad is meer dan een winkel voor technische benodigdheden of werktuigen; we zijn uw online partner die uw business of werkzaamheden ondersteunt en begrijpt. Heeft u vragen over bepaalde momentschroevendraaiers, aarzel dan niet en contacteer onze klantendienst. Dat kan online of via de telefoon. Indien gewenst komen we op locatie om uw werk beter te leren kennen. Zo zorgen we voor een gepaste oplossing op maat. Via ons Technology In Focus-programma zijn we op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het vlak van werktuigen. Deze kennis delen we graag met u als klant. Op onze website ziet u ook steeds de actuele voorraad van elk toestel. Bestel vandaag uw momentschroevendraaiers bij Conrad.

Conrad Electronic Benelux b.v. heeft uw toestemming nodig voor het gebruik van individuele gegevens, onder meer om de werking van de website te garanderen en om informatie over uw interesses weer te geven. Door op "Akkoord" te klikken geeft u hiermee uw toestemming. Gedetailleerde informatie vindt u in onze verklaring inzake gegevensbescherming.
U hebt de mogelijkheid om uw toestemming in het privacybeleid te allen tijde in te trekken.
Afwijzen
Akkoord