Advies

De multischuurmachine is een veelzijdig en functioneel toestel voor alle schuurklussen

Een multischuurmachine is een schuurtoestel dat u op verschillende manieren kunt gebruiken. U koopt een apparaat dat u met verschillende schuurzolen kunt uitrusten. Zo heeft u een machine waarmee u bijvoorbeeld met een rechthoekige schuurzool grote vlakken kunt schuren. Daarna plaatst u er een driehoekige schuurzool op om in hoekjes en kantjes te schuren. Zoals de naam al zegt, is een multischuurmachine dus een schuurmachine voor veelzijdig en multifunctioneel gebruik. Geen enkele schuurklus is u te veel als u de juiste multischuurmachine koopt bij Conrad.

Wat zijn de meest voorkomende functies van een multischuurmachine?

Juist omdat een multischuurmachine voor verschillende schuurklussen geschikt is, leggen we graag uit op welke manieren u dit toestel kunt gebruiken:

  • Als vlakschuurmachine. Gebruikt u een multischuurmachine als vlakschuurmachine, dan gaat u grote vlakken te lijf. We denken hierbij aan deuren, wanden of zelfs houten vloeren. Deze krijgt u helemaal gaaf en klaar om te beitsen of te schilderen.
  • Als excentrische schuurmachine. Terwijl een vlakschuurmachine een trillende of oscillerende beweging maakt, draait bij een excentrische schuurmachine de schuurzool rond. Dankzij dit principe schuurt u ook grote vlakken helemaal gaaf. Deze vlakken kunnen dan ook wat rond of gebogen zijn. Denk maar aan trapleuningen of bijvoorbeeld ook de romp van een boot. Een likje verf is pas echt geslaagd als de ondergrond helemaal opgeschuurd is.
  • Als deltaschuurmachine. U kunt op de meeste multischuurmachines ook een driehoekige schuurzool plaatsen. Dit is ideaal om in kleine hoekjes te schuren. Denk bijvoorbeeld maar aan de hoekjes van raamkozijnen, deurkozijnen of trappen. Elk stukje schuurt u even egaal dankzij de punt van de deltaschuurmachine.

Waar moet u bij de aankoop van een multischuurmachine op letten?

Gaat u een multischuurmachine kopen? Let dan op het volgende:

  • Het vermogen. Hoe groter het vermogen van uw toestel, hoe langer u ermee kunt werken. Als professional kiest u dus het beste een multischuurmachine met een groot vermogen. Zo schuurt u de hele dag door.
  • Regelbaar toerental. Omdat u een multischuurmachine voor verschillende doeleinden gebruikt, is het belangrijk dat u ook het toerental goed kunt regelen. De ene keer wilt u immers met een groot toerental een volledige verflaag wegschuren, terwijl u een andere keer een verflaag mat wilt schuren om er daarna een laatste verflaag op aan te brengen. Dan hoeft u enkel het oppervlak lichtjes op te ruwen. Dat alles lukt probleemloos dankzij het regelbare toerental.
  • Gebruiksgemak. Werken met een schuurmachine is een behoorlijk intensieve klus. Daarom is een goed gebruiksgemak belangrijk. Kunt u de multischuurmachine goed met twee handen vasthouden? En is er bijvoorbeeld softgriprubber op het handvat aanwezig? Kunt u op een vlotte manier zowel horizontaal als verticaal schuren? Deze aspecten zijn belangrijk om een optimale controle over het toestel te behouden.

Welke types van multischuurmachines bestaan er?

Qua type heeft u de keuze tussen:

  • accu-multischuurmachines
  • accu-rotatiegereedschap
  • schotelslijpers
  • multifunctionele schuurmachines

Het vermogen van een multischuurmachine varieert tussen 50 en 200 W.

Van welke merken koopt u een multischuurmachine bij Conrad?

Bij Conrad verkopen we multischuurmachines van bekende merken voor professionals. Neem zeker een kijkje bij de volgende kwaliteitsmerken:

·         Bosch Home and Garden

·         Einhell

·         SKIL

·         Toolcraft

Kies een nieuwe multischuurmachine bij Conrad, de online specialist in gereedschap en elektronica

Bent u op zoek naar een nieuwe multischuurmachine, slijpmachine, deltaschuurmachine of een roterende schuurmachine? Bij Conrad maken deze werktuigen standaard deel uit van ons grote aanbod van werktuigen. We bieden bovendien meer dan enkel onze service en producten. Met de hulp van onze experts en productspecialisten zorgen we voor oplossingen op maat.

Conrad ademt techniek en techniek is Conrad. Koopt u een multischuurmachine bij Conrad, dan bent u er ook zeker van dat u steeds de geschikte accessoires vindt. Als wij het in onze catalogus van 450.000 artikelen niet hebben, dan vindt u het wellicht nergens. Bovendien breiden we ons assortiment continu uit. Dankzij ons Technology In Focus-programma zijn we steeds op de hoogte van de nieuwste trends en werktuigen, en we delen deze kennis graag met u. Bestel vandaag nog uw multischuurmachine bij Conrad.