bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Grote keuze omvormeraccessoires: kabels, koppelingen en afstandsbedieningen

Conrad is de nummer een als u op zoek bent naar omvormeraccessoires. Een omvormer is een elektrisch apparaat dat invoerspanning naar een andere spanning kan omvormen of dat elektrische energie omvormt tot een energie van een andere frequentie. Omvormers zijn bijvoorbeeld onmisbaar bij de installatie van zonnepanelen. Bij Conrad vindt u een grote keuze accessoires voor diverse omvormers. Omvormaccessoires helpen u om het meeste uit uw installatie te halen.

Wat is een omvormer en waarom heeft u zeker omvormeraccessoires nodig?

Een omvormer zet gelijkspanning om in een sinusvormige wisselspanning. Daardoor kunt u uiteenlopende toestellen die op 230V stroom werken aansluiten op spanningsbronnen in de auto of in de boot, maar bijvoorbeeld ook op systemen van zonne-energie thuis of op de camping. De omvormer beschermt daarbij het elektriciteitsnet en de toestellen zelf. Dankzij een omvormer kunt u bijvoorbeeld uw laptop veilig opladen of gebruikmaken van het elektriciteitsnet op zonne-energie.
Met een omvormer op zich bent u er nog niet. U moet er ook de geschikte omvormeraccessoires bij hebben. De meest verkochte omvormeraccessoires zijn omschakelstations en kabelsets. Afstandsbedieningen en inzetstukken behoren meer en meer tot de standaard omvormeraccessoires.

Een omschakelstation is ideaal bij het gebruik van meerdere energiebronnen

Een omschakelstation schakelt 230V verbruikers die u normaal op een 230V elektriciteitsnet aansluit over naar een secundair net wanneer de spanning op het hoofdnet wegvalt. Dat is bijvoorbeeld ideaal in combinatie met zonne-energie, wanneer er op een bepaald moment van de dag veel zonlicht is en op een ander moment zo goed als geen zonne-energie geproduceerd wordt. Dankzij het omschakelstation en eventuele andere omvormeraccessoires gebruikt u het toestel altijd op hetzelfde stroomnet.

Waarom zijn omvormeraccessoires een must bij de installatie van zonnepanelen?

Bij Conrad vindt u een groot aanbod in omvormeraccessoires. Hier is tegenwoordig veel vraag naar, omdat u dankzij de nodige accessoires systemen van zonnepanelen kunt uitbreiden en aanpassen om een hoger rendement te behalen of aan te passen naar eventuele nieuwe wetgevingen. Er bestaan kant-en-klare accessoires voor omvormers, maar bijvoorbeeld ook voorgeconfigureerde kits die systemen onderling connecteren. We denken dan bijvoorbeeld aan accessoires die zonnepanelen verbinden met boilers, warmtepompen of airconditioners. Schakelaars of aanvullende temperatuursensoren zijn eveneens typische omvormeraccessoires. Met deze accessoires heeft u de volledige controle over uw elektriciteitsvoorziening in huis of in uw onderneming.

Omvormeraccessoires die helpen bij monitoren en bewaken van systemen

Andere bekende accessoires voor omvormers zijn bijvoorbeeld componenten naar bewaking toe of connectiviteit naar bepaalde apps. U kunt de omvormeraccessoires gebruiken bij het aanleggen van nieuwe systemen, maar ook bij aanpassingen aan bestaande systemen. Dankzij enkele goed uitgekiende aanpassingen aan elektrische systemen kunt u een meer nauwkeurige controle en een beter onderhoud mogelijk maken. U kunt dan in veel gevallen op afstand het systeem controleren en de omvormerparameters bewaken.

Victron Energy afstandsbediening: een omvormeraccessoire om uw systemen duurzaam te beheren

De Victron Energy afstandsbediening is een state-of-the-art tool in het opvolgen van uw elektrische systemen en het bijsturen ervan. Deze afstandsbediening, maar ook de andere accessoires, helpen u om uw systeem duurzaam en bruikbaar te maken voor langdurig gebruik. Enkele van de meest in het oog springende kenmerken van deze en andere gelijkaardige afstandsbedieningen zijn:

  • Datalogger- en bedieningsfuncties
  • IP67 norm allround bescherming
  • USB-verbinding

Conrad helpt u met advies over omvormeraccessoires

Bent u op zoek naar omvormeraccessoires, dan helpen we u bij Conrad graag bij uw keuze. Conrad is immers uw expert in omvormeraccessoires. Conrad is gespecialiseerd in een snelle levering tegen concurrentiele prijzen. Niet alleen voor de grotere toestellen, maar ook voor accessoires. Deze accessoires zijn immers belangrijk en cruciaal voor de goede en energiezuinige werking van een systeem. We helpen u telefonisch, online of indien gewenst via een bezoek bij u op locatie. Zodoende vindt u in een mum van tijd de oplossing die u zoekt. Als sourcingplatform zijn we meer dan enkel verkopers van spullen: we denken met u mee en zoeken proactief en voor een scherpe prijs naar de best mogelijke oplossing als het aankomt op omvormeraccessoires.