bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Deze tekst is automatisch vertaald.

  

RC motorboten voor modelbouw beginners en professionals

RC-motorboten zijn een geweldige hobby voor kinderen, tieners en volwassenen. Als je je eigen model wilt samenstellen, heb je wat handvaardigheid en een portie geduld nodig. Tegelijkertijd is er nauwelijks iets meer bevredigend dan het afgewerkte, zelfgemaakte model in handen te houden. Nu begint het echte plezier, want het rijden met de miniatuurschepen op kalm water is een echte belevenis voor jong en oud. Wil je het zonder knutselen doen, gebruik dan gewoon een kant-en-klaar RTR-model. In de CONRAD onlineshop kunt u de juiste boot voor uw smaak kopen. Verzending is snel en ongecompliceerd.

  • Wat zijn rc-motorboten?

  • Welke verschillende op afstand bestuurbare boten zijn er?

  • Waar moet rekening mee worden gehouden bij het kopen van een RC-boot?

  • Wettelijke vereisten voor RC-boten

  • Conclusie: zo vind je een op afstand bestuurbare motorboot naar jouw smaak

Wat zijn rc-motorboten?

RC motorboot

RC-modellen zijn kleine, functionele modellen die met een afstandsbediening kunnen worden bediend. RC staat voor Radio Controlled of Remote Controlled en beschrijft de radiobesturing van de modellen. Er zijn RC-auto's, vliegtuigen, helikopters, schepen en boten. RC motorboten zijn meestal gebaseerd op echte boten op schaal. In de CONRAD online shop vindt u diverse modellen, bijvoorbeeld motorjachten, blusboten, speedboten of zeilboten. Het assortiment is enorm, dus u vindt gegarandeerd een motorboot naar uw smaak.

Tekkie Knowledge: The History of Model Boats
De geschiedenis van modelboten gaat duizenden jaren terug. Het oudste nog bestaande kleimodel is zelfs 4000 jaar oud. Scheepsmodellen werden lange tijd vooral gebruikt voor onderzoek naar materialen, watersituatie en vaargedrag. Model sport vond zijn weg naar het commerciële hobbygebied pas in de loop van de 20e eeuw Eeuw. Modelbouw is inmiddels een populaire hobby van jong en oud geworden.

Welke verschillende op afstand bestuurbare boten zijn er?

Er wordt onderscheid gemaakt tussen verschillende modellen van op afstand bestuurbare schepen. Sommige modellen zijn al gemonteerd en kunnen direct worden gebruikt. Bij andere scheepsmodellen moet het ene of het andere onderdeel worden toegevoegd. Afhankelijk van hoe bekwaam je bent, kun je een kit bestellen en het zelf doen of een voltooide RC-boot kiezen.

Op afstand bestuurbare boot

Bouwpakket

Met een kit ontvangt u uw RC-motorboot in afzonderlijke delen. Het complete model dient u zelf in elkaar te zetten. Dergelijke kits zijn zeer geschikt voor iedereen die al ervaring heeft opgedaan op het gebied van modelbouw. Beginners hebben meestal een behoorlijke tijd nodig om zo'n model goed in elkaar te zetten.

ARR (bijna klaar voor gebruik)

ARR-modellen zijn "bijna klaar om te rijden". Hier hoeven alleen kleine, ongecompliceerde bouwstappen te worden uitgevoerd. Het kan dus zijn dat u de afstandsbediening of de motor nog moet installeren. Hiervoor heeft u in de regel geen goed uitgeruste werkplaats nodig. ARR-motorboten zijn de perfecte introductie voor iedereen die van modelbouw hun nieuwe hobby wil maken.

RTR (klaar voor gebruik)

De afkorting RTR staat voor "Ready to run". Hier hoeft alleen de accu opgeladen te worden en is het model rijklaar. Modelbouwers voor beginners of mensen die geen geduld hebben met kleinschalig handwerk, profiteren van de volledig geassembleerde RTR-motorboten.

 

Onze praktische tip:
Wilt u zelf wat handwerk doen en een bouwpakket of een ARR motorboot kopen? Afhankelijk van hoe gefragmenteerd het bestelde product is, heeft u mogelijk speciale gereedschappen voor het maken van modellen nodig. Deze is verkrijgbaar in de CONRAD onlineshop. Leg bij het monteren van het model altijd een matje onder de modelonderdelen, anders kan de tafel of werkbank snel vuil worden. Verf- of lijmresten zijn doorgaans relatief moeilijk van meubels te verwijderen.

 

 

Waar moet rekening mee worden gehouden bij het kopen van een RC-boot?

Het belangrijkste om RC-motorboten te kopen

  • RC-motorboten zijn kleine, gemotoriseerde en op afstand bestuurbare modelboten waarmee op kalm water kan worden gereden.
  • Er zijn verschillende modelversies, bijvoorbeeld kits, RTR- of ARR-modellen. Kits en ARR-modellen moeten nog worden geassembleerd. Hier is enige handvaardigheid vereist. RTR-modellen zijn daarentegen "Ready to Run". Hier hoeft alleen de accu opgeladen te worden en kan het rijplezier beginnen.
  • RC scheepsmodel kopen? Dan ben je bij CONRAD aan het juiste adres, want hier vind je een groot portfolio van verschillende modeltypes, van jachten tot speedboten tot op afstand bestuurbare surfers. Houd bij het kopen rekening met de levensduur van de batterij, de grootte van de boot, maximale snelheden en bereik.

Als u een RC-boot wilt kopen, moet u allereerst beslissen of u een RTR-modelboot wilt bestellen of liever een bouwpakket. Daarnaast zijn er nog een paar andere criteria om rekening mee te houden, bijvoorbeeld het type boot, de actieradius, de accuduur en de maximale snelheid van het model. Omdat het assortiment CONRAD-modelboten erg groot is, vindt u zeker het juiste model voor uw smaak.

Type boot

Boot

In de CONRAD online shop vindt u verschillende soorten boten, bijvoorbeeld speedboten met speciale snelheidsmotoren, modelschepen of jachten. Speedboten of raceboten kunnen hoge snelheden bereiken en zijn populair bij modelbouwers die van snelle voertuigen houden. Speedboten zijn geschikt voor kalm water en worden vaak gebruikt om tegen elkaar te racen. Vrachtschepen, blusboten of fregatten zijn veel groter dan speedboten en jachten en gaan meestal een stuk langzamer. Deze modelboten zijn vaak voorzien van leuke snufjes, bijvoorbeeld met functionele brandblussers of geluidseffecten.

Reikwijdte

Het aanbod van op afstand bestuurbare boten is beperkt. Als u met uw nieuwe RC-motorboot op grote wateren wilt rijden, moet u ervoor zorgen dat het model niet buiten het bereik van de afstandsbediening komt. Lees het maximale bereik in de gebruiksaanwijzing en het is beter om tijdens het rijden wat lager te blijven. Zodra de modelboot buiten het radiobereik is, helpt alleen zwemmen om de RC-motorboot weer aan land te brengen.

Snelheid

Speedboten kunnen meer dan 20 km / u halen. Andere soorten modellen zijn veel langzamer. Let op de maximale snelheid die uw RC-motorboot kan bereiken. Beginners moeten liever een iets langzamer model gebruiken, omdat de navigatie hier gemakkelijker is.

Levensduur van de batterij en oplaadtijd

De batterijduur van RC-motorboten is meestal maar een paar minuten. Wil je langer rijplezier beleven, koop dan meerdere vervangende accu's, want de oplaadtijd van de accu's is relatief lang. Sommige batterijen hebben meerdere uren nodig om volledig op te laden. Zorg ervoor dat u uw boot weer aan wal brengt voordat de accu leeg is.

Grootte (ca.)

Modelboten zijn meestal gebaseerd op echte schepen op schaal. In de CONRAD onlineshop staat bijvoorbeeld een Graupner Titanic-model dat het originele schip reproduceert op een schaal van 1: 150. In onze winkel vindt u zowel kleine RC motorbootmodellen met een lengte van 20 centimeter als grote modellen waarvan sommige meer dan 1,5 meter lang zijn.

Wettelijke vereisten voor RC-boten

Wettelijke vereisten

RC-modelboten mogen niet overal worden bestuurd. Bij privémeren moet u bijvoorbeeld eerst toestemming krijgen van de eigenaar. Het besturen van RC-motorboten is over het algemeen ook niet toegestaan in natuurgebieden. Als er op een meer expliciete borden staan die motorboot varen verbieden, moet u daar liever rekening mee houden. Anders kunt u boetes krijgen als u betrapt wordt op het rijden.

Er is geen minimumleeftijd voor het besturen van modelmotorboten. Zelfs kleine kinderen van vier of vijf jaar kunnen kennis maken met het besturen van modelboten. Hiervoor zijn speciale instapmotorboten voor kinderen geschikt. We raden aan dat grote speedboten en RC-motorboten voor experts en experts alleen worden bestuurd door kinderen onder toezicht van hun ouders of een andere volwassene.

Conclusie: zo vind je een op afstand bestuurbare motorboot naar jouw smaak

Het aanbod aan verschillende motorboten is enorm. Als je een RC-motorboot wilt kopen, heb je meestal al een specifiek idee over het modeltype. De een wil een stijlvol jacht, de ander misschien meer een blusboot met watersproeisysteem. Blader eenvoudig door het uitgebreide assortiment van CONRAD en plaats het juiste model in de winkelwagen. Zorg ervoor dat het een bouwpakket, een ARR- of RTR-boot is. Alleen RTR-scheepsmodellen zijn al "Ready to Run" en kunnen daarom zonder verdere manipulatie worden bestuurd. Alle andere boten vereisen enige handvaardigheid bij het monteren. Houd bij het kopen van uw motorboot rekening met het bereik, de maximale snelheid, de levensduur van de batterij en de grootte van de boot. Alle details zijn te vinden in de gedetailleerde productbeschrijvingen van CONRAD.