bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Deze tekst is automatisch vertaald.

Wat u moet weten over op afstand bestuurbare boten

Vaar over het Gardameer op de Riva of vertrek vanaf de Hohen Düne met de zeilboot Bavaria voor een tocht over de Oostzee? Klinkt geweldig als er niet alleen de reis ernaartoe was, maar ook de hoge aanschafprijs voor de boot, die gemakkelijk in het midden van zes cijfers kan reiken ...

 • Wat zijn op afstand bestuurbare boten?

 • Hoe worden op afstand bestuurbare boten gebouwd?

 • Voor wie zijn op afstand bestuurbare boten bedoeld?

 • Welke op afstand bestuurbare boten zijn verkrijgbaar bij Conrad?

 • Waar moet rekening mee worden gehouden bij het omgaan met op afstand bestuurbare boten?

Wat zijn op afstand bestuurbare boten?

Vaar over het Gardameer op de Riva of vertrek vanaf de Hohen Düne met de zeilboot Bavaria voor een tocht over de Oostzee? Klinkt geweldig als het niet alleen was om er te komen, maar ook vanwege de hoge aanschafprijs voor de boot, die gemakkelijk in het midden van zes cijfers kan reiken.

Speedboot met afstandsbediening

Met een modelboot krijg je het fijne gevoel van een boottocht op modelschaal op het plaatselijke meer. Wie dichter bij de modelbouwsport wil komen, komt aan zijn trekken met de instapmodellen in deze categorie uit de Conrad shop.

Er zijn bepaalde termen opgesteld waarmee rekening moet worden gehouden: Modelatleten verstaan onder "op afstand bestuurbare boten" die boten die volledig operationeel kunnen worden verworven. Dit betekent: Alle componenten die nodig zijn voor de functies van het bootmodel zijn geïnstalleerd, inclusief de bijbehorende batterijen. Er is niets te monteren of uit te rusten. Laad de stroombron in de boot en in de afstandsbediening op, zet hem aan - en u kunt gaan.

De veel voorkomende afkorting RC staat voor "Radio Control" of "Remote Control" en beschrijft enerzijds de radiografische afstandsbediening en anderzijds de techniek zelf waarmee deze modellen bestuurd worden.

Hoe worden op afstand bestuurbare boten gebouwd?

De romp is gemaakt van gegoten kunststof dat bestand is tegen de inwerking van water of zo is geverfd dat water het niet kan beschadigen. De dekken zijn ook grotendeels van kunststof, sommige modellen zijn van gelakt hout. De bovenbouw of uitrusting van het dek simuleert het betreffende boot- of scheepstype. Daar is de antenne voor het ontvangen van radiosignalen van de afstandsbediening geïnstalleerd.

Op afstand bestuurbare boot met bedieningselementen en batterijen

In de romp bevinden zich de afstandsbedieningsontvanger, de eigenlijke elektronische bediening met de stuurinrichting, de motor met de aandrijfas naar de bootschroef en de accu's voor de stroomvoorziening. Romp en dek zijn waterdicht met elkaar verbonden om de elektronica en voeding tegen kortsluiting te beschermen. Het dek of een deel ervan kan voor onderhoudsdoeleinden worden verwijderd, meestal na het losdraaien van een schroefverbinding. Oplaadbare batterijen of batterijen zijn gedeeltelijk in aparte kamers geïnstalleerd. Dit betekent dat het snel kan worden vervangen of opgeladen zonder de dichtheid van de elektronische componenten in gevaar te brengen.

Het wordt bestuurd door een afstandsbediening die de stuurcommando's via de radio naar het roer en de motor (en) stuurt. Er worden speciale frequenties gebruikt die zijn goedgekeurd voor het maken van modellen. Het bereik van de afstandsbedieningen is afhankelijk van vele factoren, waarvan sommige dagelijks worden bijgewerkt, en kan variëren van 100 meter tot enkele kilometers.

Voor wie zijn op afstand bestuurbare boten bedoeld?

Speedboot in het water

De doelgroep zijn adolescenten en iedereen die speelt met het idee om bootmodelbouw tot hun hobby te maken. Zelf uw eigen boot op de kiel leggen gaat gepaard met een behoorlijke inspanning. Veel modelbouwers hebben hun eigen "scheepswerven" waarin indrukwekkende modellen worden gemaakt. Wil je er eerst even van proeven, dan is een op afstand bestuurbare boot uit de Conrad winkel een aanrader. Met prijzen ver onder de 100 euro heb je niet zoveel geld "verspild" als het enthousiasme niet zo hardnekkig is als aanvankelijk werd aangenomen.

De aangeboden producten zijn geen goedkope modellen, maar goed uitgeruste, op afstand bestuurbare boten, waaronder onderzeeërs en zeilboten.

Welke op afstand bestuurbare boten zijn verkrijgbaar bij Conrad?

In de online winkel van Conrad kunt u op afstand bestuurbare boten selecteren op basis van categorieën zoals prijs, nieuwe producten en aanbiedingen, klantrecensies, winkelbeschikbaarheid en verschillende merken.

Verdere keuzemogelijkheden:

 • Grootte of lengte van de op afstand bestuurbare boot
 • Type motor
 • Categorie
  • RC motorboot op instapniveau
  • RC instaponderzeeër
  • RC motorboot
  • RC zeilboot
  • Speciaal voertuig (boot in luchtkussenoptiek)
 • Modeltype:

100 procent RtR

Afkorting voor Engels "Ready to Run", in het Duits "Ready to start". Volledig gebruiksklaar model, met uitzondering van batterij plaatsen en / of opladen van de batterijen.

RTF

Afkorting voor Engels "Ready to Fly", in het Duits "Ready to fly". De afkorting komt eigenlijk uit de modelvliegtuigbouw en houdt in dat de modelpiloot niets meer hoeft te doen om het vliegtuig de lucht in te krijgen - analoog voor modelboten.

R2R

"Klaar om te rennen". Individuele montagewerkzaamheden kunnen voor de inbedrijfstelling nog nodig zijn.

  

Waar moet rekening mee worden gehouden bij het omgaan met op afstand bestuurbare boten?

Hoewel dit instapmodellen zijn, hebben sommige modellen prestatieparameters die kunnen worden geassocieerd met gevaren voor uzelf of omstanders. Dit geldt ook voor de lokale omstandigheden(zum Beispiel Fischzucht oder Badegewässer), bei denen die Bootsmodelle fahren dürfen. De gebruiksaanwijzing bevat instructies voor veiligheid, bediening en onderhoud. Let hier goed op, want garantieclaims kunnen ook worden gekoppeld aan het naleven van de bedrijfsvoorwaarden.

Gebruik deze modelboten niet tijdens onweer. Atmosferische storingen kunnen tot storingen leiden.

Schakel bij het opstarten altijd eerst de boot in en daarna de afstandsbediening. Om uit te schakelen na het rijden, volgt u de omgekeerde volgorde. Sommige modellen hebben een watersensor die ervoor zorgt dat de koppeling tussen de boot en de afstandsbediening alleen mogelijk is als het bootmodel in het water ligt.

Kind speelt met brandweerboot

Wees erop voorbereid dat u uw model wellicht 'met de hand' moet redden, als badmeester, om zo te zeggen.

De afstandsbedieningen zijn meestal uitgerust met niet-oplaadbare batterijen. Controleer uw batterijen voordat u ze gebruikt. Voor ononderbroken rijplezier moet altijd een tweede opgeladen accu beschikbaar zijn. Zorg er altijd voor dat de polariteit correct is bij het plaatsen van batterijen en oplaadbare batterijen. Verwijder de batterijen / accu's uit de zender en het model als ze niet in gebruik zijn.

Sommige modellen hebben een oververhittingsbeveiliging die de op afstand bestuurbare boot kan stoppen. Vermijd gebruik bij hogere buitentemperaturen en neem pauzes volgens de bedieningsinstructies.

Korte antennepunten vormen een risico op letsel. Zet ze ook vast voor transport.

Gebruik nooit agressieve oplosmiddelen om de boot schoon te maken.

Afgedankte modelboten horen bij gemeentelijke inzamelpunten. Het is niet toegestaan deze bij het huisvuil te deponeren.