bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Een reciprozaag of tijgerzaag gebruikt u voor grof zaagwerk, zoals het doorzagen van metalen buizen of van dikke takken. Met het langwerpig zaagblad kunt u ook in een moeilijke hoek werken, voor een volledige afwerking van elke klus. Bekijk ons uitgebreide assortiment reciprozagen van de bekende én minder bekende merken.

Voor elke klus een passende reciprozaag

Naast de reciprozagen die werken op netstroom zijn er ook reciprozagen met een oplaadbare batterij. Elke tijgerzaag heeft een aantal unieke kenmerken, zoals het aantal beats per minuut en de maximale zaagcapaciteit.

Waarvoor gebruikt u een reciprozaag?

Reciprozagen worden voor verschillende materialen gebruikt, zoals hout, metaal of bimetaal. Kenmerkend is de flexibiliteit van het zaagblad waardoor reciprozagen zich in verschillende posities en hoeken laten gebruiken, bijvoorbeeld voor het zagen onder de vloer of langs de muur.

Bovendien zijn de zaagbladen verwisselbaar, waardoor deze machine voor uiteenlopende materialen geschikt is. Houd wel steeds rekening met de sterkte van de motor. Deze is over het algemeen krachtiger in vergelijking met een decoupeerzaag, maar er zijn toch verschillen mogelijk. De kleine tijgerzagen zijn niet zo krachtig en beperken zich tot een maximale zaagcapaciteit van 28 mm in hout of 3 mm in metaal. De tijgerzagen met een krachtige motor verhogen die capaciteit eenvoudig met factor 20 of meer, maar zijn wel duurder en zwaarder.

De functionaliteiten van reciprozagen

Steeds meer reciprozagen maken gebruik van de zogenoemde AVT-technologie, een speciale technologie die de trillingen reduceert. Over het algemeen doet de zaag dat door middel van een draaiende krukasplaat tussen de motor- en de zaagas, wat de (langdurige) blootstelling aan trillingen beperkt. Daarom zijn reciprozagen met AVT-technologie echte aanraders voor professionals die vaak met dit soorten zagen aan de slag gaan.

Ook reciprozagen met constante elektronica en een soft start zijn ideaal voor de klussers die hoge eisen stellen aan hun gereedschap. Reciprozagen met constante elektronica houden het toerental onveranderd voor een zuiver resultaat. Bij een tijgerzaag met soft start gaat de machine dan weer langzaam van start om uitschieten te vermijden.

Tot slot is het ook interessant als de tijgerzaag over een pendelslag beschikt, zoals bij de decoupeerzaag. Door deze functie worden spanen beter uitgeworpen en neemt het zaagvermogen van de tijgerzaag sterk toe.

Reciprozagen: optimaal gebruiksgemak

Met de AVT-technologie en de soft start is de tijgerzaag erg veilig en gebruiksvriendelijk. Moderne reciprozagen kregen bovendien een ergonomische ontwerp mee dat niet alleen goed in de hand ligt, maar ook een slimme krachtoverbrenging voorziet.

U houdt daarnaast rekening met de soort klus die u wilt uitvoeren met uw zaag. Reciprozagen van minder dan anderhalve kilogram zijn erg licht, maar hebben een beperkte zaagslaglengte. De tijgerzagen van meer dan 5 kilogram klaren moeiteloos stevige klussen, maar liggen erg zwaar in de hand. Ze zijn dan ook minder geschikt om de hele dag mee te werken.

Ook zaagbladen kopen bij Conrad

Naast tijgerzagen kunt u bij Conrad ook de bijpassende reciprozaagbladen verkrijgen in verschillende uitvoeringen en lengtes. Ook het aantal tanden varieert afhankelijk van het te verzagen materiaal. Bij Conrad vindt u reciprozaagbladen voor hout, (bi)metaal en gipskarton. Twijfelt u over de compatibiliteit met uw tijgerzaag? Neem dan even contact op met ons businessteam voor een snelle en persoonlijke service.