Advies

RJ-45 koppelstukken voor uiteenlopende poorten. U gebruikt uw netwerkkabels voor allerlei toepassingen met deze RJ-45 koppelstukken. U koopt ze via conrad. Alle koppelstukken ✓ Transparante info ✓

Netwerkkabels met alle toestellen verbinden dankzij de RJ-45 koppelstukken

Een RJ-45 connector gebruikt u om een netwerkverbinding tot stand te brengen en plugt u bijvoorbeeld in uw printer, computer of NAS. De voorwaarde is dan wel dat deze apparaten over een poort beschikken. Indien dit niet het geval is, gebruikt u een van de RJ-45 koppelstukken. U kunt de RJ-45 koppelstukken bijvoorbeeld gebruiken om de netwerkkabel met een USB-poort te verbinden, maar er bestaan ook speciale RJ-45 koppelstukken voor toestellen met een beperkt aantal poorten. Hieronder leest u de vaakst voorkomende RJ-45 koppelstukken en hun toepassingen.

RJ-45 naar USB-koppelstuk

RJ-45 koppelstukken worden vaak gebruikt om een verbinding te maken met laptops of kleinere toestellen die niet zelf over een ethernetpoort beschikken. Steeds vaker worden goedkopere laptops daar niet mee uitgerust omdat draadloos internet volgens vele fabrikanten de norm is geworden. Nu hoeft het gemis van een ethernetpoort niet problematisch te zijn indien u wel nog over een USB-poort beschikt. Met de RJ-45 koppelstukken verbindt u nu eenmaal ook toestellen zonder netwerkpoorten met het bedrade netwerk.

RJ-45-poortverdubbelaars

Deze RJ-45 koppelstukken verdubbelen het aantal poorten van een enkele netwerkkabel waardoor twee gescheiden LAN-signalen via een enkele kabel worden overdragen. Het gevolg is natuurlijk dat u aan beide zijden van deze RJ-45 koppelstukken ook een kabel nodig heeft. Naast RJ-45-poortverdubbelaars zijn er ook splitters met meerdere poorten. In de praktijk is een managed switch wel interessanter dan het gebruik van dergelijke splitters.

RJ-45 naar HDMI koppelstuk

Deze RJ-45 koppelstukken worden voornamelijk gebruikt om klassieke HDMI-kabels te vangen. Vaak beschikt u in uw woning al over netwerkkabels die al dan niet netjes in de kabelgoot of muur verwerkt zijn. Via de RJ-45 koppelstukken maakt u via deze netwerkkabels een verbinding tussen een laptop, PlayStation of mediaspeler en toestellen zoals tv's of projectoren. Dankzij de RJ-45 koppelstukken overbrugt u grote afstanden, vaak tot zo'n dertig meter, zonder dat u nieuwe kabels hoeft te leggen of moet slijpen of boren. Dat maakt het gebruik van een RJ 45 koppelstuk voor de HDMI Scart ook veel voordeliger.

RJ-45 naar audio koppelstuk

Wat u met uw HDMI-kabel kan, kunt u ook doen met audiosignalen. RJ-45 koppelstukken gebruikt u om het audiosignaal via de UTP-kabel doorheen uw woning te verplaatsen. Het nadeel hiervan is wel dat er aan audiosignalen hoge eisen worden gesteld en dat netwerkkabels gevoeliger zijn voor storingen van buitenaf. Daarom zijn deze RJ-45 koppelstukken vaak beveiligd voor storende invloeden, maar uw kabel blijft zelf wel de zwakke plek. Voor enkele meters moet het zeker lukken en indien er geen fikse versterker op wordt aangesloten is het ook geen probleem, maar voor professionele toepassingen is het gebruik van RJ-45 koppelstukken niet altijd het beste idee. Twijfelt u hierover? Bel dan even met de Conrad klantenservice.

Alle computerkabels en -adapters op één plek

Het aantal computerkabels, adapters en connectoren valt niet op één hand te tellen. Gelukkig bieden wij van Conrad alle computerkabels en computeradapters aan. U vindt bij ons niet alleen kabels van Apple, maar ook monitorkabels, audiokabels, videokabels en talloze andere seriële of parallelle kabels. Elke kabelsoort is van meer informatie voorzien en uiteraard helpt de Conrad klantenservice u ook graag verder.