Advies

Conrad heeft verschillende sluitringen voor u in het assortiment van diverse materialen. Zo kunt u kiezen uit aluminium, koper, kunststof, messing, polyamide, RVS, staal, verenstaal en zink. De keuze is reuze! Maar niet enkel op vlak van materiaal hebben we een uitgebreid aanbod.

Sluitringen ter bescherming van constructies

Conrad heeft verschillende sluitringen voor u in het assortiment van diverse materialen. Zo kunt u kiezen uit aluminiumkoperkunststofmessingpolyamideRVSstaalverenstaal en zink. De keuze is reuze! Maar niet enkel op vlak van materiaal hebben we een uitgebreid aanbod. Zo zijn er sluitringen met of zonder facet. De variant zonder facet wordt een vlakke sluitring genoemd. Welk type u nodig heeft is afhankelijk van de situatie. Heeft u bijvoorbeeld een sluitring nodig voor een gipsplaat, voor een cilinderkop of voor een cilinderkopschroef? Het ene materiaal is bijvoorbeeld beter bestand tegen roest, maar zal ook weer prijziger zijn, zoals RVS. Het is aan u om te bepalen waar de sluitring aan moet voldoen.

Waarom heeft u een sluitring nodig?

Een sluitring (ook wel rondel genoemd) is een cruciale schakel in alle klassieke bout-ring-moer verbindingen. De schakel wordt gebruikt om te zorgen dat de constructie niet beschadigd raakt wanneer de moer aangedraaid wordt, om de drukkracht op de verbinding te verspreiden en om ervoor te zorgen dat een moer of bout niet zomaar los trilt.

Wat zeggen de verschillende normen over de sluitringen?

De DIN- , ART- en ISO-norm zijn internationale normen die garanderen dat producten geschikt zijn voor het beoogde doel. Binnen de wereld van sluitringen zijn er veel verschillende normen die toepasbaar zijn op een product.

Welk formaat sluitring heeft u nodig?

Maar welke doorsnede van de ring heeft u nodig? Dat kunt u zelf eenvoudig berekenen. U pakt de diameter van de ring en vermenigvuldigt deze met twee. Heeft u de grootte berekend? Neem dan snel een kijkje in ons assortiment! U zal zonder twijfel een passende sluitring vinden. Vindt u toch niet wat u nodig heeft? Maak dan gebruik van onze uitgebreide filters om uw zoektocht sneller te laten verlopen. Hier is het mogelijk om onder andere het juiste formaat, materiaal en de norm(en) te selecteren.

Zit u toch nog met vragen? Dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen via 070-690609 of neem gerust een kijkje op onze FAQ pagina. We helpen u graag!