bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Voorzie uw apparatuur van de juiste spanning met netvoedingen van Conrad

Met netvoedingen kunt u elektronische apparaten veilig op het lichtnet aansluiten. Netvoedingen, ook wel voedingseenheden of stroomvoorzieningseenheden genoemd, gebruikt u om elektrische apparaten van energie te voorzien. De netvoeding zet in veel gevallen de wisselstroom van het lichtnet op in de gelijkstroom die geschikt is om een toestel van spanning te voorzien. Bij Conrad heeft u een grote keuze in netvoedingen.

Wat is een netvoeding precies?

Netvoedingen hebben veel gelijkenissen met transformatoren. Een typische netvoeding voor een computer zet 230V netspanning om in gelijkspanning van 12V, 5V of 3,3V om alle componenten van stroom te voorzien. Om dit voor elkaar te krijgen, moet een netvoeding verschillende dingen doen. We hadden het al over het omzetten van wisselspanning in gelijkspanning. Daarnaast vermindert de netvoeding ruis en stabiliseert het schommelingen in de ingangsspanning.

Welke soorten netvoedingen bestaan er?

Verschillende varianten netvoeding zijn onder meer:

  • voor de industrie
  • voor particulieren
  • vervangstukken op maat van merken en modellen van toestellen
  • afzonderlijke netvoedingen
  • netvoedingen die geïntegreerd zijn in een standalone toestel

Wat zijn de categorieën van netvoedingen die we verkopen bij Conrad?

Bij Conrad verdelen we het aanbod hierbij nog eens in een aantal grote categorieën:

  • DC/DC netvoedingen en inverters zetten wisselspanning om naar een lagere of hogere spanning. Dit is belangrijk in apparatuur met een grote beveiligingsfactor, bijvoorbeeld medische toestellen.
  • 19” inbouwnetvoedingen of DIN-rail netvoedingen zijn typisch in de machinebouw of in bedrijven en ateliers. Deze netvoedingen installeert u eenvoudig op montagerails. Ze hebben een compact en goed doordacht ontwerp waardoor ze gemakkelijk te plaatsen zijn.
  • Laboratoriumnetvoedingen zijn voedingen die in onderwijsinstellingen, testopstellingen of tijdens de ontwikkeling van producten gebruikt wordt. Deze netvoedingen zijn extra beveiligd tegen overbelasting en kortsluiting.
  • Wisselspanningsregelaars met een handmatige dimmer komen ook voor. Deze zorgen voor een exacte afstelling in de uitgangsspanning. Hiervoor zorgt dan een ingebouwde potentiometer. Wisselspanningsregelaars zijn onmisbaar in diverse verwarmingstoestellen en bijvoorbeeld ook in spots en andere regelbare verlichting.
  • USB-laders beschouwen we ook als een vorm van netvoedingen. Met USB-opladers zorgt u voor stroom voor uw smartphones en tablets.
  • Transformatoren vindt u eveneens bij Conrad, net zoals onderbrekingsvrije voeding, elektronische belastingen, voedingsmodules en accessoires voor voedingen.

Waarop moet u letten bij de aankoop van netvoedingen en adapters?

Om ervoor te zorgen dat alle onderdelen waarvoor een netvoeding bedoeld is probleemloos functioneren, moet u:

·         de in- en uitgangsspanning controleren

·         de energiebehoeften van de toestellen inschatten

·         rekening houden met de efficiëntie van de stroomvoorziening

·         bescherming voorzien tegen over- en onderspanning

Bij Conrad vindt u een grote keuzewijzer om de geschikte netvoeding te kiezen. U zoekt bijvoorbeeld eenvoudig informatie op over het aantal beschikbare uitgangen, de maximaal mogelijke uitgangsstroom, de spanning en montagemogelijkheden.

Bepaal het gebruiksdoel van netvoedingen

Bij de aankoop speelt ook het specifieke gebruiksdoel een rol: moet de voedingseenheid of het voedingsapparaat als vast onderdeel worden gebruikt of is een draagbaar gebruik gepland? Is een regelbare of vaste uitgangsspanning noodzakelijk? Andere kenmerken zoals een contrastrijk leddisplay, bijvoorbeeld op voedingen voor laboratoria, of ledlampen voor statusherkenning blijken zeer nuttig te zijn bij dagelijks gebruik.

Beschikken netvoedingen over een beschermingsklasse?

Niet alleen, maar vooral in de industriële sector is de beschermingsklasse van groot belang. Afhankelijk van het gebied en de plaats van toepassing zijn er bepaalde parameters die met het oog op de veiligheid bij de aankoop niet mogen worden verwaarloosd. In sommige gebieden mogen bijvoorbeeld alleen stofdichte en waterdichte onderdelen van een bepaalde beschermingsklasse worden gebruikt.

Conrad, uw online specialist in netvoedingen

Netvoedingen heeft u nooit genoeg als u herstellingen uitvoert of projecten op maat realiseert als specialist in elektronica. Wenst u een specifieke netvoeding aan te kopen? Of bent u toe aan een bestelling in bulk om de voorraad netvoedingen of netvoeding accessoires in uw bedrijf op peil te houden? Wat uw concrete vraag ook is, bij Conrad helpen we u snel, professioneel en tegelijkertijd vriendelijk met elke bestelling. Heeft u bepaalde vragen, dan zorgen onze productexperts voor een passend antwoord met kennis van zaken.

Uw hobby of professionele dienst laten slagen, dat gaat bij Conrad voor alles. Daarom zijn wij niet zomaar verkopers van technische benodigdheden. Indien gewenst bieden we ook concreet advies op maat en helpen we u om een oplossing te realiseren die helemaal bij u past. Hiervoor plannen we indien nodig graag een bezoek ter plaatse in uw bedrijf of school. Bestel vandaag nog uw nieuwe netvoedingen bij Conrad.