Advies

Bent u op zoek naar een spanningsomvormer of stroomomvormer? In ons assortiment vindt u een breed scala aan spannings- en stroomomvormers.

Spannings- en stroomomvormers

Een spanningsomvormer of stroomomvormer wordt gebruikt om invoerspanning van een bepaalde spanning om te vormen naar een andere spanning. Daarnaast kun je met een omvormer ook frequenties omvormen. 

Pas op met het gebruik van spannings- en stroomomvormers in het buitenland

Een apparaat moet geschikt zijn voor de spanning waar het op aangesloten wordt. Als het apparaat niet geschikt is, zou het kapot kunnen gaan. Dit is het geval wanneer u bijvoorbeeld naar een ander land toe gaat. Zo werken apparaten in België over het algemeen op 210 – 230 volt. Maar in het buitenland wordt er vaak gebruik gemaakt van 110 volt. Een spannings- of stroomomvormer kan dan de spanning omzetten naar de spanning van het land waar u op dat moment verblijft. Om het juiste type te kunnen kiezen, moet u weten wat de voltages zijn die u op elkaar wilt aanpassen. 

Spannings- en stroomomvormers in de industrie

Ook in de industrie worden omvormers gebruikt. Bijvoorbeeld bij het omzetten van het vermogen (kilowatts) van de bovenleiding van een trein naar een andere voltage voor de verlichting en de verwarming in de trein. In de scheepvaart gebruikt men omvormers om de voltages uit de accu’s om te vormen, zodat er met gemak televisies of kookplaten van spanning kunnen worden voorzien. 

Stroomomvormers voor zonne- en windenergie

Wanneer u gebruik wilt maken van zonne-of windenergie, zijn omvormers de ideale optie om de opgewekte energie in huis te kunnen benutten.

Een essentieel onderdeel om spanning- en stroom om te vormen is de spanningsregelaar. Conrad verkoopt verschillende uitvoeringen. Mocht u hierover nog vragen hebben, dan kunt u te allen tijde contact opnemen. Wij helpen u graag verder. Neem ook zeker eens een kijkje op onze FAQ pagina.