bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Met een tafelcirkelzaag zaagt u eenvoudig latten, platen en ander materiaal. U koopt de tafelcirkelzaag via conrad. Scherpe aanbiedingen ✓ Gratis levering ✓

Een tafelcirkelzaag kent veel toepassingen

Een tafelcirkelzaag, ook wel eens een zaagtafel of een zaagbank genoemd, gebruikt u om onder andere planken, plaatmateriaal of tegels door te zagen. Deze zaag valt daarom ook wel te vergelijken met de klassieke cirkelzaag, maar komt daarentegen met een vaste montage. En dat levert een aantal voordelen op. Bij een tafelcirkelzaag hoeft u bijvoorbeeld niet de zaag maar wel het materiaal te verplaatsen, waardoor u veilig en snel werkt. Weet wel dat niet elke tafelzaag geschikt is voor alle toepassingen. Onder andere de zaagdiepte en het vermogen spelen een rol bij het kiezen van uw zaag. Bovendien moet u over de geschikte cirkelzaagbladen beschikken. Daarom leggen wij graag een en ander voor u uit.

Geschikt voor verschillende materialen

Een tafelcirkelzaag gebruikt u voornamelijk om houtmateriaal door te zagen of af te korten. Er zijn daarnaast ook speciale zaagtafels voor het afkorten van tegels en ander hard materiaal. Meestal gaat het dan om compacte modellen, want de afmetingen van uw zaagmachine zijn van groot belang. Wilt u bijvoorbeeld grote platen doorzagen? Dan moet het werkblad ook voldoende breed zijn. In het ideale geval is de tafelcirkelzaag dan ook voorzien van een flexibele tafelbreedte, zodat u deze voor verschillende toepassingen en materialen kan gebruiken. Op die manier werkt u elke zaagklus vlot en probleemloos af.

Tafelcirkelzagen: ook voor gebruik in verschillende hoeken

Een tafelcirkelzaag gebruikt u zowel om rechte als schuine zaagsneden te maken. Als u rechte zaagsneden wilt maken, gebruikt u een zogenoemde parallelgeleider en duwt u de plank of de plaat gewoon langs deze parallelgeleider. Zo hebt u steeds een perpendiculaire snede. Ook het zagen van schuine sneden hoeft geen probleem te zijn. Hiervoor gebruikt u immers een speciale verstekgeleider met instelbare hoek waartegen u het materiaal vervolgens aan dient te leggen. Zo zaagt u eenvoudig een gipsplaat op maat van de kamerhoek. Weet tot slot dat het bij sommige tafelcirkelzagen mogelijk is om in verstek te zagen. Let er dan wel op dat de bestelde tafelcirkelzaag over een kantelbare kop beschikt. Met dit accessoire voor uw zaag gaat u vlot door kozijnen en zaagt u plinten op maat.

Ergonomie en veiligheid van de tafelcirkelzaag

Voor professionele gebruikers speelt ergonomie altijd een belangrijke rol, zeker als u dag in dag uit met uw tafelcirkelzaag aan de slag bent. Daarom raden wij een tafelcirkelzaag met verstelbaar onderstel aan. Zo voorkomt u rugklachten. Met de nodige accessoires zorgt u ervoor dat u bij elke klus veilig aan de slag gaat. Gebruik bijvoorbeeld een duwstok opdat uw vingers niet in de buurt van de tafelcirkelzaag hoeven te komen. Ook het gebruik van snijbestendige veiligheidshandschoenen, een veiligheidsbril en eventuele gehoorbeschermers is aangewezen. Uiteraard kunt u dergelijke veiligheidsmaterialen eenvoudig bestellen via deze website, waar wij een ruim assortiment aan machines en accessoires voor u in de aanbieding hebben.

Eveneens verkrijgbaar bij conrad.be zijn de bijhorende cirkelzaagbladen met verschillende afmetingen. De reduceerring is daarbij erg handig, omdat u eenvoudig de diameter afstemt op de tafelcirkelzaag. Twijfelt u over de beste opties voor uw zaagklus? Neem dan even contact op met ons business-team om samen de mogelijkheden te bespreken. Zij helpen u vervolgens graag bij het vinden van de meest geschikte tafelcirkelzaag.