Advies

Deze tekst is automatisch vertaald.

Interessante feiten over televisies

 • De weergavegrootte is cruciaal

 • Dit zijn de huidige tv-trends: geschikt voor internet en gebogen

 • De perfecte beeldkwaliteit voor flatscreen-tv's

 • TV-ontvangst: DVB-T, DVB-S, DVB-C of IPTV?

 • Tv-functies: meer dan alleen televisie

 • Perfecte accessoires voor uw speciale televisie-ervaring

 • De juiste hulp bij installatie of problemen: Mila Friends

Televisies zijn een lifestyle-object geworden sinds ze groter, platter en geavanceerder worden in hun technologie. Niet alleen het reguliere televisieprogramma, maar ook films en video's van internet zijn te bekijken op moderne tv's. Streamen van het mobiele apparaat naar de tv is handig en flexibel. Surfen op internet en een film selecteren van video-on-demand-providers zoals Netflix, Amazon Prime en anderen werkt rechtstreeks op de televisie omdat het 'slim' is, wat betekent dat het geschikt is voor internet. Over het algemeen kunnen films en series thuis in indrukwekkende kwaliteit worden bekeken. Juist omdat moderne technologieën zoveel mogelijkheden bieden, ontwikkelen televisies zich tot geavanceerde, goed ontworpen en krachtige thuisbioscoopsystemen.  

De weergavegrootte is cruciaal

Tv-formaten worden meestal in inches weergegeven. Dit betekent dat het scherm diagonaal is. Alleen al vanwege de grootte van de kamer waarin de televisie moet worden geplaatst, is de keuze van het juiste schermformaat meestal de eerste uitdaging. De beschikbare afstand tussen de stoel en de televisie is een indicatie. De volgende tabel geeft een uittreksel van de inches en de omrekening in centimeters en de zitafstand: 

Schermdiagonaal in inches Schermdiagonaal in cm Minimale afstand tot de tv (Full HD) Minimale afstand tot de tv (Ultra HD)
40 inch 101,60 cm 1,59 m 0.79 m
46 inch 116,84 cm 1,82 m 0.91 m
47 inch 119,38 cm 1,86 m 0,93 m
50 inch 127,00 cm 1,96 m 0,99 m
55 inch 139,70 cm 2,18 m 1,09 m
60 inch 152,40 cm 2,38 m 1,19 m
65 inch 165,10 cm 2,58 m 1,29 m

Onze praktische tip: stabiele wandmontage

Installatie is belangrijk voor grote televisies. Als de tv aan de muur wordt gemonteerd, moet u eerst controleren of deze sterk genoeg is - rechte zandstenen muren of dunne scheidingswanden zijn hiervoor meestal niet geschikt. Daarnaast is voor 40 inch modellen vaak een speciale muurbeugel nodig, die meestal niet bij de levering is inbegrepen.

  

Dit zijn de huidige tv-trends: geschikt voor internet en gebogen

Met de snelle technische en ontwerpontwikkeling van televisies zijn er al duidelijke trends ontstaan, die meestal tot doel hebben om thuis een echte bioscoopervaring te creëren. De huidige tv's hebben internettoegang en beloven dankzij hun gebogen beeldschermen een groter gezichtsveld met een betere ruimtelijke en plastic perceptie. 

Internet-compatibele Smart TV

Voetbal van goede kwaliteit: geen probleem met moderne tv's.

Smart-tv's zijn verbonden met internet via LAN of WLAN en stellen u in staat films en video's te bekijken, naar muziek te luisteren en online te surfen zonder een extra apparaat. Hiervoor gebruiken sommige Smart TV's softwareplatforms zoals Android TV of speciaal ontwikkelde besturingssystemen. Afhankelijk van het besturingssysteem kunnen SmartTV's apps gebruiken om toegang te krijgen tot mediabibliotheken (bijvoorbeeld tv-kanalen, Sky, Netflix, Watchever, Spotify, enz.) En zo films, series, documentaires en muziek van internet af te spelen.

Zelfs zonder internetinterface kunt u met SmartTV's profiteren van internet door bijvoorbeeld een streamingstick of zogenaamde set-top boxes zoals AppleTV te gebruiken, die het signaal van uw mobiele apparaat opnemen en doorgeven aan de televisie.

Trouwens: een tv met WLAN is vaak praktischer omdat hij niet in de buurt van de LAN-verbinding hoeft te worden geplaatst.

 

Curved TV's

In tegenstelling tot klassieke flatscreens zijn de schermen van gebogen tv's gebogen (concaaf). Dit lost het bekende probleem op dat kijkers die aan de zijkant zitten een slechtere visie hebben.

Zelfs voor kijkers die in een optimale hoek met de televisie zitten, zou het gebogen oppervlak het gezichtsveld moeten vergroten omdat de afstand van de kijker tot de buitenste pixels net zo groot is als tot de centrale pixels. Op deze manier worden kleur- en contrastverliezen tot een minimum beperkt.

Bovendien moeten objecten levendiger worden waargenomen, de kijker wordt "in het beeld" getrokken - een groot voordeel, vooral met grote schermdiagonalen.

Gebogen tv's beloven een hoge beeldkwaliteit vanuit elke hoek.

 

3D TV: (nog) niet geschikt voor de massa

3D-televisie

3D-tv's konden nog niet de overhand hebben in de woonkamer.

Close-up 3D-ervaringen die het gevoel overbrengen midden in de actie te zijn. Maar echte 3D-films, zoals die van 3D Blu-Rays of in het televisieprogramma van betaaltelevisieaanbieders zoals Sky, zijn momenteel alleen te beleven met een 3D-bril.

Het wordt nu echter duidelijk dat 3D-geschikte tv's zich niet hebben kunnen vestigen in de woonkamer thuis, terwijl 3D-films erg populair zijn in de bioscoop. Misschien maken deze televisies in de toekomst en met meer geavanceerde technologie een comeback.

De perfecte beeldkwaliteit voor flatscreen-tv's   

Niets is doorslaggevender voor de keuze van een televisie dan de foto. Het moet vlijmscherp, hoge resolutie, kleurintensief en contrastrijk zijn - kortom: perfect, ook bij ongunstige lichtomstandigheden of bijzonder grote schermdiagonalen. De weergavetechnologie bepaalt in wezen de kwaliteit van het beeld en de resolutie, wat zorgt voor een helder, scherp beeld.

LCD-televisie

Televisies met LC-schermen zijn zeldzaam geworden. Lange tijd was hun voordeel hun relatieve energie-efficiëntie en hoge helderheid, maar LCD is nu vervangen door LED- en OLED-technologie.

LED-televisie;

Tv's met leds zijn momenteel de standaard. In LE-schermen worden kleine lichtgevende dioden alleen gebruikt voor de achtergrondverlichting van conventionele LCD-schermen (LED-achtergrondverlichting of LED-achtergrondverlichting) of voor de beeldgeneratie zelf. De duurzame, betrouwbare LED's maakten een platter ontwerp van televisies mogelijk. Daarnaast zijn leds kleurintensief en geven veel licht af, zijn relatief energiezuinig en verkorten de schakeltijden bij in-, uitschakelen en schakelen.

Naar de LED-tv's

TV met OLED

Momenteel zijn televisies met OLED-technologie nog steeds vrij zeldzaam vanwege de hoge productiekosten en beperkte duurzaamheid van de diodes, maar zullen binnenkort een echt alternatief zijn voor LED's. In OLED's zijn organische lichtgevende diodes geïnstalleerd, die nog energiezuiniger zijn. Ze zenden zelf licht uit, bieden een hoog contrast en zelfs snellere schakeltijden. Bovendien maakt hun ontwerp ze perfect voor gebogen displays. De meeste OLED-televisies hebben een betere energiebesparingsklasse dan vergelijkbare LED-apparaten.

Een alternatieve naam voor OLED is ook AMOLED - structureel hetzelfde, Samsung verkoopt zijn OLED-technologie onder deze merknaam.

 

QLED televisie

Terwijl de organische lichtgevende dioden zelf gloeien in OLED-technologie, worden kleine deeltjes, de zogenaamde quantum dots, verlicht met LED-licht in QLED. Dit is hoe ze trillen en het televisiebeeld produceren. Ze creëren niet alleen rijk zwart, maar ook felle kleuren en zorgen voor uitstekende contrasten.

Deze sterke helderheid en een veel breder kleurengamma dan led-tv's wordt ook wel HDR-technologie (High Dynamic Range) genoemd. 

 

Displayresolutie:

De resolutie van een tv bepaalt hoe scherp en intens het beeld is, ongeacht de weergavetechnologie. De resolutie wordt gegeven in pixelafmetingen. De huidige standaardresolutie van goede televisies is HD-ready met 1366 x 768 px. FullHD, in de volksmond ook gewoon "HD" genoemd, wordt gesproken bij 1920 x 1080 px. De momenteel hoogst mogelijke resolutie UHD (Ultra High Definition, ook wel 4k genoemd) is 3840 x 2160 px vier keer de HD-resolutie.

Het beeld wordt meestal als beter ervaren naarmate de resolutie hoger is. De dienovereenkomstig hogere prijs loont echter niet altijd. De zeer hoge UHD-resolutie wordt bijvoorbeeld aanbevolen voor televisies met een groot schermformaat of met een grotere zitafstand. Met kleinere tv's en een kleine afstand tussen kijker en tv is FullHD volledig voldoende.

TV-ontvangst: DVB-T, DVB-S, DVB-C of IPTV?

TV-ontvangst

Als de kwaliteit van de tv goed is, heb je nog één ding nodig: ontvangst. Afhankelijk hiervan ontvang je een ander aantal zenders van verschillende kwaliteit. Omdat kanalen in HD of bepaalde privékanalen vaak alleen beschikbaar zijn tegen een meerprijs. Elk type receptie heeft zijn eigen verbinding nodig. Huidige tv-modellen bieden vaak alle vier de aansluitingen. Als dit niet het geval is, zijn er geschikte kabels en ontvangers om de situatie te verhelpen.

De volgende soorten ontvangst kunnen worden onderscheiden van tv-kanalen:

DVB-S

Een van de meest populaire varianten is televisie per satellietschotel. Allereerst is het belangrijk dat de schotel de satellietsignalen zo vrij mogelijk kan ontvangen. Zodra de installatiewerkzaamheden voor het satellietsysteem en de bijbehorende aanschafkosten zijn overwonnen, kunt u een groot aantal tv-kanalen bekijken zonder gebruikskosten. Betaal-tv zoals Sky en de meeste HD-programma's zijn natuurlijk uitgesloten. Het is echter mogelijk deze tegen betaling te bestellen.

DVB-C

Naast satelliettelevisie is kabeltelevisie ook vaak te vinden in Duitse huishoudens. De aansluitkosten zijn vaak al inbegrepen in de bijkomende kosten van huurappartementen. Daarnaast moet er een contract worden afgesloten met een kabelaanbieder, zoals Telekom, Unity Media of Vodafone. Afhankelijk van de reikwijdte van dit contract ontvang je een CI + module en ontvang je een bepaald aantal tv-kanalen, sommige in HD-kwaliteit. Om privékanalen in HD of Pay TV zoals Sky te ontvangen, zijn er extra pakketten die kunnen worden geboekt. 

dvb-t2;

De gratis DVB-T-antennetelevisie is in 2017 uitgeschakeld en vervangen door DVB-T2. Dit zou de kwaliteit van de televisie verbeteren. Zenders kunnen daarom in HD worden ontvangen in plaats van SD (standaarddefinitie), er zouden ongeveer 40 zenders over de hele linie moeten worden gezien. Het kost nu echter een kleine jaarlijkse vergoeding. Je hebt ook een DVB-T2-ontvanger nodig in plaats van antennes. 

IPTV: internettelevisie

Naast tv-streaming van bepaalde providers zoals Netflix of Amazon Prime, is er IPTV als een andere optie voor internettelevisie. Een voorwaarde is een contract met een internetprovider met een minimumsnelheid van 16 Mbit / s en een bijbehorende ontvanger. IPTV biedt de klant naast de kanalen extra functies, zoals timeshift. Films kunnen op deze manier worden opgenomen en onderbroken. 

Tv-functies: meer dan alleen televisie

Niet alleen de grootte, resolutie en soort ontvangst van een televisie zijn doorslaggevende criteria voor een aankoop, maar ook kenmerken die zijn afgestemd op bepaalde eisen.

Aansluitingen en sleuven:

Als u uw tv wilt uitbreiden met extra apparaten zoals datadragers, streamingsticks, set-top boxes, media-ontvangers of geluidssystemen, wordt veel belang gehecht aan de aansluitingen en slots op het tv-toestel.

Verschillende HDMI- en USB-poorten zijn nu standaarduitrusting - ze kunnen worden gebruikt met USB-sticks en streaming-sticks en kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om gameconsoles, computers of mobiele apparaten aan te sluiten.

CI +, aan de andere kant, is een DVB-interface voor CI-modules, meestal SmartCards, die onder meer kunnen worden gebruikt om betaaltelevisie, gecodeerde programma's en HD-kanalen te verkrijgen.  

Cinch-aansluitingen zijn handig om een geluidssysteem op de televisie aan te sluiten. Met de juiste cinch-kabels (altijd twee kabels met vaste toewijzingen - de witte kabel voor het linkerkanaal, de rode kabel voor het rechterkanaal), kunnen het muzieksysteem en afzonderlijke luidsprekers worden aangesloten. Daarnaast kan video ook via de cinch-aansluiting worden overgedragen.

 

Geïntegreerde opname- en afspeelfuncties

Sommige tv's hebben een geïntegreerde opnamefunctie die onafhankelijk is van een externe media-ontvanger. Deze functie is handig als u vaker programma's van het tv-programma wilt opnemen en ze later wilt bekijken. Houd er echter rekening mee dat veel kanalen hun programma's ook online aanbieden in een mediabibliotheek.  

Er zijn ook tv-toestellen met geïntegreerde dvd-spelers. Als u al een dvd-collectie heeft, is dit een praktische oplossing omdat u geen aparte dvd-speler meer nodig heeft. Blu-Rays zijn echter van hogere kwaliteit en kunnen niet worden afgespeeld door gewone dvd-spelers. Hiervoor zijn speciale Blu-Ray-spelers vereist.  

Perfecte accessoires voor uw speciale televisie-ervaring

U vindt een brede selectie accessoires die bij uw televisie passen:

Soundbars;

 • Samsung soundbars

 • Soundbars van Sony

 • LG soundbars

 • Bluetooth-geluidsbalken

 • JBL soundbars

Afstandsbedieningen

 • Samsung afstandsbedieningen

 • Universele afstandsbedieningen;

 • LG afstandsbedieningen

 • One For All afstandsbedieningen

 • Philips afstandsbedieningen

Speler & ontvanger

 • Panasonic Blu-ray-speler

 • Sony Blu-ray-speler

 • 3D Blu-ray-speler

 • Satellietreceivers met harde schijf

 • HD SAT-ontvanger

TV muurbeugels

 • Draaibare tv-muurbeugel

 • TV-stands

 • Plafondbeugels voor tv

 • Hama TV muurbeugels

 • TV-muurbeugels van 55 inch

Naar de televisies

De juiste hulp bij installatie of problemen: Mila Friends


   U heeft problemen met het installeren of verbinden van uw tv
Apparaat? Laat een Mila Friend snel en
ondersteuning efficiënt. Maak nu een afspraak!

   Mila biedt u hulp en ondersteuning bij diverse technische zaken
Vragen of problemen. Neem mensen met een hoge technische kennis overde taken waar je niet aan toe bent.
   Boek onze Mila Friends-service online en ontvang deze
Ondersteuning nodig wanneer het u het beste uitkomt.

 
 
Conrad Electronic Benelux b.v. heeft uw toestemming nodig voor het gebruik van individuele gegevens, onder meer om de werking van de website te garanderen en om informatie over uw interesses weer te geven. Door op "Akkoord" te klikken geeft u hiermee uw toestemming. Gedetailleerde informatie vindt u in onze verklaring inzake gegevensbescherming.
U hebt de mogelijkheid om uw toestemming in het privacybeleid te allen tijde in te trekken.
Afwijzen
Akkoord