Advies

Temperatuursensor accessoires, cruciaal voor nauwkeurige temperatuurmetingen

Welke soort temperatuurmetingen u ook wenst uit te voeren, u heeft naast de geschikte meetapparatuur en meetsensoren ook geregeld de gepaste temperatuursensor accessoires nodig. Met accessoires voor temperatuursensoren zorgt u ervoor dat u de temperatuur op een correcte en nauwkeurige manier kunt meten. Daarnaast verlengen temperatuursensor accessoires eveneens de levensduur en de nauwkeurigheid van de temperatuursensoren. Welke soort temperatuursensoren u ook gebruikt in uw bedrijf, school of onderzoekscentrum; de keuze van de juiste temperatuursensor accessoires verlengt de levensduur van uw sensoren aanzienlijk.

Wat zijn temperatuursensoren precies?

In veel gevallen zijn temperatuursensoren cruciaal voor een nauwkeurige temperatuurmeting. Temperatuursensoren zijn elektronische componenten die behoren tot de basis meetapparatuur. Er bestaan diverse soorten temperatuursensoren. Denk bijvoorbeeld maar aan:

Welke soorten temperatuursensoren bestaan er op de markt?

Er bestaan diverse soorten temperatuursensoren. Ze kunnen op een verschillende manier gebouwd zijn:

 • NTC thermistors verminderen hun weerstand bij een toenemende temperatuur.
 • Daarnaast zijn er ook PTC-thermistors. Hier neemt de weerstand toe als de temperatuur hoger wordt.

Alle temperatuursensoren hebben gemeenschappelijk dat ze de gemeten temperatuur omzetten naar een elektrisch signaal. Dit signaal geeft dan de temperatuur weer.

In welke materialen worden temperatuursensor accessoires uitgevoerd?

De diverse temperatuursensor accessoires zijn allemaal van specifieke materialen gemaakt. Afhankelijk van het type is dit:

·         ABS kunststof

·         Pvc

·         Polyetrafluoethyleen

·         Rvs

·         Silicone

Belangrijk hierbij is dat de temperatuursensor accessoires enerzijds warmte geleiden, maar anderzijds vaak ook een isolerende werking hebben.

Wat zijn de meest verkochte temperatuursensor accessoires?

Zoals gezegd bestaat er een grote keuze in temperatuursensor accessoires. Met temperatuursensoren op zich bent u immers nog niet compleet uitgerust. Er zijn heel wat accessoires nodig om de sensoren goed te laten werken. We denken hierbij aan adapters, kabels en connectorsets. Hiermee kunt u uw eigen configuratie met temperatuursensoren opstellen en aanpassen aan uw eigen specifieke omgeving. Globaal denken we bij temperatuursensor accessoires aan volgende categorieën bij Conrad:

 • Aansluitkabels
 • Adapters voor thermo-elementen
 • Adapters
 • knelkoppelingen
 • mini-thermo elementstekkers
 • oppervlaktesensoren
 • sensorgrepen
 • temperatuuradapters
 • temperatuurmeetomvormers
 • verlengkabels
 • thermokoppeladapter

Van welke merken kunt u bij Conrad temperatuursensor accessoires kopen?

Bij Conrad heeft u een grote keuze aan temperatuursensor accessoires van volgende merken:

·         B+B Thermo-Technik

·         Beha Amprobe

·         Dostmann Electronic

·         Fluke

·         Labfacility

·         VOLTCRAFT

U kunt op onze website steeds controleren of temperatuur sensor accessoires van een bepaald merk ook compatibel zijn met temperatuursensor accessoires van andere merken. Elk merk heeft zijn eigen set accessoires, waardoor u meestal snel de juiste oplossing vindt.

Wat is een knelkoppeling precies?

Een van de belangrijkste accessoires voor temperatuursensoren is de knelkoppeling. Dit is een thermisch geleidend uitsteeksel in een procesvat of -pijp, waardoor een temperatuurgevoelig instrument de procestemperatuur kan meten zonder een gat in het vat of de pijp te hoeven openen. Knelkoppelingen zijn van cruciaal belang voor installaties waarbij u de temperatuursensor moet kunnen vervangen zonder de druk in het proces te verlagen. Deze koppelingen zien we in elk materiaal dat warmte geleidt, drukdicht is en niet chemisch reageert met het proces. De meeste knelkoppelingen zijn uit metaal geproduceerd, bijvoorbeeld roestvrij staal of een andere legering, of uit keramisch materiaal.

Conrad: de online groothandel in temperatuursensor accessoires

Conrad is specialist in temperatuursensor accessoires. Als online sourcingplatform hebben we een productcatalogus met meer dan 450.000 onderdelen voor uw projecten. Bij ons shopt u 24 uur per dag alle technische benodigdheden voor uw project, waaronder temperatuursensor accessoires. Heeft een specifiek item nodig of wenst u een bestelling van temperatuur accessoires in bulk te plaatsen? Het kan allemaal bij Conrad. We bieden hierbij meer dan enkel onze producten en onze service. We bespreken graag met u mogelijke oplossingen op maat voor uw project. Via een efficiënte en duidelijke communicatie met onze medewerkers vinden we voor uw project steeds een passende oplossing. Bent u actief in het herstel of in een afdeling research & development van een onderneming, dan helpen we u graag verder. We spreken uw taal en bieden u de nodige expertise aan bij de keuze van uw meetapparatuur, temperatuur-meettoestellen en temperatuursensor accessoires. Bestel uw accessoires vandaag nog.