Bent u een zakelijke klant?
Deze instelling past het productassortiment en de prijzen aan uw behoeften aan.
Ja
Nee

Advies

Deze tekst is automatisch vertaald.

Wat u moet weten over USB-adapters

  • Wat is een USB-adapter?

  • Welke USB-typen zijn er?

  • Welke versies zijn er?

  • Voor welke verbindingstypen kunnen USB-adapters worden gekocht?

  • Conclusie:

Wat is een USB-adapter?

 

USB staat voor Universal Serial Bus en beschrijft een gestandaardiseerde computerverbinding. Met behulp van USB kunnen randapparatuur worden aangesloten op computers, servers en laptops. De mogelijkheden van het gebruik van de USB-interface zijn vrijwel onbeperkt. Smartphones gebruiken een van de compacte versies (afhankelijk van het model: Micro-USB, Mini-USB of USB-C) om de batterij op te laden en voor gegevensoverdracht met een computer. De USB-interface wordt het meest gebruikt in combinatie met mobiele opslagmedia. Fabrikanten van elektronische entertainmentmedia gebruiken de interface voor updates en services in geval van reparatie. Het universele toepassingsgebied van de interface kan worden gecombineerd met adapters en converters. De USB-adapter gebruikt de verbinding om directe gegevensuitwisseling tussen twee apparaten mogelijk te maken, zelfs zonder pc. Adapters en converters kunnen worden gebruikt om verbindingsproblemen op te lossen. Vrijwel elke poort kan worden omgezet in een simpele USB-poort. 

Welke USB-typen zijn er?

USB 1.0

USB 2.0

USB 1.0 is ingebouwd in oude computers en is met een gegevenssnelheid van 1,5 MByte / s te traag voor nieuwere apparaten. Tegenwoordig zou de datasnelheid hooguit voldoende zijn om een muis, toetsenbord, scanner of printer aan te sluiten.

USB 2.0 -USB 3.0

USB 2.0 behaalt een hogere spanning en een gegevenssnelheid tot 60 MByte / s. Ondanks de latere introductie van USB 3.0 en USB 3.1, is USB 2.0 nog steeds de standaard voor elektronische entertainmentmedia en computerhardware. Deze verbinding is echter niet compatibel op plaatsen met eindapparaten die zijn ontworpen voor USB 3.0. In de praktijk kan dit betekenen dat bijvoorbeeld een externe harde schijf alleen via een usb 3.0 slot te bedienen is. Dit is niet de regel, maar moet bij het kopen in overweging worden genomen.

USB 3.0

USB 3.0 bevindt zich in de standaardisatiefase en zal over enkele jaren USB 2.0 volledig hebben vervangen. USB 3.0 kan tot 500 Mbit / s overdragen. Vanwege de hoge datasnelheid vereist deze verbinding dikkere kabels met meer draden.

USB 3.1

Deze interface heeft een gegevenssnelheid tot 10 GBit / s en is momenteel de snelste USB-verbinding. Op dit moment zijn er nauwelijks apparaten die de volledige snelheid van USB 3.1 kunnen halen.

Micro-USB / Mini-USBUSB-C

De kleinste versies van de USB-aansluiting zijn mini-USB en micro-USB. Ze worden doorgaans gebruikt voor mobiele elektronische apparaten zoals smartphones en digitale camera's. Belangrijk om te weten: er zijn micro-USB- en mini-USB-aansluitingen in drie versies, conform de USB 2.0-standaard: als USB 2.0 Micro-A, die aan de host-zijde wordt gebruikt, als USB 2.0 Micro AB, die zonder pc wordt gebruikt Communicatie wordt gebruikt, en USB 2.0 Micro-B.

USB-C

De in 2014 geïntroduceerde Type C USB-standaard is veel gemakkelijker aan te sluiten (kan niet verkeerd om worden aangesloten) en kan verder alles doen wat de vorige versies kunnen. Omdat het USB Power Delivery ondersteunt, kunnen apparaten met een stroomverbruik tot 100 watt zonder extra stroombron worden gebruikt, bijv. Notebooks. 

Onze praktische tip: let op compatibiliteit

Om de volledige prestatie te kunnen benutten, moeten alle drie de componenten (host, kabel en eindapparaat) geschikt zijn voor USB 3.0. Anders vindt er een downgrade naar USB 2.0 plaats. 

  

Welke versies zijn er?

Welke versies zijn er?

USB-adapters en converters zijn er in vele variaties, met Centronics-aansluitingen, D-SUB-aansluitingen, jack-aansluitingen en stekkers met 9 of 25 polen. De meest voorkomende typen voor aansluiting A zijn onder meer stopcontacten en stekkers met USB 2.0- en 3.0-stekkers en USB 3.0. Sommige van deze USB-adapters worden aangeboden als microversies. Alle versies worden aangeboden als zowel "moeder" als "vader". Stekkers zijn verkrijgbaar in draaibare en statische vormen met en zonder kabels.

Voor welke verbindingstypen kunnen USB-adapters worden gekocht?Voor welke verbindingstypen kunnen USB-adapters worden gekocht?

  • FireWire: het wordt gebruikt voor pure gegevensoverdracht en is niet langer een algemene interface.
  • SATA: om externe harde schijven op een USB-slot aan te kunnen sluiten, is een adapter van SATA naar USB vereist. Met een SSD-harde schijf is het de moeite waard om verbinding te maken met een USB 3.0-poort, zodat de hogere gegevenssnelheid volledig kan worden benut.
  • USB 2.0 naar USB 3.0: Als u een apparaat hebt dat is ontworpen voor USB 3.0, maar niet de benodigde verbinding, kunt u upgraden met een adapter. Het USB 3.0-apparaat kan vervolgens worden gebruikt met een aansluiting voor USB 2.0.
  • Jackplug naar USB 3.0: De overdracht van jackpluggen naar USB is populair bij gaming: veel fabrikanten van headsets gebruiken jackpluggen voor de aansluiting op een hoofdtelefoon. Een USB-stekker wordt gebruikt om verbinding te maken met de computer, zodat de benodigde stroomsterkte de headset kan bereiken.

Conclusie:

USB dient als universeel toepasbare interface als standaard voor oplaad- en dataoverdrachtverbindingen en wordt praktisch overal gebruikt. Door de constante technische ontwikkeling is het niet mogelijk om permanente normen voor aansluitingen te garanderen. Daarom bieden adapters en converters nuttige diensten. Voordat u apparaten of accessoires vervangt vanwege ongeschikte aansluitingen, loont het de moeite om een adapter of converter aan te schaffen - meestal kan er een geschikte oplossing worden gevonden om de levensduur van de hardware in kwestie te verlengen.

 
Conrad Electronic Benelux b.v. heeft uw toestemming nodig voor het gebruik van individuele gegevens, onder meer om de werking van de website te garanderen en om informatie over uw interesses weer te geven. Door op "Akkoord" te klikken geeft u hiermee uw toestemming. Gedetailleerde informatie vindt u in onze verklaring inzake gegevensbescherming.
U hebt de mogelijkheid om uw toestemming in het privacybeleid te allen tijde in te trekken.
Afwijzen
Akkoord