Advies

Wat is een USB switch en hoe is deze opgebouwd?

De afkorting USB staat voor"Universal Serial Bus" en beschrijft een computerinterface die de warboel van de voorheen vele verschillende interfaces zou moeten vereenvoudigen. Desktop-pc's en laptops hebben meestal meerdere USB-poorten zodat opslagmedia zoals USB-sticks en verschillende USB-apparaten tegelijkertijd kunnen worden aangesloten, bijvoorbeeld een muis, toetsenbord en printer. Deze worden aangestuurd met een USB-controller. Met het type ID dat door de controller wordt gebruikt, kunnen maximaal 127 apparaten worden aangesloten. Dit is echter slechts een theoretische waarde.

De randapparatuur (toetsenbord, printer, USB-sticks enzovoort) hebben meestal maar één USB-poort. Om een dergelijk apparaat geschikt te maken voor gemeenschappelijk gebruik voor meerdere computers, moet een verbinding tot stand worden gebracht die zo eenvoudig mogelijk kan worden gewijzigd. Dit gebeurt door middel van een usb switch, ook wel bekend als usb schakelaar of hub. Als omschakelbare USB-schakelaar verbindt hij meerdere computers met de relevante USB-apparaten zoals printers, mobiele data-opslagapparaten of webcams, die dus voor meer dan één gebruiker beschikbaar zijn.

Hiervoor zijn USB-in- en uitgangen, zogenaamde poorten, ingebouwd in een hub in een doos of behuizing, die met een schakelaar kan worden aangesloten of losgekoppeld. Beter uitgeruste schakelaars hebben sneltoets-schakelopties, d.w.z. een toetsencombinatie op het toetsenbord van de computer, of ze herkennen automatisch welke verbinding moet worden gebruikt. In principe werkt het geheel als een schakelaar, waarvan de positie bepaalt waar de trein heen gaat. In plaats van het signaal op de route geeft een LED-display op sommige van deze verdeelkasten de momenteel actieve richting aan, d.w.z. de USB-poorten die momenteel in gebruik zijn.

4 poorts USB 2.0 switch voor bijvoorbeeld een gedeelde printer

Sommige USB switches gebruiken de spanning die aanwezig is op de USB-poort voor stroomvoorziening. Apparaten met veel aansluitmogelijkheden hebben vaak hun eigen stroomvoorziening via een plug-in stroomvoorziening. Een USB-verbinding is niet gebonden aan een besturingssysteem of speciale software. Kabels, connectoren en schakelaars werken met Windows-, Linux-, Mac OS- of Sun-gestuurde computersystemen.

Zijn er verschillende soorten USB switches?

USB was oorspronkelijk bedoeld als vereenvoudiging op het gebied van computerinterfaces, maar in de loop van de tijd zijn er verschillende standaarden ontwikkeld, die vooral betrekking hebben op de transmissiesnelheid. Sinds USB 3.2 zijn overdrachtssnelheden tot 20 gigabit per seconde mogelijk.

Naast de verschillende USB-versienummers worden de USB-aansluitingen aangevuld met extra lettercodes die de vormgeving aangeven. Hiermee moet bij aanschaf van een USB switch rekening gehouden worden.

Mini- en micro-ontwerpen binnen de versienummers en typeletters zorgen voor extra verwarring. Het voordeel is dat de mechanische versies zo zijn ontworpen dat een verkeerde aansluiting niet mogelijk is. Bovendien is USB 3.0 neerwaarts compatibel met de identieke eerdere versies. De nieuwe USB 3.1 Type-C past niet bij andere, eerdere USB-pluggen. Dit is alleen mogelijk met een adapter. Deze variant biedt hiervoor een snelle transmissie en de connector kan 180 graden gedraaid worden ingestoken.

Een speciale schakelaar is een KVM-schakelaar. De Engelse afkorting voor Keyboard Video Mouse, in het Duits zoiets als toetsenbord-scherm-muis-schakelaar. Hierdoor is het mogelijk om meerdere computers aan te sturen met slechts één muis, toetsenbord en scherm. De afzonderlijke apparaten worden met een USB-schakelaar op het te bedienen systeem aangesloten.

Snelle USB-varianten worden steeds vaker gebruikt om niet alleen printers aan te sturen, maar ook om netwerk- en / of HDMI-aansluitingen te realiseren.

Vind de juiste USB switch

In ons assortiment zijn USB-hubs met verschillende apparatuur verkrijgbaar, waarbij rekening wordt gehouden met de verschillende plug-and-socketvarianten en met de USB-specificaties.

U kunt de producten selecteren op basis van USB-specificaties, de nummers van de ontwikkelingsstadia en ze filteren op interfaces (output en input).

Ook het aantal beschikbare in- en uitgangen en, indien van toepassing, het aantal schakelbare pc's is belangrijk. Een ander onderscheidend kenmerk is de stroomvoorziening van de USB-switches en hoe de schakelfunctie tussen de poorten is geïmplementeerd. Met behulp van de keuzemogelijkheden in onze shop vindt u snel de juiste USB switch.

Onze praktische tip: maak USB switches correct los

De voeding hoeft niet te worden uitgeschakeld om USB-aansluitingen aan en uit te zetten. Om mogelijk gegevensverlies te voorkomen, moet altijd de functie "Uitwerpen" (Mac OS) of "Veilig hardware verwijderen en media uitwerpen" (Windows) worden gebruikt.

Waar moet u op letten bij het installeren van USB switches?

USB-kabels, stekkers en stopcontacten zijn elektrische producten waarmee voorzichtig moet worden omgegaan. Vermijd te kleine buigstralen of knellende buigradii om kabelbreuk te voorkomen. Stof is de natuurlijke vijand van elektrische verbindingen. Houd de stekker en kabel vrij van vuil. Ongebruikte aansluitingen kunnen worden afgesloten met kappen.

Vanwege de golfimpedantie van USB-kabels mogen verbindingen niet langer zijn dan vijf meter. Als er grotere afstanden moeten worden afgelegd, moeten actieve USB-hubs worden gebruikt, die het signaal verwerken en meestal ook voor extra poorten zorgen. Zogeheten repeater-kabels zijn een andere manier om het bereik te vergroten. Ze worden gebruikt op USB-poorten die zelf minstens 500 milliampère stroom kunnen leveren.