Bent u een zakelijke klant?
Deze instelling past het productassortiment en de prijzen aan uw behoeften aan.
Ja
Nee

Advies

Veercontacten, vaak gebruikte connectoren bij audiofiele apparatuur

Veercontacten zijn hoogtechnologische componenten en connectoren die u bijvoorbeeld vaak in audiofiele apparatuur ziet. Zowel structureel als technisch hebben veercontacten grote voordelen in elektronische circuits. Binnen de elektrische connectortechnologie nemen veercontacten daardoor een belangrijke plaats in.

Wat zijn veercontacten? Penvormige connectoren met twee staafjes en een veer

Een veercontact is een penvormige connector die bestaat uit twee staafjes en een tussenliggende veer. Zo kunnen de staafjes ingedrukt worden en weer worden losgelaten. Bij Conrad kunt u veercontacten per stuk of in bulk bestellen.

Hoe maakt u met veercontacten contact zonder een vaste fysieke koppeling?

Veercontacten laten u toe om contacten te maken zonder dat u componenten van uw apparatuur fysiek vast moet koppelen. Met andere woorden: zelfs zonder deze koppeling kunt u dus stroom overbrengen. Een typisch voorbeeld waarin een veercontact gebruikt wordt, is de jack-aansluiting die vaak gebruikt wordt bij geluidsinstallaties of de koppeling maakt tussen een elektrische gitaar en een versterker. Een elektrisch veercontact draagt hierdoor bij tot de handigheid, draagbaarheid en modulariteit van apparatuur.

Veercontacten kunt u gebruiken in diverse elektronische toepassingen

Door de vele mogelijkheden die dit type contact biedt, kunt u het veercontact gemakkelijk in diverse toepassingen gebruiken. Met dezelfde procedure waarmee het contact wordt aangesloten, kan het ook weer snel worden losgekoppeld. Dat maakt elektrische connectortechnologie met veermechanisme tot een perfecte oplossing voor toepassingen waar snelheid en betrouwbaarheid bij het koppelen en ontkoppelen vereist zijn.

Met veercontacten is er een minimale benodigde ruimte om aansluitingen te maken

Een ander kenmerk van een veercontact is dat er een minimale benodigde ruimte is om een aansluiting te maken. Zelfs in compacte circuits of toestellen is er ruimte voor een connectie. Dankzij de sterke eindaanslag van het contact, dat vastgrijpt op de andere kant, zijn veercontacten bijvoorbeeld ook ideaal in situaties met sterke trillingen. Hier denken we dan ook weer aan een geluidsinstallatie die de nodige decibels en trillingen veroorzaakt.

Veercontacten: de perfecte keuze voor analoge en digitale doorgangen van audio

Veercontacten zijn een perfecte keuze in alle toepassingen waar de doorgang van audio in analoge of digitale frequenties vereist is. Het type contact dat u met een veercontact realiseert, ondersteunt hoge frequenties en maakt ze tot een eerste keuze op het gebied van hoogwaardige apparatuur.

Veercontacten uit hoogwaardige materialen zoals koper of goud

Goede veercontacten zijn gemaakt uit edelmetaal zoals koper of zelfs goud. Als de veer van het contact zich ontspant, ontstaat er door het gekartelde oppervlak aan het uiteinde van de veer een sterk en zogenaamd perspassend contact.

Veercontacten zijn de ideale oplossing voor apparaten met een lange levensduur

Veercontacten bieden ook uitstekende prestaties voor wie op zoek is naar een oplossing met een lange levensduur. De spiraalvormige veer in het contact is in staat om gedurende miljoenen cycli constant te presteren. De hoge kwaliteit van deze contacten maakt het mogelijk hoogwaardige apparatuur te ontwerpen en te produceren.

Hebt u vragen over veercontacten? Neem contact op met Conrad, uw specialist in elektronica

Veercontacten koopt u niet zomaar. Als u de aanschaf van deze contacten overweegt, dan heeft u een goed idee voor ogen van het project dat u wenst te realiseren:

  • Premium kwaliteit voor de beste prijs
  • Ideaal voor het testen van componenten en dit op een hoogwaardige en duurzame manier
  • Eenvoudig te bedienen en te plaatsen dankzij de flexibele contacten
  • Compact en weinig ruimte nodig bij diverse types apparatuur.

Als u wilt controleren of uw project realistisch of uitvoerbaar is, neemt u voordat u de veercontacten bestelt even contact op met Conrad. Conrad is immers niet zomaar een verkoper van meetapparatuur en accessoires, wij zijn een sourcingplatform waarin we met u als klant meehelpen uw project te realiseren. U kunt ons via de telefoon of online contacteren. Indien gewenst kunnen we zelfs samen een plaatsbezoek organiseren, zodat we u optimaal kunnen adviseren. We wensen u veel succes met de aankoop van uw veercontacten.

Conrad Electronic Benelux b.v. heeft uw toestemming nodig voor het gebruik van individuele gegevens, onder meer om de werking van de website te garanderen en om informatie over uw interesses weer te geven. Door op "Akkoord" te klikken geeft u hiermee uw toestemming. Gedetailleerde informatie vindt u in onze verklaring inzake gegevensbescherming.
U hebt de mogelijkheid om uw toestemming in het privacybeleid te allen tijde in te trekken.
Afwijzen
Akkoord