Advies

Verticuteermachines koopt u bij Conrad

De meeste mensen gebruiken alleen een grasmaaier of grastrimmer om het gazon te onderhouden. Deze apparaten helpen u inderdaad uw gazon langer mee te laten gaan, maar in feite is er nog een apparaat dat u nodig heeft voor het beste gazononderhoud. Het gaat om de verticuteermachine, ook wel de verticulator genoemd. Meer over dit apparaat voor het onderhoud van uw gazon, leest u onderaan deze pagina. 

Wat is een verticuteermachine?

Een verticuteermachine is een apparaat dat gebruikt wordt om dood gras (gazonvilt) en mos uit een gazon te verwijderen. Het apparaat filtert in feite het dode gras en het mos uit het verse gras van het gazon, zodat het snel en gemakkelijk verwijderd kan worden. Heeft u bijvoorbeeld net het gras gemaaid en is er nog wat dood gras op het gazon achtergebleven, dan zorgt de verticuteermachine ervoor dat ook dit gras van het gazon verwijderd wordt. Hierbij is de verticuteermachine nauwkeuriger dan de grasmaaier, die vaak slechts een deel van het dode gras kan verwijderen.

Drie redenen om een verticuteermachine aan te schaffen

Lang niet iedereen gebruikt een verticuteermachine om het gazon te onderhouden, maar in feite is het aanschaffen van dit apparaat wel erg verstandig. Ten eerste zorgt het apparaat ervoor dat het mos in het gazon niet uit kan breiden en het dode gras het verse gras van het gazon niet kan verdrukken. Wordt het verse gras niet verdrukt door mos en dood gras, dan ziet het gazon er mooier uit. Daarnaast zorgt de verticulator ervoor dat water, lucht en voedsel beter in de bodem van het gazon door kunnen dringen. Hierdoor wordt het gazon beter gevoed en blijft het gras langer mooi. Gebruikt u een verticuteermachine in de tuin, dan heeft u ieder seizoen een prachtig groen gazon. Gebruikt u geen verticuteermachine, dan kan het gazon wat doffer, bleker en kaler worden.  Tot slot zorgt de verticuteermachine ervoor dat de wortels van het gazon beter kunnen groeien. Dit voorkomt het ontstaan van kale plekken in het gazon en zorgt ervoor dat het gazon op iedere plek even hard kan groeien.

Zeker in bepaalde seizoenen, als het gazon hard moet werken om op volle sterkte te komen, is de verticuteermachine erg belangrijk. In deze seizoenen kunnen de wortels van het gazon namelijk wel extra ondersteuning gebruiken.

Verschillende soorten verticuteermachines

Er zijn verschillende soorten verticuteermachine. Welke machine u het beste kunt gebruiken voor het onderhouden van uw gazon, is voornamelijk afhankelijk van het oppervlak van het gazon. Kleinere tuinen kunnen prima onderhouden worden met een machine die met de hand aangedreven moet worden. Heeft u een groter gazon, dan kan het wat vermoeiend worden om het gazon te onderhouden met een handmatig aangedreven verticuteermachine. In dit geval kunt u beter een automatische verticuteermachine aanschaffen.

Twijfelt u tussen de handmatige verticuteermachine en de automatische verticuteermachine? Vergelijk de prijzen van diverse apparaten dan met elkaar en zoek een apparaat dat binnen uw budget valt. Bent u vooral van het gemak bij het werken in de tuin, dan raden wij u aan om de automatische verticuteermachine te kopen. Met dit apparaat hoeft u zelf minder te doen in de tuin, maar wordt het werk snel en gemakkelijk voor u gedaan. Houdt u niet zo van tuinieren, dan is dit een fijne manier om uw tuin toch goed te onderhouden.

Conrad: uw online tuingereedschap expert

In onze online shop vindt u alles wat u nodig heeft om uw tuin optimaal te onderhouden, voor een buitenruimte die er altijd mooi bij ligt. Denk hierbij aan verticuteermachines, maar ook aan grasmaaiers en grastrimmers. Hoe uw tuin er ook uit ziet en hoe groot uw buitenruimte ook is: wij hebben alle gereedschappen om uw tuin te onderhouden. Bekijk ons grote aanbod tuingereedschap online, zoek de apparaten en gereedschappen die u nodig heeft om uw tuin bij te houden en bestel deze producten eenvoudig en snel online. 

Heeft u vragen over een van onze verticuteermachines of een van onze andere producten? Neem dan contact met ons op, zodat wij al uw vragen kunnen beantwoorden.