Advies

Een groot deel van onze wandklokken zijn zendergestuurd. Dat betekent dat ze gekoppeld zijn aan radiografische atoomklokken en altijd exact de juiste tijd aangeven. Ook met het wijzigen van de zomertijd (of wintertijd) kunnen deze klokken automatisch verspringen naar de juiste tijd.

Zendergestuurde klokken

Natuurlijk heeft Conrad ook ‘gewone’ digitale of quartz klokken, maar de zendergestuurde DCF77 zijn wel erg handig. U hoeft dan nooit meer op te letten of de klok wel de juiste tijd aangeeft. Met hooguit een marge van enkele tientallen milliseconden, staan deze klokken altijd exact op tijd. Deze radiografische klokken halen een lange-golf-signaal op van een zender in het Duitse Mainflingen. Deze bestaat al sinds 1959 en wordt gesynchroniseerd met atoomklokken. De antennes van de DCF77-zender hebben een bereik van 1500 tot 2000 kilometer. Heel West-Europa wordt dus bediend.

Wandklokken DCF

De DCF77-wandklokken van Conrad zijn ideaal met het tweejaarlijks verspringen van de tijd. Bij de zomertijd (eind maart) gaat de klok een uur vooruit, bij de wintertijd (eind oktober) juist een uur achteruit. Met een zendergestuurde klok heeft u hier geen omkijken naar.

Digitale klokken met weerstation

Als alleen de tijd niet genoeg is, zijn er ook nog digitale klokken met een weerstation erin gebouwd. Deze digitale klokken kunnen u precies vertellen wat het weer inhoudt. 
Dat houdt dus in dat, afhankelijk van het model, u altijd kunt zien:

  • wat het weer op het moment is;
  • wat de voorspelling is;
  • hoe warm het gaat worden;
  • hoe de luchtvochtigheid is;
  • wat de luchtvochtigheid is.

Digitale klok met thermometer

Als een weerstation weer net te uitgebreid is kunt u ook kiezen voor een klok met alleen een ingebouwde thermometer. Hierin zijn verscheidene modellen verkrijgbaar, namelijk binnen, buiten en dubbel. Hierbij plaatst u een sensor op de plaats waar u wilt dat de temperatuur gemeten wordt. De klok toont aan hoe laat het is, en de sensor meet daarbij de temperatuur en zal dit, afhankelijk van het model, weergeven op de klok. Hou er wel rekening mee dat u een klok met thermometer niet in de zon mag plaatsen als u nauwkeurige metingen wil gaan maken.

Digitale wereldklokken

Een digitale wereldklok is handig wanneer u veel met buitenlandse middelen werkt of veel contact hebt met mensen in het buitenland. Feitelijk gezien is het een digitale klok (voor zowel op tafel, aan de wand en op reis beschikbaar) die meerdere tijden op andere locaties in de wereld aangeeft. Hierdoor weet u altijd hoe laat het is op die éne locatie waar u net naartoe wil bellen.

Conrad Electronic Benelux b.v. heeft uw toestemming nodig voor het gebruik van individuele gegevens, onder meer om de werking van de website te garanderen en om informatie over uw interesses weer te geven. Door op "Akkoord" te klikken geeft u hiermee uw toestemming. Gedetailleerde informatie vindt u in onze verklaring inzake gegevensbescherming.
U hebt de mogelijkheid om uw toestemming in het privacybeleid te allen tijde in te trekken.
Afwijzen
Akkoord