Circulaire economie en milieuvriendelijke producten

Conrad ondersteunt de circulaire economie

Duurzaam ondernemen is alleen mogelijk als we er samen in slagen ons verbruik van hulpbronnen te verminderen door afval te voorkomen, bestaande producten langer te gebruiken en waardevolle grondstoffen consequent te recyclen. Conrad ondersteunt de overgang naar een circulaire economie actief door eigen initiatieven en samenwerking met innovatieve partners.

In ons assortiment vindt u verschillende refurbished producten. En dat worden er steeds meer. Zo heeft u de keuze uit nieuwe producten en "zo goed als nieuwe" refurbished producten. Alleen volledig opgeschoond en gereviseerd en geoptimaliseerd voor een tweede leven.

Het is voor ons vanzelfsprekend om te voldoen aan de wettelijke vereisten van de Wet elektrische en elektronische apparatuur, de Batterijwet en de Verpakkingswet. Alle leveranciers van Conrad zijn ook contractueel verplicht om aan de overeenkomstige eisen te voldoen.


Milieuvriendelijke producten

We labelen duurzame producten transparant met ons ecolabel. Zo kunnen onze klanten zien of het een milieuvriendelijk en grondstofbesparend alternatief is. U vindt dit icoon in de productlijsten en op de product overzichtspagina's.

Producten met een ecolabel hebben milieuvoordelen ten opzichte van andere producten in hun materiaalklasse en hebben ten minste een van de volgende certificeringen: Blauer EngelEU EcolabelTCO Certified.

Naast het Eco-label gebruiken we ook het "Plastic Free"-label om het toenemend aantal producten aan te duiden die geen plastic gebruiken in hun buitenverpakking. In het huismerkassortiment gold dit bijvoorbeeld voor bijna 90 procent van alle nieuwe producten die in 2020 aan het assortiment werden toegevoegd.


Energielabel: efficiënte producten snel herkennen

Met het EU-energielabel kunnen klanten zien welke producten bijzonder energiezuinig zijn. Gekleurde gradaties van groen naar rood en een schaal met letters geven een overzicht van het energieverbruik van koelkasten, wasmachines en dergelijke.

De energie-efficiëntieklassen van A tot G geven niet alleen informatie over het stroomverbruik. Andere eigenschappen van het apparaat, zoals waterverbruik of volume tijdens gebruik, worden ook meegenomen in het totale resultaat. Deze factoren worden ook weergegeven op het energielabel.

In ons assortiment vindt u het energielabel zichtbaar naast de naam van de fabrikant. U kunt ook de productvergelijking gebruiken om eenvoudig de energie-efficiëntieklasse en andere kenmerken van het product te vergelijken. Op deze manier willen we u helpen te oriënteren in uw zoektocht naar energiezuinige apparaten en u zo ondersteunen bij het besparen van energie.