Meest gekocht

Meest gekocht

Best beoordeelde producten

Best beoordeelde producten

Highlights

Populaire merken

Advies

Gereedschap en werkplaatsuitrusting: uitrusting voor professionals en doe-het-zelvers

Kwalitatief hoogwaardig gereedschap zorgt voor goede werkresultaten. Een werkplek uitgerust met deskundig gereedschap, geschikte machines en krachtige elektrische apparaten is goud waard. Met professionele apparatuur en accessoires wordt het dagelijkse werk veel gemakkelijker en aangenamer.

Handgereedschap dat is afgestemd op de betreffende werkstukken en taken zorgt voor snelle vooruitgang, bespaart energie en voorkomt ongelukken. Goed gereedschap tegen een eerlijke prijs bevordert een soepele workflow, verhoogt de productiviteit en verlaagt de kosten. U profiteert van een lange levensduur van het gereedschap en maximale precisie. Materiële schade wordt ook vermeden.

Afhankelijk van de branche, werkomgeving, taak en persoonlijke voorkeuren kan de behoefte aan gereedschap variëren van een goed gevulde gereedschapskoffer tot een topuitgeruste werkplaats met machines, elektrisch gereedschap en verbruiksmaterialen. Als specialist in goed gereedschap en professionele werkplaatsuitrusting ondersteunt Conrad je bij nieuwe aankopen en de gerichte uitbreiding van je gereedschapsuitrusting.

Naast professioneel gereedschap, machines en elektrische apparatuur vind je in onze winkel een breed assortiment aan montage- en bevestigingsmaterialen, schoonmaak- en werkapparatuur en opbergsystemen voor gereedschap.


Hoe vind u het juiste gereedschap voor uw werk?

Als u werkplekken, werkplaatsen, servicewagens, vakmensen of installateurs wilt uitrusten met gereedschap dat is afgestemd op uw branche en uw eisen, dan is dat geen probleem met het uitgebreide Conrad-assortiment. Hier vindt u alles wat u nodig heeft: van schroevendraaiers en momentsleutels tot speciaal gereedschap en complete werkplaatsuitrusting.

Handgereedschap

Van schroevendraaiers en hamers in verschillende maten tot handboren, zakmessen en goed gevulde sets klein gereedschap, vakmannen en -vrouwen zullen een uitgebreid assortiment vinden. Inbussleutels, tangen, ratels en handzagen zijn ook praktische handgereedschappen die in geen enkele gereedschapstas mogen ontbreken.

Elektrisch gereedschap

Accuboormachines en schroevendraaiers, frezen en schaven, elektrische zagen, maar ook lasersnijders en hete lijmpistolen maken deel uit van het enorme aanbod elektrisch gereedschap. Vakmensen, bedrijven en doe-het-zelvers vinden in ons assortiment onder andere slijpmachines, haakse slijpers, nietmachines en multifunctioneel gereedschap. Daarnaast biedt Conrad bijpassende accessoires zoals boormachines, schuurmiddelen en oplaadbare batterijen in gangbare en ook zelden benodigde versies.

Bouwmachines

Machines en apparatuur voor de bouw omvatten gereedschap voor nieuwbouwprojecten, graaf- en reparatiewerkzaamheden en sloopwerkzaamheden. Hier vindt u compacte betontrilmachines voor het verdichten van gestort beton en hoogwaardige steenzaagmachines. Met hun hoge prestaties en diamantdoorslijpschijven zijn deze bij uitstek geschikt voor het doorslijpen van steen en beton, bakstenen en tegels: de bouwmachines en bouwuitrusting zijn elk verkrijgbaar in verschillende maten.

Meetapparatuur

Wanneer millimeters of fracties van een gram van belang zijn, zijn gekalibreerde meetapparaten handig. Bij Conrad vind je meetlinten, schuifmaten en waterpassen, maar ook speciale meetapparaten zoals gradenbogen, ultrasone afstandsmeters, meetklokken en plaatsbepalers.

 

Bevestigings- en montagemateriaal

Deuvels en hulpstukken vallen in deze categorie, net als klinknagels, bouten, pennen, draadstangen, schroeven en moeren, maar ook isolatiemateriaal, wieltjes voor verrijdbare rekken en soortgelijke handige kleine voorwerpen.

Tuingereedschap

Tuiniers en hoveniers vinden bij Conrad een breed assortiment producten voor gazon-, boom- en haagverzorging en al het snoeiafval. De selectie gereedschap varieert van grasmaaiers in vele uitvoeringen, tuingereedschap, strooiers tot irrigatiesystemen.

Lassen en solderen

Ultramoderne lastechnologie verbindt materialen permanent met hitte en druk. Plasmalassers met sterk verhit gas, lastoortsen met beschermgas en draadaanvoereenheden voor MIG/MAG-lassen of laselektroden worden bijvoorbeeld veel gebruikt in autoreparatiewerkplaatsen, de bouw en metaalbewerking.

Werkplaats benodigdheden

Mensen vergeten vaak het voor de hand liggende, maar dat zal u bij Conrad niet overkomen: praktische zaken zoals kabeltrommels, ladders en steigers of zelfs stevige en voldoende grote afvalbakken horen net zo goed thuis in een werkplaats als het gereedschap en de machines zelf.


Wat kenmerkt goed gereedschap?

Let op kwaliteit bij het kopen van gereedschap en machines. Hoogwaardige merkproducten zijn precisie-instrumenten die worden gekenmerkt door robuuste, duurzame en veilige materiaalcombinaties. Ze zijn slipvast, vervormen niet snel en kunnen tegen een stootje zonder beschadigd te raken. Het gereedschap ligt goed in de hand, is gemakkelijk om mee te werken en bevordert de continuïteit van het werk.

Keurmerken geven een indicatie van goede kwaliteit. Naast het GV-zegel voor "Geteste veiligheid", onderscheidingen van TÜV of Dekra en kalibratiemerken, omvatten deze ook het voldoen aan Europese normen en specifieke specificaties van de fabrikant. Kijk ook naar fabriekskalibraties en informatie over nauwkeurigheid, duurzaamheid en toleranties.

Investeren in producten van goede merken is ook vanuit economisch oogpunt de moeite waard. Handgereedschap en apparatuur van hoge kwaliteit sluiten veel minder snel. Ze slijten minder snel. Ze zijn ook gemakkelijker te onderhouden.

Met merkgereedschap van bekende fabrikanten profiteert u meestal van een zeer goede service. De levering van noodzakelijke slijtage en reserveonderdelen is bij dit gereedschap meestal jarenlang gegarandeerd. Als er iets kapot gaat, is een snelle reparatie door de fabrikant mogelijk. Vaak wordt ook herkalibratie van apparaten aangeboden.


Gereedschap afzonderlijk kopen of als set?

Gereedschapssets bestaan uit verschillende onderdelen, bijvoorbeeld schroevendraaiers, steeksleutels of bits in verschillende maten en vormen. Gereedschap is meestal goedkoper in sets dan afzonderlijk. Bovendien heeft u met één aankoop alles wat u nodig heeft voor uw werk.

Een ander voordeel is dat de onderdelen in gereedschapssets en machinesets nauwkeurig op elkaar zijn afgestemd door de fabrikant. U kunt er dus zeker van zijn dat alle accessoires bij elkaar passen en u hoeft u niet druk te maken over de keuze van individueel gereedschap. Vaak wordt er ook een praktische koffer of transportkoffer meegeleverd, waarin het gereedschap en de apparatuur samen met de extra's goed verpakt zijn. Het nadeel van gereedschapssets is dat ze onderdelen kunnen bevatten die later niet gebruikt zullen worden.

Door gereedschap apart te kopen, koopt u alleen wat u echt nodig heeft. Gereedschapsmaten of accessoires die niet relevant zijn voor uw werkgebied komen niet in uw inventaris terecht. Zo blijft de werkuitrusting overzichtelijk en is het goed voor uw budget. In het geval van individuele aankopen kunt u verschillende gereedschappen, machines en compatibele accessoires van verschillende merken kopen en precies die producten kiezen waar u de voorkeur aan geeft. Naast de taakspecifieke basisuitrusting breidt u uw gereedschapsset eenvoudig uit als dat nodig is, waardoor u de kosten over een langere periode spreidt.


Orde scheppen op de werkplek en onderweg

Gereedschap en uitrusting moeten op een ordelijke, gecentraliseerde en gemakkelijk toegankelijke manier beschikbaar zijn op de werkplek. Het is aan te raden om gereedschap apart te rangschikken volgens type en om machines samen met accessoires binnen handbereik te houden. Dit bespaart tijd en voorkomt onnodig zoeken. Conrad biedt u ruimtebesparende werktafels, werkbanken, opslagsystemen en oplossingen voor het magazijn die qua grootte en uitrusting aan uw behoeften kunnen worden aangepast.

De opslag is goed geordend in variabele ophangsystemen en op gereedschapsrails, in schaalbare legborden of ruime gereedschapskasten. Voor mobiel gebruik kunt u kiezen uit rollende werkplaatswagens, koffersystemen, gereedschapstassen, transportkisten en gereedschapsriemen.


Hoe kan gereedschap worden gemarkeerd?

In de werkplaats, op bouwplaatsen en in de maakindustrie komt het vaak voor dat gereedschap en apparatuur samen met de andere werknemers worden gebruikt of wordt uitgeleend. Het markeren van uw gereedschap en machines met een gepersonaliseerde tag zorgt ervoor dat uw apparatuur altijd herkenbaar is als uw eigendom en dat u uw apparatuur gemakkelijk kunt identificeren. Door uw apparatuur te markeren op een manier die goed zichtbaar en permanent is en niet gemakkelijk kan worden verwijderd, verkleint u het risico op diefstal. Een goede markering is duurzaam en bestendig, beschadigt de gemarkeerde items niet en heeft geen invloed op het gebruik ervan.

Hoewel een watervaste stift in enkele seconden kan worden aangebracht, slijt hij snel bij dagelijks gebruik en wordt hij vaak na korte tijd onleesbaar.

Waterbestendige gereedschapsstickers en -labels met uw bedrijfslogo en de naam van uw bedrijf bieden een gemakkelijke en snelle markeringsmogelijkheid. Zorg voor een sterke hechting en een weerbestendig oppervlak.

Lasergraveren en stempelen door middel van letters en cijfers bevelen we aan als permanente inscripties. Voordeel van slagstempels: slagstempels, slagletters en slagcijfers creëren zichtbare en merkbare verzonken markeringen op houten handgrepen en metalen onderdelen die alleen met veel moeite kunnen worden verwijderd.

Als er naast apparatuur van ijzer, staal, non-ferrometaal en hout ook gereedschap en machinebehuizingen van kunststof, glas, steen of keramiek moeten worden gepersonaliseerd, kan een graveerapparaat helpen. De roterende stift van de elektrische graveur maakt letters van verschillende diktes.


Waardebehoud door onderhoud van handgereedschap en machines

Bij het gebruik van uw gereedschap is vuil en slijtage onvermijdelijk. De verzorging en het onderhoud van gereedschap, machines en werkplaatsuitrusting houdt het gereedschap op lange termijn in goede conditie. Regelmatig reinigen, onderhouden en smeren met geschikte middelen is, net als bij een auto, een belangrijke voorwaarde om altijd gebruiksklaar te zijn, de machine probleemloos te laten draaien en schoon en storingsvrij te kunnen produceren.

Onderhoud van gereedschap dient om waarde te behouden en voorkomt onderbrekingen door storingen en dure stilstandtijden. Het onderhoud neemt slechts weinig tijd in beslag, voorkomt een geleidelijke afname van kwaliteit en prestaties en voorkomt ongelukken.

De onderhoudsfrequentie hangt voornamelijk af van de mechanische belasting. Reinig vuile producten zo snel mogelijk na gebruik. Roestplekken kunnen in de werkplaats worden verwijderd met fijn schuurpapier of schuurlinnen. Besteed speciale aandacht aan onderdelen die regelmatig gesmeerd of geolied moeten worden. Gebruik de smeermiddelen die worden aanbevolen voor het betreffende apparaat, bijvoorbeeld oliën, vetten of siliconenspray. Vervang slijtageonderdelen tijdig.

Zeer belangrijk: Vervang beschadigde gereedschappen onmiddellijk door nieuwe.


Goede werkkleding creëert veiligheid en voorkomt ongelukken

Bij het juiste gereedschap en machinepark horen ook de juiste beschermende werkkleding en persoonlijke veiligheidsuitrusting. Geschikte, op het individu afgestemde beschermende werkkleding, biedt effectieve bescherming tegen gevaren op de werkplek. Dit geldt voor plaatwerk aan een auto of ander voertuig, maar ook in de timmermanswerkplaats, bij serieproductie etc. Werkzaamheden op plekken waar het risico op letsel hoog is, stellen speciale eisen aan werkkleding. Typische gevaren op de werkplek zijn scherpe voorwerpen, open vuur, hitte, kou, vocht, lawaai, stof, dampen, chemische stoffen of mechanische spanning door druk of wrijving.

Goede werkkleding biedt de best mogelijke bescherming tegen invloeden van buitenaf en ondersteunt het uit te voeren werk. Professionele beschermende kleding kenmerkt zich door een goede pasvorm, hoog draagcomfort en veel bewegingsvrijheid. Van werkhandschoenen tot ademhalingsbescherming, oogbescherming, gehoorbescherming en huidbescherming, in het Conrad-assortiment vindt u alles wat u nodig heeft voor complete individuele beschermingsmiddelen. Certificeringen die relevant zijn voor de respectieve werkgebieden in de industrie en handel in overeenstemming met de Europese DIN- en EN-normen helpen u bij de keuze en naleving van wettelijke of sectorspecifieke vereisten. Houd u aan de voorschriften van de verenigingen voor werkgeversaansprakelijkheidsverzekering en beroepsverenigingen die op u van toepassing zijn.


Onze populairste artikelen in de sectie gereedschap en werkplaats

  Categorieën Thema
1 Metrische schroeven Bevestigings- en montagemateriaal
2 Soldeerbouten Lassen & solderen
3 Soldeerstations Lassen & solderen
4 Laser- & ultrasone afstandsmeter
Lassen & solderen
5 Werkbanken Werkplaats- en fabrieksuitrusting
 6 Werkschoenen Werkveiligheid
 7 Soldeertin Lassen & solderen
 8 Krimptangen Handgereedschap
 9 Persluchtcompressors Elektrisch gereedschap
 10 Deuvels & pluggen Bevestigings- en montagemateriaal
 11 Gereedschapskoffers Gereedschapopslag
 12 Zakmessen & multitools Handgereedschap
 13 Lasapparatuur Lassen & solderen