Maximale bescherming tegen elektrostatische ontladingen

Ons distributiecentrum, één van de grootste en modernste van Europa, is voorzien van een elektrostatisch beschermd gebied (Electrostatic Protected Area, EPA). Hiermee staan wij garant voor de hoogste kwaliteitsnormen rond de correcte opslag van en omgang met alle statischgevoelige onderdelen die wij wereldwijd leveren.

 

EPA bij Conrad

  • Bescherming tegen ESD-schade
  • Primeur in Europa
  • Voldoet aan de strengste eisen

Electrostatic discharge (ESD)

In het Nederlands: elektrostatische ontlading en in de volksmond ook wel statische elektriciteit genoemd. Voor personen en goederen in het algemeen onschadelijk, maar voor gevoelige elektronische onderdelen kan dit zeer schadelijk zijn.

Lees meer over ESD >>

Electrostatic Discharge Protected Area (EPA)

Een ruimte die volledig is gebouwd om schade door een elektrostatische ontlading te voorkomen. Hierbij zijn bijvoorbeeld alle geleidende materialen en alle medewerkers in die ruimte geaard zodat er zich geen statische elektriciteit op kan laden. Conrad’s EPA heeft ruimte voor maar liefst 10.000 verschillende artikellijnen.

Certificering

Onze EPA is getest door TÜV NORD CERT (wereldwijd één van de grootste technische dienstverleners), voldoet 100% aan de ESD-eisen en is gecertificeerd overeenkomstig DIN EN 61340-5-1. Dit is een primeur binnen de branche van onderdelendistributie met kwalitatief hoogwaardige service.

“Dat wij de eerste ‘high-service-distributeur’ zijn met DIN EN 61340-5-1 gecertificeerde EPA- en ESD-processen is een bewijs van onze focus op klanten in de elektronicabranche,” aldus Stefan Fuchs, General Manager Industrial Electronics bij Conrad Electronic. “Veel nieuwe ontwerpen voor industrie en consument bevatten geavanceerde onderdelen die bijzonder gevoelig zijn voor ESD (elektrostatische ontlading) en waarvoor speciale opslag- en handlingprocedures gelden in alle fasen van de toeleveringsketen. Conrad kan in deze behoeften voorzien en draagt op deze wijze bij aan de betrouwbaarheid van eindartikelen en systemen waarin deze onderdelen worden gebruikt.”

De EPA is onderdeel van ons programma van innovatieve services en faciliteiten waarmee wij voorzien in de behoeften van  zakelijke klanten op het gebied van R&D, artikelie van prototypes en onderhoud & reparatie (MRO).