Meest gekocht

  Am häufigsten gekauft

  Best beoordeelde producten

  Top bewertete Produkte

  Advies

  LED-verlichting verovert woonruimten en tuinen

  Moderne LED's geven prachtig helder licht met een aangename lichtkleur

  U wilt hetzelfde mooie en warme licht als van gloeilampen of halogeenlampen en wilt tot 85 procent energie besparen? Dan moet u met onmiddellijke ingang overschakelen op LED-verlichting. Toekomstbestendige LED's kunnen zowat elke lichtbron vervangen die courant wordt gebruikt in woonkamers, kantoren, trappenhuizen en buitenruimtes met een vergelijkbare helderheid. In tegenstelling tot oudere armaturen en lampen zetten light-emitting diodes - kortweg leds - elektriciteit om in licht zonder veel energieverlies. Daardoor kan een LED-lamp tot 30 procent van de elektriciteit omzetten in licht. Wat de hele gebruiksfase betreft, is de energiebalans van leds onverslaanbaar.

  Ter vergelijking: bij de klassieke gloeilamp produceert slechts 5 procent van de elektriciteit licht, de rest gaat verloren als warmte. Hierdoor lijken conventionele gloeilampen eigenlijk meer op kleine kachels dan op verlichtingsbronnen. Vanwege hun slechte rendement zijn de ouderwetse gloeilampen van de markt verdwenen. Halogeenlampen zijn ook niet veel efficiënter.

  Naast hun zeer goede lichtrendement en energie-efficiëntie, overtuigen LED's door een enorme levensduur en zuinigheid: ze zijn robuust, bestand tegen schokken en trompet met tot wel enkele tienduizenden bedrijfsuren. De hogere aankoopprijs betaalt zich terug door de lange levensduur. Aan het einde van hun levensduur gaan leds niet gewoon uit, ze schijnen alleen minder fel.

  De voordelen van LED-verlichting:

  ✓  Hogere energieefficiëntie

  ✓  Flinke energiebesparing

  ✓  Compact, plat ontwerp

  ✓  Lange levensduur

  ✓  Bespaart op vervangingslampen, weinig onderhoud

  ✓  Verkrijgbaar in verschillende lichtkleuren

  ✓  Ook dimbaar, op afstand bedienbaar en slim 

  ✓  Zendt geen infrarode of ultraviolette straling uit

  ✓  Bevat geen kwik

  ✓  Goede milieucompatibiliteit

  Elegante LED-verlichting - natuurlijk ook warm-wit

  Hoogwaardige LED-lampen stralen onmiddellijk een flikkervrij licht uit met een hoge helderheid en intensiteit. Wat de lichtkleur betreft, bestrijken moderne leds alle gewenste bereiken, van warm wit via neutraal wit licht tot koel wit. De respectieve lichtkleur is aangegeven in de productbeschrijving. U kunt zelfs het witte licht van op afstand bediende of slimme netwerk-LED-lampen van warm naar koel schakelen. Dankzij het brede scala aan LED-lichtkleuren profiteert u van wit licht op maat om te lezen, te werken, u te concentreren, te ontspannen en uw batterijen op te laden. Dit was overigens niet altijd het geval: de eerste generaties LED's gaven alleen koud wit licht. Tegenwoordig is warm wit ook standaard voor leds. Er is nauwelijks verschil tussen het licht dat door een warmwitte LED en een gloeilamp wordt uitgestraald.

  Gekleurde LED lichtbronnen omhullen uw huis of appartement in 16 miljoen kleuren. Dit opent vele creatieve mogelijkheden voor u: Pas het licht aan de gelegenheid, het uur van de dag of uw stemming aan, plaats kleurrijke accenten of synchroniseer uw verlichting met muziek en films.

  Welke soorten LED-verlichting is er?

  In huizen en flats is er bijna geen ruimte die u niet kunt verrijken met LED-verlichting. Van decoratieve en flexibele LED's in staande lampen over wand- en plafondarmaturen tot LED-inbouwarmaturen (spots) of LED-panelen, met LED-technologie kunt u stijlvolle verlichtingsaccenten plaatsen. Gemonteerd onder het plafond fungeren de grootformaat en ultraplatte panelen als een lichtkoepel voor ruimtebesparende en warme verlichting. Inbouwspots in tegelvloeren, parket of de terrasvloer zorgen voor niet-verblindend indirect licht.

  LED-verlichting voor badkamers

  LED-armaturen voor de badkamer en douchehoek zijn vochtbestendig. Dankzij het compacte design en de vlakke constructie zijn LED spots en plafondarmaturen ook geschikt voor kleine badkamers en verlichten ze ruimtes met geringe plafondhoogtes volledig. Als vlakke spiegelarmatuur of als effectverlichting in betegelde spiegels in badkamers en douches tovert de LED-lamp 's morgens al een glimlach op uw gezicht.

  LED-verlichting voor buiten

  In buitenruimtes en tuinen bieden LED-inbouwspots, LED-schijnwerpers en LED-staande armaturen een brede waaier van toepassingen. Een brede waaier van verschillende armaturen, spots en buitenwandarmaturen is beschikbaar langs paden, om ingangen, carports, terrassen, balkons te verlichten en om ongewenste gasten af te schrikken. LED-armaturen voor buitengebruik zijn weerbestendig en werken betrouwbaar, zelfs bij regen en sneeuw. De IP-klassen die in de productbeschrijving worden vermeld, geven aan hoe het model in kwestie tegen vocht is beschermd.

  LED-Strips

  LED-strips kunnen bijna overal worden gebruikt om met licht te spelen en meer veiligheid te bieden. LED strips markeren bijvoorbeeld struikelblokken zoals trappen, verlichten het werkblad in de keuken of schijnen effectief achter de TV en meubels in de woonkamer.

  Zo vindt u de juiste LED-verlichting

  Aan de buitenkant kunnen led-armaturen en led-lampen soms worden herkend aan hun vorm, maar vaak alleen aan de verwijzing in de productbeschrijving en op de verpakking. Gewoonlijk kunt u een gloeilamp, halogeenlamp of spaarlamp in klassieke gloeilamp- of kaarsvorm gemakkelijk vervangen door een ledlamp met dezelfde vorm. Conventionele schijnwerpers kunnen meestal ook worden vervangen door hun LED tegenhanger.

  Let niet alleen op het overeenkomstige type lampvoet - bijvoorbeeld E27 of E14 voor gloeilampen met schroefdraad en GU10 voor spots - en de netspanning, maar ook op de afmetingen van de LED-lamp. Door de geïntegreerde elektronica kunnen LED lampen iets groter zijn.

  Bestaande lampen vervangen door LED's is zo gebeurd

  • Selecteer de gewenste uitvoering (gloeilamp, spot, fluorescentiebuis)
  • Kies de juiste lamphouder
  • Selecteer de gewenste helderheid op basis van de lumenwaarde
  • Selecteer de gewenste lichtkleur van de lamp
  • Zorg ervoor dat de lamp gedimd kan worden
  • Let op extra's: transparante of matte behuizing, gloeidraad-LED voor retro-look, optie afstandsbediening, slimme functies, meegeleverde starter voor LED-fluorescentiebuizen.

  Genieten van high-end licht met LED's, zelfs in een retro look

  Retro LED lampen zijn verkrijgbaar voor veel gangbare lampvoeten. Retrofitlampen vervangen de verlichtingsarmatuur in oudere armatuur- en spotlightmodellen.

  De behuizing van een retrofitlamp is gemodelleerd naar de vorm van een klassieke gloeilamp of spot. Daardoor komt de LED overeen met het uiterlijk van oudere armaturen.

  LED filamenten gaan een stap verder. Deze ultramoderne LED gloeilampen met zichtbare gloeidraad imiteren het gloeidraadontwerp van traditionele gloeilampen of Edison lampen.

  LED filamenten maken het ook mogelijk om eenvoudig over te schakelen naar LED technologie voor antieke armaturen en Reto armaturen.  Hoe dim ik LED lampen?

  Door de LED-verlichting te dimmen, kunt u de hoeveelheid uitgestraalde licht naar behoefte regelen.

  Er zijn veel dimbare LED-modellen waaruit u kunt kiezen, waarbij u de helderheid traploos kunt regelen. Dimbare LED lampen zijn uitdrukkelijk gemerkt met "dimbaar" of "dimbaar".

  Als deze markering ontbreekt, is dimmen niet mogelijk.  LED-lamp, LED-armatuur of LED-lichtbron?

  Lamp, armatuur en verlichtingsmiddel zijn drie termen die in de omgangstaal vaak als synoniem worden gebruikt, hoewel dit niet helemaal juist is. Het onderscheid is heel eenvoudig. Een lamp is de lichtbron die in een armatuur wordt geplaatst en het licht produceert. De staande lamp en de tafellamp worden eigenlijk terecht staande lamp en tafellamp genoemd. De gloeilamp is het klassieke verlichtingsmiddel dat in een armatuur wordt geschroefd. Daarom wordt een lamp vaak een gloeilamp genoemd.  Armaturen met vast geïnstalleerde LED modules

  Sommige plafond- en wandarmaturen, tafelarmaturen of decoratieve armaturen zijn uitgerust met geïntegreerde LED-modules als een complete oplossing. Bij deze modellen is de LED-lichtbron reeds door de fabrikant in de armatuur ingebouwd - een armatuur en lamp in één, als het ware. U hoeft dus geen lichtbron te plaatsen of te vervangen. In de regel kan de LED-module niet worden vervangen, wat geen probleem is gezien de lange levensduur van LED's.

  Smart light voor dynamische ruimteverlichting

  Op afstand bedienbare LED lampen en LED armaturen zorgen voor een verlichtingsstemming met een druk op de knop. Nog meer verlichtingscomfort wordt geboden door slimme LED-modellen die hun helderheid en kleur veranderen via een app op uw smartphone of tablet en ook met spraakbediening kunnen worden bediend. U kunt zelfs foto's gebruiken om kleurstemmingen te creëren voor speciale gelegenheden. De populairste slimme verlichtingssystemen zijn Philips Hue, Osram Smart+, Nanoleaf, LIFX, Paulmann Smart Home, Q-Leuchten, Tint en WiZ.

  De genetwerkte LED's luisteren naar Amazon Alexa, Google Assistant, Apple Siri en handelen samen via lichtscènes. Gebruik dynamische lichteffecten om de dageraad, de lentezon of de zonsondergang in de avond te simuleren - en hul de woonkamer in gezellig kaarslicht voor een praatje op de bank. Wanneer de lichtschakelaar wordt uitgezet, blijft de laatste instelling bewaard, indien gewenst. Om inbrekers af te schrikken, simuleert willekeurig gestuurd LED licht dat er iemand thuis is tijdens uw afwezigheid.

  Op uw mobiele telefoon kunt u de lichtbronnen in een kamer of in woonruimtes bundelen, het licht automatisch regelen via bewegingsdetectoren, via een tijdklok naargelang de tijd of het licht combineren met bewegingsdetectoren en deur/raamsensoren om uw huis te beschermen.

  Slimme LED-lampen communiceren via Bluetooth, wifi of gevestigde Smart Home-protocollen zoals ZigBee en HomeKit met uw wifi-router of een tussenliggende bridge als gateway en basisstation. Dankzij de gecodeerde verbinding met het internet kunt u de verlichting thuis ook op afstand bedienen.

  Smart Home advies

  Het aanbod van Smart Home-systemen is enorm: u kunt kiezen uit veel verschillende domoticasystemen. 

  In onze smart home gids vindt u nuttige en interessante kennis over alle toepassingsgebieden van het thema smart living. We leggen uit waar u op moet letten bij het kiezen van een smart home-systeem en welke mogelijkheden en voordelen een smart home biedt. 

  Hoe werkt LED-verlichting?

  De term "LED" geeft aan dat lichtemitterende diodes het licht produceren in plaats van een lamp. Lichtgevende dioden werken volgens een ander fysisch principe dan conventionele lichtbronnen. Licht wordt geproduceerd door een elektronisch effect in een halfgeleiderelement, de diode. De halfgeleiderchips stralen (technische term: emitteren) licht uit van verschillende kleuren in hun respectieve samenstelling, zodra er stroom door vloeit. In tegenstelling tot gloeilampen zenden LED's geen warmtestraling uit; alleen de diode zelf warmt op. Met LED's is er dus geen risico op brandwonden bij aanraking van de huid.

  Deze punten zijn belangrijk bij de aanschaf van LED-verlichting

  De afzonderlijke modellen verschillen sterk qua ontwerp en toepassingsgebied, maar ook qua prestaties en afmetingen. Let bij het kopen op de volgende punten:

  Helderheid (Lumen)

  De hoeveelheid licht en dus de helderheid van leds wordt gemeten in lumen (lm). Hoe hoger de lumenwaarde, hoe feller het model schijnt. Naast lumen geven sommige fabrikanten de vergelijkbare lichtopbrengst van gloeilampen ook aan in watt.

  Een gloeilamp van 25 watt komt overeen met ongeveer 190 lm en een gloeilamp van 60 watt met ongeveer 600 lm.

  Lichtkleur (kleurtemperatuur)

  De kleurtemperatuur bepaalt of u de LED-verlichting als gezellig of eerder als koud ervaart. De lichtkleur van LED-verlichting wordt uitgedrukt in Kelvin (K). 2.700 Kelvin en lager komt overeen met warm wit licht, zoals gebruikelijk is in woon- en slaapkamers. Neutraal wit tot 5.000 K en daglicht wit heeft meer dan 5.000 K, lijkt koeler en is beter geschikt voor werkruimten.

  IP-beschermingsklassen

  LED-verlichting met IP 44 is spatwaterdicht en geschikt voor buitenmuren en daken. Modellen met IP 23 zijn licht spatwaterdicht en bedoeld voor tegen weersinvloeden beschermde overkappingen en ingangsruimten. Modellen met IP 65 zijn ook bestand tegen zware regenval, bijvoorbeeld op een luifel. LED-armaturen met IP 67 zijn absoluut waterdicht.

  Kleurweergave (CRI)

  De kleurweergave van hoogwaardige LED-lampen is nu goed.

  De CRI (Colour Rendering Index, afgekort Ra) is de maatstaf voor de juiste kleurweergave door een lichtbron.

  Hoe hoger de CRI-waarde, hoe beter.

  Energieefficiëntieklassen

  LED-armaturen en LED-lampen van klasse A++ verbruiken de minste elektriciteit per lumen.