Bent u een zakelijke klant?
Deze instelling past het productassortiment en de prijzen aan uw behoeften aan.
Ja
Nee

Advies

Wat is een bluetooth-koptelefoon?

Bluetooth-hoofdtelefoons worden gekenmerkt door de draadloze overdracht van het audiosignaal van het afspeelapparaat naar de hoofdtelefoon. Dit maakt mobiel muziekgenot nog flexibeler en handiger. Bovendien kan een Bluetooth-koptelefoon meestal ook als koptelefoon worden gebruikt om oproepen te beantwoorden. Vooral smartphonegebruikers waarderen het brede scala aan mogelijkheden dat Bluetooth-koptelefoons hen bieden.

Het is vooral handig als de koptelefoon en smartphone een NFC-interface hebben. Dan is het voldoende om de smartphone kort tegen de koptelefoon te houden om de Bluetooth-koppeling tot stand te brengen.

Welke Bluetooth-koptelefoon zijn er?

In-ear hoofdtelefoon

De meeste koptelefoons voor draagbare apparaten zoals smartphones of mp3-spelers kunnen eenvoudig in de oren worden gestoken en dempen storend omgevingsgeluid effectief. In-ear koptelefoons geven vaak een lager frequentiebereik weer.

Koptelefoon voor op het oor

De Bluetooth-koptelefoon van dit ontwerp is compacter dan een over-ear koptelefoon, ligt op de oren en is bijzonder geschikt voor dagelijks muziekgenot onderweg.

Over-ear koptelefoon

Over-ear-koptelefoons bieden een effectieve geluidsabsorptie en zijn zeer comfortabel om te dragen omdat ze het oor volledig omsluiten. Hierdoor zijn ze echter ook veel groter dan andere koptelefoons en dus minder geschikt voor mobiel gebruik.

 

gesloten hoofdtelefoon;

Gesloten koptelefoons hebben een effectieve akoestische afdichting. Dit voorkomt enerzijds dat geluid de buitenwereld binnendringt. Aan de andere kant worden hinderlijke omgevingsgeluiden die de geluidsbeleving nadelig kunnen beïnvloeden, effectief gedempt. Hierdoor is het niet nodig om externe geluidsbronnen met een extreem volume te overstemmen.

Open de koptelefoon

Open koptelefoons bereiken een ruimtelijk geluidseffect door de minimale geluidsdemping. Omdat Bluetooth-koptelefoons vooral bedoeld zijn voor dagelijks gebruik in openbare ruimtes, is het open ontwerp met zijn lage akoestische afdichting niet erg gebruikelijk.

Waar moet je op letten bij het kopen van Bluetooth-koptelefoons?

Technische specificaties van de bluetooth koptelefoon

  • Frequentiebereik
  • Geluidsdruk
  • Impedantie

Type bluetooth koptelefoon

  • Draagmethode (over-ear-koptelefoon, on-ear-koptelefoon, in-ear-koptelefoon)
  • Constructie (gesloten koptelefoon, open koptelefoon)
  • Speciale kenmerken (bijv. Opvouwbare versie)

Uitrusting van de Bluetooth-hoofdtelefoon

  • Extra kabel (maximale lengte, materiaal)
  • Ingebouwde microfoon
  • Bedieningselementen
  • Accucapaciteit

Onze praktische tip

Bluetooth-hoofdtelefoons ontwikkelen hun volledige potentieel in combinatie met een smartphone. De koptelefoon kan worden gekoppeld met de mobiele telefoon en kan zonder veel moeite als koptelefoon worden gebruikt zodra er wordt gebeld terwijl de muziek speelt. De microfoon is meestal geïntegreerd in de hoofdtelefoon, samen met andere bedieningselementen voor volumeregeling en het beantwoorden en beëindigen van oproepen. De mobiele telefoon hoeft niet meer uit de zak te worden gehaald.

Voeding voor Bluetooth-koptelefoon

Er wordt een fundamenteel onderscheid gemaakt tussen stand-alone apparaten, die zijn uitgerust met bedieningselementen en een eigen display, en USB-functiegeneratoren in de vorm van een box voor aansluiting op de pc. Deze laatste hebben geen display- of bedieningselementen, maar worden volledig bediend via de meegeleverde pc-software. Ze hebben alleen de aansluitingen voor meetingangen en signaaluitgangen gemeen met hun conventionele tegenhangers. Een voordeel ten opzichte van goedkope apparaten met een conventioneel ontwerp zonder interface vloeit voort uit de gemakkelijke en duidelijke bediening op de pc-monitor of notebook. Met willekeurige functiegeneratoren kunnen ook uw eigen signaalvormen relatief comfortabel worden bewerkt en opgeslagen voor toekomstige toepassingen. Bij stand-alone functiegeneratoren daarentegen zijn de interface en software vaak opties waarvoor een meerprijs geldt of zijn deze alleen standaard leverbaar bij beter uitgeruste apparaten.

In tegenstelling tot conventionele hoofdtelefoons, die via de audiokabel van het betreffende weergaveapparaat (bijv. Hifi-installatie, mp3-speler, smartphone) van stroom worden voorzien, halen Bluetooth-hoofdtelefoons de benodigde stroom uit een geïntegreerde lithium-ion-accu. De meeste apparaten worden ook geleverd met een AUX-kabel. Als de batterij bijna leeg is, kan de Bluetooth-hoofdtelefoon op het afspeelapparaat worden aangesloten zoals een conventionele hoofdtelefoon. De stroomvoorziening is nu weer beveiligd. De ingebouwde oplaadbare batterij van de hoofdtelefoon kan vervolgens worden opgeladen met de meegeleverde USB-kabel.

Veelgestelde vragen: de meest gestelde vragen over Bluetooth-hoofdtelefoons

Bluetooth koptelefoon

Waar staat de term bluetooth voor?

Bluetooth is een standaard voor draadloze datatransmissie over korte afstanden die is ontwikkeld in de jaren negentig. Trivia: De technologie is vernoemd naar de Deense koning Harald Blåtand (Duits: Harald Blauzahn) en is gebaseerd op een proces dat werd ontwikkeld door Hollywood-actrice Hedy Lamarr voor het Amerikaanse leger tijdens de Tweede Wereldoorlog, het zogenaamde Frequency Hopping Spread Spectrum (Duits: frequency hopping-proces).

Hoe lang gaat de batterij van de Bluetooth-koptelefoon mee?

De geïntegreerde lithium-ionbatterijen gaan normaal gesproken meer dan 10 uur mee. Sommige fabrikanten maken zelfs reclame voor een batterijduur tot 30 uur. Mocht de batterij echter leeg zijn, dan kan de stroomvoorziening worden gegarandeerd via de meegeleverde AUX-kabel. Deze informatie is echter alleen van toepassing op on-ear- en over-ear-koptelefoons. De ingebouwde batterijen van de in-ear modellen zijn iets kleiner en gaan daardoor niet zo lang mee.

Wat kost een bluetooth-koptelefoon?

Goedkope modellen worden soms aangeboden voor minder dan 100 euro. Het loont de moeite om hier de technische specificaties goed te bekijken. Bijzonder hoogwaardige Bluetooth koptelefoons zijn er vanaf ongeveer 200 euro, maar afhankelijk van het merk, model en technische uitrusting kunnen hier enkele honderden euro's in rekening worden gebracht.

Conclusie: hoe u de juiste Bluetooth-hoofdtelefoon kunt vinden

Omdat Bluetooth-koptelefoons voornamelijk worden gebruikt voor mobiel muziekgenot in openbare ruimtes, is de akoestische afdichting op de meeste modellen behoorlijk bevredigend. Er zijn echter ook andere criteria waarmee rekening moet worden gehouden bij het nemen van een aankoopbeslissing. Een lange batterijduur is bijvoorbeeld alleen te verwachten bij on-ear en over-ear modellen. De informatie van de fabrikant over het frequentiebereik en de geluidsdruk kan worden gebruikt om verschillende modellen te vergelijken met betrekking tot akoestische specificaties. Smartphonegebruikers die veel oproepen met de headsetfunctie moeten zich uitgebreid informeren over de ingebouwde bedieningselementen.

Conrad Electronic Benelux b.v. heeft uw toestemming nodig voor het gebruik van individuele gegevens, onder meer om de werking van de website te garanderen en om informatie over uw interesses weer te geven. Door op "Akkoord" te klikken geeft u hiermee uw toestemming. Gedetailleerde informatie vindt u in onze verklaring inzake gegevensbescherming.
U hebt de mogelijkheid om uw toestemming in het privacybeleid te allen tijde in te trekken.
Afwijzen
Akkoord