AV splitters en switches

Creëer extra HDMI-poorten voor uw bestaande multimedia

Tegenwoordig sluiten we alles aan met HDMIGameconsolesdigitale decoderAndroid mini-PC’s, je stereo-installatieset en ga zo maar door. Uw TV is het verbindende element hierin. Ondanks dat de nieuwste TV’s zijn uitgerust met meerdere HDMI-poorten, is vroeg of laat elke poort bezet.

Dit probleem lost u eenvoudig op met een HDMI-switch. Dit handige apparaatje zorgt ervoor dat u meerdere apparaten aan kunt sluiten op één HDMI-poort. Of bent u op zoek naar een oplossing hoe u met één HDMI-bron beeld kunt projecteren op meerdere schermen? Dan is een HDMI-splitter de oplossing! Dit geldt overigens niet alleen voor HDMI maar ook voor VGA, Cinch, DVI en meer. Benieuwd naar de oplossingen? U leest het hier.

Extra HDMI-poorten voor uw TV

HDMI is op dit moment de meest gebruikte manier om beeld en geluid van bron naar afspeelapparaat te krijgen. Het is dan ook logisch dat uw afspeelapparaat (bijv. de TV) een keer ‘vol’ zit.

Met een HDMI-switch lost u dit probleem op. Een HDMI-switch is een klein apparaatje met meerdere ingangen, met maar slechts één uitgang. Sluit uw HDMI-apparaten aan op de switch en de switch op uw TV. Zo gebruikt u maar één poort op uw TV, terwijl alles met elkaar te verbinden is. Switch (afhankelijk van het model) met een afstandsbediening of zelfs automatisch. Een automatische switch herkent het signaal en springt bijv. over op uw digitale decoder als u deze aanzet.

De meeste switches hebben 3 tot 5 ingangen maar voor de veelgebruikers zijn ze er ook met maar liefst 8 poorten. Zo haalt u het meeste uit uw bestaande apparatuur!

TIP: Heeft uw TV nog geen HDMI of bent u simpelweg opzoek naar een andere aansluiting?

De switches zijn er ook in CinchDVI, SCART, Toslink en VGA.

Split één signaal naar meerdere schermen

Een switch maakt het dus mogelijk om meerdere signalen naar één scherm te switchen, maar het kan ook andersom. Met een HDMI-splitter splitst u één signaal naar meerdere schermen.

Dit kan een ideale oplossing zijn voor presentatiedoeleinden. Met één bron splitst u, (zonder gebruik te maken van een narrowcasting-systeem), één signaal naar meerdere schermen. Naast beeld kunt u zo ook meerdere geluidssystemen aansluiten op één bron.  En uiteraard niet alleen met HDMI. Net als met een switch zijn splitters verkrijgbaar voor meerdere aansluitingen zoals CinchDisplayPortDVI, SVGA, Toslink en VGA.

Matrix switches, het beste van twee werelden

Wilt u een combinatie van bovenstaande en dus het beste van twee werelden, dan bent u het beste af met een Matrix switch. Een Matrix switch bevat meerdere in- en uitgangen en hiermee zijn beide bovenstaande scenario’s te tackelen. Mix geluid en projecteer beelden van en naar meerdere apparaten. Afhankelijk van de switch, beschikken ze over minimaal twee in- of uitgangen. De topmodellen gaan echter tot maar liefst 16 in- of uitgangen. Ideaal voor professioneel gebruik.