Auto subwoofer voor optimaal geluid

Subwoofers zijn zeer krachtige luidsprekers die gespecialiseerd zijn in het afspelen van tonen met een behoorlijk lage frequentie. Deze lage frequentie wordt ook wel de bas genoemd. Het gaat in dit geval om tonen die onder de 80 Hz vallen. Een subwoofer is uitermate geschikt voor het gebruik in auto’s. Een subwoofer speelt geluiden af die uw normale autospeakers niet of nauwelijks zouden weergeven. Subwoofers zijn dus geschikt voor zeer lage tonen. De gewone autospeakers in uw auto zijn dit niet. De frequentie die naar uw subwoofer gaat is dus absoluut niet geschikt voor deze speakers. U dient dan ook te allen tijde te voorkomen dat dit gebeurt. Een subwoofer in uw auto garandeert een uitstekende basweergave en is dus een fantastische toevoeging aan de audio-instalatie in uw auto.

Tip: Versterker

Veel autoradio’s leveren een vermogen van ongeveer 4x45 W. Aangezien dit te weinig om de subwoofer tot zijn recht te laten komen raden wij bij elke subwoofer een versterker aan. Een versterker levert het bovengenoemde vermogen namelijk een stuk gemakkelijker. Een versterker zorgt er dus simpel gezegd voor dat het volume in uw auto een stuk harder kan. Naast het verbeteren van het geluid in uw auto zorgt een versterker ook voor een betere controle over de speakers. Ook blijft uw installatie in zijn geheel een heel stuk koeler. Dit komt doordat uw versterker uw speakers en subwoofer veel gemakkelijker van stroom voorziet dan uw standaard autoradio.

Gebruik de juiste bedrading

Aangezien de subwoofer veel stroom verbruikt is het belangrijk om de juiste bedrading te gebruiken. Er bestaat namelijk een risico bij te dunne bedrading. Als de bedrading niet dik genoeg is gaat dit ten koste van de muziek kwaliteit en kunnen de draden de grote hoeveelheid stroom niet aan. Het kan dan zelfs zijn dat deze draden doorbranden. Om onveilige situaties te voorkomen is het dus verstandig om een bedradingset aan te schaffen. In ons assortiment zijn erg veel aansluitsets opgenomen. Dit omdat er een groot scala aan soorten en maten te vinden is.

Voorkom problemen met uw verlichting door het gebruik van een power cap

Aangezien een subwoofer veel energie vraagt, kan het nog wel eens voorkomen dat uw koplampen niet van genoeg stroom worden voorzien. In sommige gevallen beginnen de koplampen zelfs mee te knipperen op de maat van de muziek. Om dit te voorkomen is het aan te raden een power cap aan te schaffen. Een powercap (ook wel condensator genoemd) kunt u het beste zien als een hulpmiddel om uw stroomcircuit te optimaliseren. De cap laadt zichzelf constant met stroom op en levert vermogen aan de versterker wanneer nodig. Zo wordt de stroom niet rechstreeks van uw accu afgehaald en blijven uw lampen normaal branden. Omdat uw versterker zo een constante stroom toevoer heeft, is een power cap niet alleen gemaakt om het probleem met uw koplampen te verhelpen. Door een power cap te plaatsen haalt u het beste uit uw versterker en dus ook uit uw subwoofer.

De afmeting van uw subwoofer

Subwoofers zijn er in allerlei soorten en maten. Naast het uiterlijk en het geluid is er nog een ander punt waar u rekening mee dient te houden. Namelijk de afmetingen van de door u gekozen subwoofer. Niet iedere auto heeft namelijk evenveel ruimte achterin om een subwoofer te installeren. Staar uzelf dus niet blind op de looks maar meet ook even na of de subwoofer überhaupt geschikt is voor uw voertuig.

Bouw uw eigen subwoofer m.b.v. een losse behuizing

Het maken van uw eigen subwoofer is een uitdagende klus. Met name het maken van een luchtdichte behuizing is voor veel mensen een lastige opgave. Om het maken van een eigen subwoofer te vergemakkelijken hebben wij een aantal losse behuizingen in het assortiment opgenomen.

25 cm behuizing (10 inch)
30 cm behuizing (12 inch)
38 cm behuizing (15 inch)

Maak uw audio-installatie compleet met nieuwe autospeakers

Als u de beschikking heeft over een subwoofer, is het zeer aan te raden ook ‘bijpassende’ speakers aan te schaffen. De geluidskwaliteit van de subwoofer in verhouding met uw oude (standaard) speakers zal namelijk niet prettig zijn. Bij Conrad hebben we een erg breed assortiment inbouwspeakers. Houd ook bij deze luidsprekers de afmetingen in de gaten. Ook het aanschaffen van een complete speakerset is het overwegen waard.

Veel klanten zijn erg tevreden met hun subwoofer

Op onze website laten veel klanten zich zeer positief uit over de subwoofers uit ons assortiment. Zo ook deze zeer tevreden klant:

‘’Deze assemblering van een krachtige sub en bijpassende versterker is zeker een aanrader wanneer u zoals ik een low budjet instelt.De prijs-kwaliteit verhouding is perfect, de kracht van de subwofer geeft een zeer mooie aanvulling op de gewone spearkers in je wagen, en de versterker is bovendien compact waardoor die makkelijk weg te steken is.Het enige wat u hoeft bij te kopen is een aansluitkit en en u kunt vertrekken met een verassend krachtige geluidsinstallatie in de wagen!’’