Domotica

Bent u op zoek naar domotica-oplossingen voor particuliere woningen?

Schakel het alarmsysteem in vanaf uw vakantiebestemming, zet de verwarming aan op weg naar huis of doe gewoon alle lichten in huis uit met één druk op de knop. U kunt domotica ook in de privéomgeving gebruiken en uw huis eenvoudig en gemakkelijk bedienen via smartphone, tablet of pc. Daarvoor heeft u producten en technologieën nodig die u probleemloos ondersteunen!

Met Conrad heeft u een partner aan uw zijde die verschillende oplossingen en opties van fabrikanten levert. Geniet van de onbegrensde mogelijkheden!

   

Gebouwautomatisering met LOGO! Nu ook met cloud-verbinding

© Siemens AG 2020. Alle rechten voorbehouden.

Slimme I4.0-producten leveren data en hebben een toegevoegde waarde

LOGO! overtuigt al jaren met zijn veelzijdige functies voor individuele oplossingen. De uitgebreide netwerk- en uitbreidingsmogelijkheden werpen ook hun vruchten af in de domotica. Dit maakt het de perfecte keuze voor een snelle, ongecompliceerde en ruimtebesparende implementatie van uw gebouwautomatiseringsprojecten.

Of het nu gaat om verwarming, airconditioning, verlichting, irrigatie, toegangscontrole, beveiliging en alarmering, aanwezigheidsdetectie en -simulatie of comfortabele bediening van sauna of zwembad: LOGO! opent verbluffend veelzijdige mogelijkheden voor gebouwfuncties.

Met de LOGO! 8.3 logic module serie ontstaan nieuwe mogelijkheden en voordelen door de directe cloud verbinding. Eenvoudig grote hoeveelheden data uitbesteden, veilige gegevensoverdracht van de AWS-cloud naar LOGO! via het TLS-protocol, controle en toegang tot de gegevens onafhankelijk van de locatie: dit alles is mogelijk met LOGO! 8.3. Bij wijze van introductie tot domotica met cloudverbinding kunnen bijvoorbeeld de toestanden van de verlichting en alarmfuncties via een website worden opgeroepen en naar wens worden in- en uitgeschakeld.

Zo biedt de weergave van de schakeltoestanden van de verlichting, of ramen open of dicht zijn, in welke stand het hek staat en of er een alarm is afgegaan, meer veiligheid voor uw huis. Een ander voorbeeld komt uit de landbouwsector. Het bewaken en besturen van meerdere mobiele kippenhokken met LOGO! wordt nog eenvoudiger en efficiënter met de cloud verbinding.

Via een website kunnen functies zoals verlichting, openen en sluiten van de hekken of videobewaking van de nesten en het voederen worden geautomatiseerd en aangepast. Als zich bepaalde omstandigheden en fouten voordoen, wordt de landbouwer via de cloud gewaarschuwd. Bovendien kunnen historische gegevens in de cloud worden opgeslagen en gevisualiseerd. Dankzij LOGO! en de cloud kan de boer zijn bedrijf eenvoudig uitbreiden met meer kippenhokken; de cloud-oplossing groeit gewoon met hem mee.

© Siemens AG 2020. Alle rechten voorbehouden.

     

       

Duurzaamheid en circulaire economie - Cradle to Cradle-certificaat voor schakelaars en wandcontactdozen van Merten

  

Schneider Electric en Merten ontwikkelen dagelijks innovatieve oplossingen voor moderne gebouwen en besteden daarbij bijzondere aandacht aan duurzame ontwikkeling en productie. De schakelaars en stopcontacten van de schakelaarprogramma's System M en System Design werden bekroond met zilver door de internationale Cradle to Cradle-certificering (C2C).

Het C2C-concept beoogt de lineaire wegwerpeconomie te vervangen door een continue circulaire economie en evalueert de vijf alomvattende categorieën (1) Circulariteit, (2) Gezondheidsveiligheid van materialen, (3) Gebruik van hernieuwbare energie in het fabricageproces, (4) Verantwoord gebruik van watervoorraden en (5) Zorgen voor sociale rechtvaardigheid voor alle mensen die bij de waardeketen betrokken zijn.

De gouden status is al bereikt in de categorieën "Circulariteit" en "Hernieuwbare energiebronnen en klimaat.

Het duurzaamheidsconcept van Schneider Electric en Merten gaat veel verder. Met de Schneider Sustainability Impact (SSI) streeft Schneider Electric ambitieuze doelstellingen na voor meer energie-efficiëntie, klimaatbescherming en duurzaamheid. Zo hebben de inspanningen rond het thema van de circulaire economie ertoe geleid dat 77 procent van alle producten die in 2020 worden verkocht, al het eigen "Green Premium"-milieukeurmerk van het bedrijf dragen. Alle Green Premium producten voldoen aan de REACH- en RoHS-normen en bieden transparante toegang tot milieu-informatie zoals milieuprestaties, koolstofvoetafdruk en kennisgevingen van het einde van de levensduur.

        

Start uw toekomstbestendige Smart Home-automatisering met Eaton

Zou het niet mooi zijn om eenvoudig nieuwe bedieningen voor lampen, rolluiken, toestellen of ventilatie toe te voegen op plaatsen waar u geen schakelaar heeft?
Als u dergelijke veranderingen heeft uitgesteld vanwege de kosten, de rommel of het gedoe van renovatie, ben bieden wij een de oplossing met de Eaton GO WIRELESS-pakketten.
Deze pakketten zijn ontworpen om draadloze functionaliteit toe te voegen waar u die nodig heeft, en ze kunnen snel en kosteneffectief worden geïnstalleerd door een van onze gekwalificeerde installatiepartners. Ze zijn geschikt voor zowel bestaande gebouwen als voor nieuwe gebouwen.

Deze producten kunnen op elk moment worden uitgebreid, bijvoorbeeld met functies als timers of een hoofdschakelaar. Alles kan worden uitgebreid. Wat als u dit allemaal zou kunnen regelen via een app die u naar een slimmer, groener en veiliger huis leidt? Ontdek het met onze GO WIRELESS-pakketten op maat.

   

Gereedschapsloze en universele aansluiting voor diverse installatieomgevingen

De serie 221-aansluitklemmen maakt met zijn grote aantal varianten elektrische installaties eenvoudig, snel en veilig.
Open de hendel, steek de geleider erin, sluit de hendel! In gebouwinstallaties, in apparaten of in explosiegevaarlijke omgevingen - met de WAGO verbindingsserie 221 met hefboom wordt de elektrische installatie van massieve, gevlochten en geslagen geleiders eenvoudig, snel en veilig. Nieuw in het assortiment: de doorvoer connector met hendel.

Naast de bekende en beproefde COMPACT-aansluitklemmen van de serie 221 verenigt de nieuwe doorvoerstekker nu alle bekende voordelen van de aansluitklemmen van de serie 221 in een slank design: een universele geleideraansluiting die dankzij de hefboomtechnologie volledig gereedschapsloos is en dankzij de transparante behuizing een zichtbaar veilig geleidercontact biedt. Bovendien maakt een brede waaier van toebehoren het gebruik ervan niet alleen mogelijk in vertrouwde installatietoepassingen met een geringe benodigde ruimte, maar opent ook een groot aantal nieuwe toepassingen: bijvoorbeeld laboratorium- en testopstellingen en testvelden in de productie, de aansluiting van armaturen in verlaagde plafonds, de verlenging van luidsprekerkabels, maar ook aftakdozen in industriële toepassingen.

De doorvoerstekker is verkrijgbaar in twee versies, die beide zowel een EN- als een UL-goedkeuring hebben: in de versie met een transparant deksel voor geleider doorsneden van 0,2 tot 4 mm² voor alle gangbare toepassingen en in de versie met een wit deksel, die vooral in Noord-Amerika wordt gebruikt, voor het uitgebreide aansluitbereik met de daar gangbare AWG 12 geleider.