Bent u een zakelijke klant?
Deze instelling past het productassortiment en de prijzen aan uw behoeften aan.
Ja
Nee

Advies

Stekkernetvoedingen koopt u bij Conrad Electronic

Er zijn  vier zaken waar u op moet letten bij een stekkernetvoeding (adapter). Al deze informatie vindt u normaal gesproken op de oude adapter of in de technische gegevens van het apparaat waarvoor de adapter dient. 

  1. Ingangsspanning (input) De benodigde spanning (volt) voor de adapter. In Nederland is dit eigenlijk altijd 230V/AC.
  2. Uitgangsspanning (output) De benodigde spanning (volt) voor de verbruiker. Deze moet altijd exact gelijk zijn.
  3. Geleverde stroom (output) De benodigde stroom (ampère) voor de verbruiker. Deze stroom moet minimaal gelijk zijn, maar een hogere stroom mag ook.
  4. Aansluiting (plug) U meet dit eenvoudig na met een schuifmaat. De buitenmaat van de connector wordt eerst genoemd, de binnenmaat als tweede (bijvoorbeeld 5,5/2,1 mm).

Onze stekkernetvoedingen zijn natuurlijk niet alleen maar van 12 Volt. Vrijwel elke uitgangspanning tussen 3,3 Volt en 48 V/DC hebben we in het ruime assortiment. De meest bekende zijn echter wel:

  • 12 Volt/DC
  • 9 Volt/DC
  • 5 Volt/DC

Gebruik daarom de filters op deze pagina om de juiste adapter te vinden.

Stekkernetvoedingen of adapters worden gebruikt waar relatief weinig stroom (Ampère) voor nodig is, zoals bijvoorbeeld voor het opladen van een smartphone. De adapter of stekkernetvoeding haalt de stroom uit het stopcontact en zet dat om in een veel lagere spanning, vaak 12 Volt, maar andere uitgangsspanningen zijn ook mogelijk. De uitgangsstroom varieert ook. Vaak ligt dat tussen de 150mA tot zo'n 3.000mA. Kijk daarom goed welke adapter u nodig heeft. Met de filters op deze pagina kunt u de juiste adapter eenvoudig vinden.

12 Volt Adapters voor het opladen

Altijd handig: de 12 volt adapter

Een adapter zorgt ervoor dat de stroom die via het stopcontact komt, wordt omgezet naar de geschikte stroom voor een apparaat om optimaal te functioneren. Veel apparaten hebben daarom een eigen oplader of adapter die u bij het apparaat meegeleverd krijgt. Denk hierbij aan opladers voor de laptop, tablets, handspelcomputers en de mobiele telefoon.

Lege batterij!

Het gebeurt iedereen wel een keer: U zit in uw auto en u wilt handsfree bellen om te vertellen dat u later bent omdat u in een lange file staat… is uw mobiel leeg. Een 12 volt adapter kan dan uitkomst bieden. Er zijn diverse universele opladers waar uw mobiele telefoon makkelijk op aangesloten kan worden waardoor u deze tijdens het rijden kunt opladen.

12 Volt in de auto

Deze ideale 12 volt adapters kunt u aansluiten op de aansteker van de auto. Veel apparaten voor in de auto (denk hierbij aan je GPS-systeem) worden geleverd met deze 12 volt adapter. Maar er zijn ook apparaten die u in de auto tijdens het rijden zou willen opladen, die niet voorzien zijn van een dergelijke oplader. Uw tablet bijvoorbeeld of laptop. Dan is het handig om een 12 volt stekker aan te schaffen waarop je andere snoeren kunt aansluiten. Bijvoorbeeld via de USB poort. Ideaal voor mensen die veel onderweg zijn.

Ook binnen

Soms heeft u alleen een 12 volt aansluiting voor de auto, maar wilt u een apparaat binnenshuis gebruiken. Zo zou u uw GPS-systeem binnen willen opladen zodat u alvast wat routes kunt invoeren. Wist u dat er opladers zijn bestaande uit een stekker voor het stopcontact waar u de 12 volt stekker op aan kunt sluiten? Zo kunt u ook binnenshuis apparaten voor in de auto gebruiken of opladen.

Tip voor opladers

Wanneer u veel onderweg bent en op afspraken of locatie gebruik wilt of moet maken van uw mobiele telefoon, tablet of laptop dan is het handig om altijd een (reserve) oplader bij de hand te hebben. En zorg ervoor dat u ook onderweg uw apparaten kunt opladen door een universele 12 volt lader in de auto te hebben. Ook handig voor vakanties met de auto of boot.

Universeel

Probeer daarbij zoveel mogelijk universele laders te gebruiken. Dan heeft u er hooguit één, misschien twee verschillende nodig voor al uw apparaten die u onderweg van stroom wilt voorzien. Dat scheelt ook weer in de portemonnee!

Conrad Electronic Benelux b.v. heeft uw toestemming nodig voor het gebruik van individuele gegevens, onder meer om de werking van de website te garanderen en om informatie over uw interesses weer te geven. Door op "Akkoord" te klikken geeft u hiermee uw toestemming. Gedetailleerde informatie vindt u in onze verklaring inzake gegevensbescherming.
U hebt de mogelijkheid om uw toestemming in het privacybeleid te allen tijde in te trekken.
Afwijzen
Akkoord