Advies

Bij Conrad koopt u stroomkabels voor de hardware van een computer. Zo voorziet u snel uw ventilator of harde schijf van stroom. Scherpe prijzen ✓ Kwaliteit ✓

Stroomkabels voor computers, randapparatuur en hardware

Bij Conrad bieden we de ruimste collectie stroomkabels voor computers aan. Het gaat hierbij niet alleen om standaard stroomkabels voor computers zoals de bekende C14-stekker of de stroomkabel voor computer en monitor, maar ook om stroomkabels voor moederborden, harde schijven en ventilatoren. Hoe dan ook vindt u in ons assortiment stroomkabels voor computers altijd wat u nodig heeft. Via onze uitgebreide filterfunctie gaat u eenvoudig op zoek doorheen onze collectie stroomkabels voor computers, terwijl wij u hieronder graag wegwijs maken.

Computer voedingskabel C14 en C13

De meeste desktopcomputers beschikken over een C14-ingang om de voeding aan te sluiten. Het is dan ook een van de meest gebruikte stroomkabels voor computers, hoewel ook printers, monitoren, instrumentenversterkers en andere randapparaten de C14-stekkers gretig gebruiken. Het is dan ook niet onlogisch dat wij deze stroomkabels voor computers en randapparatuur verkopen. 

Naast de bekende C14-aansluitkabels verkopen wij eveneens IEC-snoeren. Dergelijke IEC-snoeren beschikken enerzijds over een C14-stekker en anderzijds over een C13-stekker. Dergelijke IEC-snoeren worden onder andere gebruikt door audio- en videoapparatuur. Ze kunnen ook als verlengsnoer fungeren, terwijl ook servers, routers en switches er al eens gebruik van maken. Hiervoor zijn er ten slotte ook splitterkabels en splitterblokken verkrijgbaar. 

Computer kabels kopen voor SATA-apparaten

SATA-computerbussen verzorgen het gegevenstransport tussen de computer enerzijds en andere onderdelen zoals SSD's of harde schijven anderzijds. Kenmerkend voor dergelijke SATA-apparaten is dat ze speciale voedingsstekkers nodig hebben. Bij Conrad vindt u dan ook speciale stroomstekkers die u ook gebruikt bij netvoedingen zonder een gepaste voedingsaansluiting. Zij kunnen ook fungeren ter verlenging van de voedingskabel. Ook standaard SATA-kabels vindt u in onze collectie stroomkabels voor computers terug. 

Computer stroomkabel voor ventilator

De koeling van een computer is van cruciaal belang om de prestaties van de computer te garanderen en defecten te voorkomen. In ons assortiment stroomkabels voor computers vindt u dan ook speciale pc-ventilatorkabels terug die de stroom naar de pc-ventilator moeten verzorgen. 

Het gaat om stroomkabels waarmee u uw CPU-ventilatoren eenvoudig aansluit op een ATX/AT-netvoeding. Daarnaast kunt u bij ons overigens ook aansluitkabels kopen waarmee u PWM-ventilatoren aansluit op de toerentalregeling van het moederbord. In dat geval vindt de stroomvoorziening plaats door middel van een 15-pins SATA-aansluiting. 

Beschermde stroomkabels voor computers

Ten slotte vindt u bij Conrad ook beschermde stroomkabels voor computers terug. Deze beschermde stroomkabels voor computers zijn voorzien van een gevlochten afscherming. Dankzij zo'n gevlochten afscherming neemt de mechanische en elektromagnetische verdraagzaamheid van de kabel toe. Hoewel een gevlochten afscherming vooral bij datakabels wordt gebruikt, kunnen ook stroomkabels er zeker de voordelen van plukken. Vooral voor de netvoedingen van be quiet! worden dergelijke beschermde stroomkabels veelvuldig gebruikt, daar ze extra stevig zijn en een optimale luchtstroom garanderen. 

Uw partner voor interfacekabels

Niet alleen stroomkabels voor computers schaft u bij ons aan, want wij beschikken over een ruim assortiment interfacekabels voor uw desktop, laptop of MacBook. Wij verkopen bijvoorbeeld ook de kabels van Apple, HDMI-kabels, KVM-kabels, USB-kabels en FireWire-kabels. Daarnaast vindt u bij ons driverkabels, netwerkkabels, KVM-switches, USB-hubs en geheugenkaartadapters. Ongeacht of u nu zelf een pc wilt bouwen, uitbreiden of herstellen, bij Conrad zit u echt wel goed.