Bent u op zoek naar meetapparatuurlaadapparatuurnetvoedingen of batterijen? Op het gebied van meettechniek en energie vindt u een breed en diep assortiment producten voor uw dagelijkse werkzaamheden. Specialistisch meetapparatuur zoals warmtebeeldcamera's of labvoedingen maar ook algemenere producten zoals AA batterijen.

✓ Altijd originele producten ✓ Gratis retourneren ✓ 30 dagen bedenktijd 

Meest gekocht

Meest gekocht

Best beoordeelde producten

Best beoordeelde producten

Populaire merken

Services

Advies

Alles wat u wilt weten over meetapparatuur & voedingenWat zijn meetapparaten?

In de meettechnologie voor industrie en handel worden apparaten gebruikt die verschillende fysische grootheden meten.

Deze omvatten parameters zoals elektrische stroom, spanning, weerstanden of frequenties. Variabelen zoals kracht, druk en geluid kunnen worden gemeten, evenals de temperatuur van elementen en omgevingen. Geschikte apparaten registreren ook gassen, vloeistoffen en elektromagnetische velden zeer nauwkeurig.

U heeft de keuze uit verschillende meetapparaten om deze metingen uit te voeren of om waarden en signalen weer te geven en in te stellen. We maken onderscheid tussen mobiele en stationaire meettoestellen.

Handheld apparaten zijn ideaal voor gebruik bij de klant of in wisselende omgevingen. Stationaire meetapparaten zoals stand-alone apparaten en apparaten voor aansluiting op een pc zijn beter geschikt voor werkplaatsen en laboratoria of voor langdurig gebruik.


Hoe werken meetapparaten?

Meettoestellen gebruiken mechanische, optische of elektronische sensoren om de te testen waarde absoluut of ten opzichte van een referentiewaarde (setpoint) te meten. 

In tegenstelling tot testapparaten geven zuivere meetapparaten, zoals milieumeetapparaten of multimeters, waarden weer die niet worden geïnterpreteerd, maar die ter beoordeling door een specialist moeten worden geïnspecteerd. Testapparaten daarentegen geven soms optische of akoestische signalen af wanneer bepaalde meetbereiken worden bereikt of overschreden. Laboratoriummeetinstrumenten, die ook tot de meettechniek behoren, hebben soms niet alleen signaalmeetfuncties maar ook signaalgenererende functies, zoals functiegeneratoren.Verschillende soorten meetapparaten

Kies uit hoogwaardige laboratoriummeetinstrumenten, multimeters, test- en inspectieapparatuur en milieumeetinstrumenten!

Test- en inspectieapparatuur

Van 2-polige spanningstesters, lijnmeetapparaten, aardings- en isolatiemeetapparaten tot tachometers en trillingsmeters, u vindt hier test- en inspectieapparaten voor verschillende fysische grootheden.

Voor materiaalmetingen zijn er hardheids- en materiaaldiktetesters en voor optische inspectie zijn er microscopen en endoscoopcamera's beschikbaar.

Testtelefoons, VDE-testapparatuur en andere speciale apparatuur voor de specialist; hier vindt u alles wat u nodig heeft.

Laboratorium meetinstrumenten

In laboratoria en werkplaatsen worden professionele meetapparaten gebruikt die zijn aangepast aan de speciale laboratoriumomstandigheden. De laboratoriummeetinstrumenten in het Conrad-assortiment omvatten elektronische belastingen, die een functioneel tegenwicht vormen voor stroombronnen. Daarnaast vind je functiegeneratoren en frequentietellers, evenals logische analysers voor het controleren van signaalkarakteristieken. Oscilloscopen en spectrumanalysers geven signalen weer volgens tijdsverloop of frequentiebereik.

De laboratoriummeetinstrumenten die verkrijgbaar zijn bij Conrad worden aangevuld met USB data-acquisitiemodules en andere accessoires.

Multimeters

Multimeters meten in principe stroom, spanning en elektrische weerstand. Sommige apparaten in het Conrad assortiment meten frequenties, capaciteiten van condensatoren of testen daarnaast de werking van diodes of leidingen.

In het Conrad assortiment vindt u multimeters in de volgende uitvoeringen: handheld multimeters voor mobiel gebruik, desktop multimeters voor werkplaats- en laboratoriumomgevingen en stroomtang multimeters.

We bieden multimeters voor de volgende meetcategorieën:

  • CAT I voor circuits zonder aansluiting op het lichtnet
  • CAT II voor apparatuur op laagspanningsnetwerken
  • CAT III voor metingen aan gebouwinstallaties
  • CAT IV op overdrachtspunten naar laagspanningsinstallaties, zoals huisaansluitdozen.

Milieumeetapparatuur

Omgevingsfactoren zoals temperatuur, vochtigheid, straling, geluid en vervuiling zijn van groot belang in de meettechniek.

Op het gebied van milieumeetinstrumenten biedt Conrad u een uitgebreid assortiment anemometers, vocht- en vloeistofmeetinstrumenten en apparaten voor het meten van gassen en verontreinigende emissies. Kracht- en drukmeettoestellen, temperatuurmeettoestellen en toestellen voor het bepalen van elektromagnetische waarden (zoals elektrosmog of radioactiviteit) bestelt u ook online.

Om dergelijke meetgegevens langdurig op te slaan en later te kunnen evalueren, zijn dataloggers een nuttige aanvulling. Ze maken deel uit van sommige apparaten en kunnen optioneel worden aangesloten op andere.Welk meetapparaat het meest geschikt is voor uw toepassing hangt af van talloze factoren:

Type constructie: Handheld apparaat of stand-alone? Dat is een kwestie van de gebruiksomgeving. Als u mobiele metingen wilt uitvoeren, bijvoorbeeld omdat u vaak onderweg bent met klanten, dan zijn handheld apparaten de juiste keuze. In vaste laboratorium- of werkplaatsomgevingen of voor permanent gebruik kunnen stationaire apparaten geschikter zijn, vooral omdat ze vaak een breder scala aan functies bieden.

Meetbereiken: Meetinstrumenten zijn alleen goed als ze op een geschikte manier worden gebruikt. Dit betekent dat de meetbereiken van de apparaten in het bereik moeten liggen waarin ze gebruikt zullen worden. Let ook op de aangegeven nauwkeurigheid van de waarden en of absolute waarden of referentiewaarden ten opzichte van een setpoint relevant voor u zijn.

Accessoires: Let er ook op of u verdere accessoires nodig heeft zoals dataloggers om het meetapparaat te gebruiken of om de gegevens te evalueren of te verzenden. Dit is meestal niet het geval bij stand-alone apparaten. Interfaces zoals aansluitingen voor USB of geheugenkaarten kunnen ook nuttig zijn. Wat wordt bedoeld met voedingen?

In de industrie, handel en technologie wordt de term voeding gebruikt voor alle apparatuur die aangesloten apparaten voorziet van de benodigde energie. Het maakt niet uit of het apparaat moet worden voorzien van gelijkspanning of wisselspanning. Het maakt ook niet uit of er een gelijk- of wisselspanning beschikbaar is als spanningsbron.

Maar niet alleen spanningsaanpassing is belangrijk voor voedingen. Vermogensaanpassing is ook een doorslaggevend criterium. De voeding moet immers in staat zijn om het te gebruiken apparaat van voldoende vermogen te voorzien. Zelfs bij volledige belasting mag de voedingsspanning niet instorten. Anderzijds verhoogt een te groot ontwerp van de voeding onnodig de aankoop- en bedrijfskosten.

Afhankelijk van het beoogde gebruik zijn de voedingen die wij aanbieden bedoeld voor mobiel gebruik, voor stationair gebruik of voor vaste installatie.Hoe werken voedingen?

In de meeste gevallen bestaat een voeding uit een voedingseenheid die is aangesloten op de wisselspanning van het elektriciteitsnet. De voedingseenheid zet vervolgens de 230 V wisselspanning om in een lagere gelijkspanning. Hiervoor wordt de spanning eerst naar beneden getransformeerd, gelijkgericht en vervolgens afgevlakt met condensatoren. Voedingen met geïntegreerde spanningsstabilisatie genereren een uitgangsspanning die altijd constant is. Ongeacht of de voedingseenheid maximaal wordt belast of onbelast is.

De situatie is anders bij voedingen die al werken met een gelijkspanning. Aangezien een gelijkspanning niet getransformeerd kan worden, moet de voeding de ingangsspanning in een snel ritme aan- en uitschakelen. Deze kunstmatige wisselspanning kan zeer efficiënt worden omgezet dankzij de hoge schakelfrequentie. Afhankelijk van het ontwerp van het circuit kan een gelijkspanning van bijvoorbeeld 12 V dus worden getransformeerd in een gelijkspanning van 24 V of zelfs een wisselspanning van 230 V.Welke soorten voedingen zijn er?

Voedingen

Netvoedingen vormen waarschijnlijk de grootste groep voedingen. Dit is niet verwonderlijk, aangezien veel apparaten of bouwfasen binnen apparaten en systemen niet rechtstreeks met 230 V/50 Hz wisselspanning kunnen worden gebruikt.

Om voor elke toepassing de juiste oplossing te kunnen bieden, omvat ons productassortiment netvoedingen in een grote verscheidenheid aan ontwerpen en prestatieklassen.

Netwerktransformatoren

Netvoedingstransformatoren zijn niet alleen onderdelen van een voedingseenheid. Ze kunnen ook op zichzelf en zonder extra buitenbedrading als voeding dienen. Zoals bijvoorbeeld in de voeding van LED-lampen voor buitengebruik.

Naast spanningsvermindering is een transformator ook gericht op galvanische isolatie en dus elektrische veiligheid. Daarom worden speciale scheidingstransformatoren gebruikt voor onderhoud, service en laboratorium. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van het brede scala aan toepassingen voor transformatoren.

AC-spanningsregelaar

Voor het regelen van motoren zijn regelbare voedingen in de vorm van AC-spanningsregelaars of dimmers perfect.

Op deze manier kan de snelheid van elektromotoren traploos worden aangepast of eenvoudig worden ingesteld op de perfecte werksnelheid.

Ook armaturen en kookplaten kunnen op deze manier ideaal worden bediend. Maar let op: niet elke AC spanningsregelaar is geschikt voor elk type belasting.

DC/DC-omzetters/omvormers

Een gelijkspanning omzetten in een gelijkspanning met een lagere waarde is technisch vrij eenvoudig.

De situatie is anders als de uitgangsspanning hoger moet zijn of zelfs als een 230 V wisselspanning met een sinusvorm vereist is.

Als er dan ook nog een hoog uitgangsvermogen nodig is, wordt het echt complex. Maar ook hier hebben we de juiste oplossing voor elke behoefte.

Ononderbreekbare voedingen (UPS)

Inhoud van Excel-spreadsheets, Word-documenten of andere toepassingsprogramma's gaat binnen enkele seconden verloren als de stroom uitvalt. Vervelend als de huidige status niet is opgeslagen.

Vaak is een korte stroomonderbreking voldoende en verdwijnt de inhoud van het scherm in het niets. Met een ononderbreekbare stroomvoorziening is er genoeg tijd om de huidige gegevens op te slaan en zo het vervelende verlies van gegevens te voorkomen.

Stroomgeneratoren, stroomaggregaten

Een stroomstoring die thuis in het beste geval als hinderlijk wordt ervaren, kan een ramp zijn voor vakmensen.

Van groot belang is het dan om een generator te hebben die ten minste de belangrijkste systemen draaiende houdt.

Ergernis en financiële verliezen als gevolg van werkonderbrekingen en vertragingen in de planning kunnen zo gemakkelijk worden voorkomen.Waar moet u op letten bij het kopen van voedingen?

De ideale voeding kan vrij eenvoudig worden gevonden als u de volgende belangrijke punten in overweging neemt of de vragen beantwoordt.

  • Het meest essentiële criterium is waarschijnlijk het gebruiksdoel. Waar is de voeding voor nodig en wat is precies de taak? Heb ik een voedingseenheid, een spanningsomvormer of een onderbrekingsvrije voeding nodig?

  • Moet de voeding worden ingebouwd in apparaten, schakelkasten of systemen of is er een externe voeding nodig?

  • Welke ingangsspanning heb ik beschikbaar en welke uitgangsspanning is vereist? Is één uitgangsspanning voldoende of zijn er meerdere spanningen en verschillende polariteiten nodig?

  • Hoe hoog is het stroomverbruik van het te voeden apparaat? De efficiëntie van de voeding hangt ook af van de stroombehoefte of het stroomverbruik van de verbruiker.

  • Aan welke aanvullende eisen moet worden voldaan? Moet de voeding spatwaterdicht of redundant zijn?

Met behulp van deze checklist vindt u in een mum van tijd de perfecte voeding.


Onze populairste categorieën in Metingen & Voeding

  Categorie Thema
1 Plug-in voedingen Voedingen & netadapters
2 Accu's speciale afmetingen Akkus & Batterien
3 Weerstations Weermeetapparatuur
4 Omvormers Voedingen & netadapters
5 Accu's Accu's & Batterijen
6 18650 Accu
Accu's & Batterijen
7 Lithium-Ionen-Accu Accu's & Batterijen
8 Multimeters Meetapparatuur
9 Powerbanks Laadapparatuur
10 Thermometers, Hygrometers, Barometers Weermeetapparatuur
11 Endoscoop camera's Meetapparatuur
12 DC/DC-Omvormers Voedingen & netadapters
13 Spanningstesters Meetapparatuur
14 Geigertellers, dosimeters Meetapparatuur
15 VDE-testapparatuur Meetapparatuur