Bent u op zoek naar meetapparatuurlaadapparatuurnetvoedingen of batterijen? Op het gebied van meettechniek en energie vindt u een breed en diep assortiment producten voor uw dagelijkse werkzaamheden. Specialistisch meetapparatuur zoals warmtebeeldcamera's of labvoedingen maar ook algemenere producten zoals AA batterijen.

✓ Altijd originele producten ✓ Gratis retourneren ✓ 30 dagen bedenktijd 

Lijst
Tegel
Geeft u de voorkeur aan de lijstweergave? Dan schakelt u hier gewoon over.
Heeft u liever de tegel overzicht? Dan schakelt u hier gewoon over.

Meest gekocht

Meest gekocht

Best beoordeelde producten

Best beoordeelde producten

Highlights

Populaire merken

Advies

Wat zijn meetapparaten?

Voor industrie en handel worden meetapparaten gebruikt die verschillende fysieke grootheden meten zoals elektrische stroom, spanning, weerstanden of frequenties. Waarden zoals kracht, druk en geluid kunnen worden gemeten, net als de temperatuur van elementen en omgevingen. Gassen, vloeistoffen en elektromagnetische velden detecteren ook geschikte apparaten zeer nauwkeurig.

U kunt kiezen uit verschillende meetapparaten in ons assortiment om deze metingen uit te voeren of om waarden en signalen weer te geven en in te stellen. We maken onderscheid tussen mobiele en stationaire meetapparatuur. Draagbare apparaten zijn ideaal voor gebruik bij klanten of als u vaak onderweg bent. Stationaire meetapparatuur zoals zelfstandige apparaten en apparaten voor aansluiting op de pc zijn geschikter voor werkplaatsen en laboratoria of voor langdurig gebruik.

Hoe werken meetapparaten?

Meetapparaten maken gebruik van mechanische, optische of elektronische sensoren om de te testen waarde te meten, absoluut of tegen een referentiewaarde (setpoint).
In tegenstelling tot testapparatuur, tonen pure meetapparaten zoals omgevingsmeters of multimeters waarden die niet worden geïnterpreteerd, maar vereisen een expert om ze te beoordelen. Anderzijds zenden test- en meetapparatuur soms optische of akoestische signalen uit wanneer bepaalde meetbereiken worden bereikt of onderschreden of overschreden. De laboratoriummeetinstrumenten, die ook tot het gebied van de meettechnologie behoren, hebben soms niet alleen signaalmeetfuncties maar ook signaalgenererende functies, zoals functiegeneratoren.

Verschillende soorten meetapparatuur

Kies uit het assortiment uit hoogwaardige laboratoriummeetapparatuur, multimeters, test- en inspectieapparatuur en omgevingsmeetapparatuur.

Test- en inspectieapparaten

Van 2-polige spanningstesters, kabelmeetapparatuur, aardings- en isolatiemeetapparatuur tot snelheids- en trillingsmeters, u vindt test- en meetapparaten voor verschillende fysieke hoeveelheden. Er zijn hardheids- en materiaaldiktetesters voor materiaalmetingen. Microscopen en endoscoopcamera's zijn beschikbaar voor optische inspectie. Test telefoons, VDE-testapparaten en andere speciale apparaten voor de specialist, bij ons vindt u alles wat u nodig heeft.

Laboratorium meetapparatuur

Professionele meetapparatuur die is aangepast aan de speciale laboratoriumomstandigheden wordt gebruikt in laboratorium- en werkplaatsomgevingen. De laboratoriummeetapparatuur in het Conrad assortiment omvat: elektronische belastingen die functioneel het tegenovergestelde zijn van stroombronnen. U vindt er ook functiegeneratoren en frequentietellers, evenals logische analyzers voor het controleren van signaalprofielen. Oscilloscopen en spectrumanalysatoren brengen signalen in kaart volgens tijdsverloop of frequentiebereik.

De laboratoriummeetapparatuur die verkrijgbaar is bij Conrad wordt aangevuld met USB-gegevensverzamelingsmodules en andere accessoires.

Multimeters

Multimeters meten in principe stroom, spanning en elektrische weerstand. Sommige apparaten in het Conrad bereik meten frequenties, capaciteit van condensatoren of testen de functie van diodes of bedrading.
In ons assortiment vindt u multimeters in de typen draagbare multimeters voor mobiel gebruik, tafelmultimeters voor werkplaats- en laboratoriumomgevingen en stroomtangmultimeters.

We bieden multimeters voor de volgende meetcategorieën:

 • CAT I voor circuits zonder verbinding met het netwerk

 • CAT II voor apparaten op laagspanningsnetwerken

 • CAT III voor metingen aan bouwinstallaties

 • CAT IV op overdrachtspunten voor laagspanningsinstallaties, zoals huisaansluitdozen

Milieu meetapparatuur

Omgevingsfactoren zoals temperatuur, vochtigheid, straling, geluid en vervuiling zijn van groot belang in de meettechnologie. Op het gebied van milieu meettechniek biedt Conrad u een breed scala aan anemometers, vocht- en vloeistofmeetapparatuur en apparaten voor het meten van gassen en verontreinigende emissies. Apparaten voor kracht- en drukmeting, apparaten voor temperatuurmeettechnologie en apparaten voor het bepalen van elektromagnetische variabelen (zoals elektrosmog of radioactiviteit) zijn ook te vinden in de winkel. Dataloggers zijn een nuttige aanvulling op de langetermijnverwerving van dergelijke meetgegevens en de mogelijkheid van latere evaluatie. Ze maken deel uit van sommige apparaten, andere kunnen optioneel worden aangesloten.

Waar moet u op letten bij de aankoop van meetapparatuur?

Welk meetapparaat het meest geschikt is voor uw toepassing is afhankelijk van een aantal factoren:

 • Type: handheld-apparaat of stand-alone? Het is een kwestie van de besturingsomgeving. Als u mobiele metingen wilt uitvoeren, bijvoorbeeld omdat u vaak onderweg bent met klanten, zijn draagbare apparaten de juiste keuze. In vaste laboratorium- of werkplaatsomgevingen of bij permanent gebruik kunnen stationaire apparaten geschikter zijn, vooral omdat ze vaak een groter scala aan functies bieden.
 • Meetbereik: meetinstrumenten zijn alleen goed als ze op de juiste manier worden gebruikt. Dit betekent dat de meetbereiken van de apparaten binnen het bereik moeten liggen waarin ze worden gebruikt. Let ook op de gespecificeerde nauwkeurigheid van de waarden, en of absolute of referentiewaarden voor een setpoint voor u relevant zijn.
 • Accessoires: houd er ook rekening mee of u extra accessoires zoals dataloggers nodig heeft om het meetapparaat te gebruiken of om de gegevens te evalueren of over te dragen. Dit is meestal niet het geval met zelfstandige apparaten. Interfaces zoals verbindingen voor USB of geheugenkaarten kunnen ook nuttig zijn.

Wat zijn voedingen?

In de industrie, handel en technologie wordt de term voeding gebruikt voor alle voorzieningen die aangesloten apparaten van de benodigde energie voorzien. Het maakt niet uit of het apparaat moet worden gevoed met een gelijkspanning of een wisselspanning. Het is ook niet relevant of er een gelijk- of wisselspanning beschikbaar is als spanningsbron.
Maar het is niet alleen de aanpassing van de spanning die belangrijk is voor voedingen. Prestatie-aanpassing is ook een cruciaal criterium. De voeding moet natuurlijk het te bedienen apparaat kunnen voorzien van voldoende elektriciteit. De voedingsspanning mag niet dalen, zelfs niet bij volledige belasting. Aan de andere kant leidt een te groot ontwerp van de voeding onnodig tot hogere aanschaf- en bedrijfskosten.
Afhankelijk van het beoogde gebruik, zijn de voedingen die wij aanbieden bedoeld voor mobiel gebruik, voor stationair gebruik of voor permanente installatie.

Hoe werken voedingen?

In de meeste gevallen bestaat een voeding uit een voedingseenheid die is aangesloten op de wisselspanning van het voedingsnetwerk. De voedingseenheid zet vervolgens de 230 V AC-spanning om in een lagere DC-spanning. Om dit te doen, wordt de spanning eerst omgezet, gelijkgericht en vervolgens afgevlakt met condensatoren. Voedingen met geïntegreerde spanningsstabilisatie genereren een uitgangsspanning die altijd hetzelfde is. Ongeacht of de voeding maximaal is belast of zonder belasting inactief is.
De situatie is anders voor spanningsbronnen die al met een gelijkspanning werken. Aangezien een DC-spanning niet kan worden omgezet, moet de voeding de ingangsspanning snel in- en uitschakelen. Dankzij de hoge schakelfrequentie kan deze kunstmatige wisselspanning zeer efficiënt worden omgezet. Afhankelijk van het circuitontwerp is een gelijkspanning van b.v. 12 V genereert een 24 V DC of zelfs een 230 V AC-spanning.

Welke soorten voedingen zijn er?

Netvoedingen

De voedingen vormen waarschijnlijk de grootste groep voedingen, wat niet verwonderlijk is omdat veel apparaten of bouwfasen in apparaten en systemen niet rechtstreeks met 230 V / 50 Hz wisselstroom kunnen worden gebruikt. Om voor elke toepassing de juiste oplossing te kunnen bieden, hebben we voedingen in een breed scala aan vormen en in een breed scala aan prestatieklassen.

Transformatoren

Transformatoren zijn niet alleen onderdeel van een stroomvoorziening. Zelfs alleen en zonder extra externe bedrading kunnen ze als voeding dienen. Zoals bij het voeden van LED-verlichting voor gebruik buitenshuis. Naast het verminderen van de spanning, is de galvanische isolatie en dus de elektrische veiligheid ook een prioriteit voor een transformator. Daarom worden speciale scheidingstransformatoren gebruikt voor onderhoud, service en laboratorium. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van het brede scala aan toepassingen voor transformatoren.

Wisselspanningsregelaars

Bij het regelen van motoren presteren instelbare voedingen in de vorm van AC-spanningsregelaars of dimmers perfect. Hierdoor kunnen elektromotoren traploos in snelheid worden ingesteld of eenvoudig worden aangepast aan de perfecte werksnelheid. Armaturen en verwarmingsplaten kunnen ook ideaal worden bediend. Maar wees voorzichtig: niet elke wisselspanningsregelaar is geschikt voor elk type belasting.

DC / DC-converter / omvormer

Het is technisch vrij eenvoudig om een gelijkspanning te maken met een lagere waarde dan een gelijkspanning. De situatie is anders als de uitgangsspanning hoger moet zijn of zelfs een 230 V AC-spanning met een sinusvormige vorm vereist is. Als er ook een hoog uitgangsvermogen nodig is, wordt dit echt complex. Maar ook hier hebben we de juiste oplossing voor.

Uninterruptible Power Supplies (UPS)

Belangrijke data  gaat binnen enkele seconden verloren als de stroom uitvalt. Vaak is een korte spanningsonderbreking voldoende en wordt belangrijke data gewist. Met een ononderbroken stroomvoorziening is er voldoende tijd om de huidige gegevens op te slaan en zo het vervelende gegevensverlies te voorkomen.

Generatoren, aggregaten

Een stroomstoring die thuis als onaangenaam wordt ervaren, kan een ramp zijn voor de industrie. Hoe goed is het als u kunt terugvallen op een generator die de hoofdsystemen draaiende houdt? Dit voorkomt financiële verliezen als gevolg van verloren werkuren en beschadigd apparatuur.

Waarmee moet u rekening houden bij de aankoop van voedingen?

De ideale voeding is gemakkelijk te vinden als u rekening houdt met de volgende punten.

 • Het belangrijkste criterium is het gebruiksdoel. Waarvoor is de stroomvoorziening nodig en wat is precies de taak? Heb ik een voeding, een spanningsomvormer of een ononderbreekbare voeding nodig?

 • Moet de voeding worden geïnstalleerd in apparaten, schakelkasten of systemen of is een externe voeding vereist?

 • Welke ingangsspanning heb ik en welke uitgangsspanning is vereist? Is één uitgangsspanning voldoende of zijn meerdere spanningen en verschillende polariteiten vereist?

 • Wat is het stroomverbruik van het te leveren apparaat? De prestaties van de voeding zijn ook afhankelijk van de stroombehoefte of het stroomverbruik van de verbruiker.

 • Aan welke aanvullende eisen moet worden voldaan? Moet de stroomvoorziening spatwaterdicht of compleet waterproof zijn?