EU-verbod op fluorescentielampen 2023: vroegtijdig plannen en voorbereiden.

Het verkoopverbod geldt voor compacte fluorescentielampen en ringlampen vanaf februari 2023 en voor fluorescentiebuizen vanaf augustus 2023. Tijdig ombouwen helpt om kosten en energie te besparen.

Energiebesparing begint met meten.

Met mobiele en stationaire vermogensmeting. Met intelligente meettechnologie kan het energiebesparingspotentieel worden geïdentificeerd en met passende productoplossingen worden geïmplementeerd.

   

Tijd om te handelen! Wees het verbod op fluorescerende lampen voor met LED-buizen van LEDVANCE.

De wereldleider op het gebied van verlichtingstechnologie is de plaats waar u terecht kunt voor professionele verlichtingsoplossingen. Het portfolio van Ledvance omvat een breed scala aan LED-armaturen en de juiste technologie voor slimme gebouwen met hoogwaardige lichtmanagementsystemen. Altijd met het oog op het besparingspotentieel waar het Ledvance assortiment zich op richt. Zelfs kleine maatregelen bieden grote mogelijkheden: upgraden naar slimme LED-technologie en bewegingsdetectoren in minder bezochte ruimten, timers of daglichtsensoren met dimmers zorgen ervoor dat de verlichting alleen aan is wanneer deze daadwerkelijk nodig is vanwege de aanwezigheid van mensen.

Waar het zonder problemen mogelijk was, zijn de meeste lichtbronnen al omgebouwd tot LED. In 2023 gaat het verbod op tl-buizen van kracht. Een tijdige voorbereiding en omschakeling is nu zinvol voor bedrijven, zolang er nog voldoende voorraad is.

De lichtopbrengst van conventionele buizen kan niet 1:1 worden overgedragen op die van de LED-variant. Hun stralingshoek is niet identiek. Daarom raden wij aan een toepassingsspecifiek verlichtingsontwerp uit te voeren om na vervanging van de buizen hetzelfde verlichtingsniveau te hebben.

   

Chauvin-Arnoux: energiebesparing en -controle

Door de stijgende prijzen van energiebronnen staat energiebeheer op ieders lippen. We hebben allemaal onze energiekosten aangepakt en proberen het energiegebruik en het stroomverbruik te optimaliseren. Energie-efficiëntie speelt een steeds belangrijkere rol. Veel bedrijven zijn al bezig hun productieapparatuur te moderniseren of hun productieprocessen te veranderen. Tegelijkertijd moet echter worden gezorgd voor adequaat onderhoud van de apparatuur.

Tegenwoordig betekent meten niet alleen het correct hanteren van een C.A.-meetinstrument, maar ook het correct evalueren van de meetresultaten. Dit is waar Chauvin-Arnoux ondersteuning biedt met een uitgebreid aanbod van trainingen in workshopvorm. Meer producten van Chauvin-Arnoux vindt u op de merkenpagina van Chauvin Arnoux.

De PEL-familie van vermogens- en energierecorders

Metingen vormen de basis voor elke verbetering van de energie-efficiëntie van een installatie en voor de bewaking van elektriciteitsnetten. Exacte energiemetingen en de correcte toewijzing van de gemeten verbruiksgegevens aan machines en installaties zijn de voorwaarden voor energie-optimalisering. Alleen op die manier kunnen diagnoses, controles en verbeteringsmaatregelen op lange termijn doeltreffend worden gehandhaafd.

Met de PEL-serie energie- en energierecorders biedt Chauvin Arnoux een goedkoop, zeer gebruiksvriendelijk meetapparaat voor de noodzakelijke metingen voor de ISO 50001-norm op de markt. Het PEL wordt gebruikt om het verbruik van elektrische apparatuur te meten en te registreren om de energie-efficiëntie te verbeteren en de kosten te verlagen. Het registreren van het elektriciteitsverbruik op elk punt in industriële en commerciële elektrische installaties is zeer eenvoudig, aangezien de PEL's draagbaar en gemakkelijk te installeren zijn.

   

Siemens - Digitalisering ontmoet miniaturisering.

© Siemens AG 2022. Alle rechten voorbehouden.

Zo speelt u in op de nieuwe eisen voor gebouw- en systeeminstallaties.

Hoge installatiekosten, te weinig ruimte voor nieuwe functies, uiterst tijdrovende aanpassing van bestaande installaties en snel veranderende normen maken het moeilijk om aan de tijds- en kostendruk te voldoen. Bovendien moeten beveiligingen in elektrische installaties beter presteren dan ooit tevoren.

SENTRON installatieapparatuur: compacte performers - veilig, slank en slim

Het SENTRON-assortiment van Siemens is de oplossing: het compacte ontwerp van de SENTRON-installatieapparaten combineert de functies van twee apparaten in één apparaat met tot 50% minder ruimtebeslag. Minder bedrading bespaart u tijd en vergemakkelijkt de installatie. Het compacte ontwerp biedt ook voordelen bij montage achteraf. Oude eenheden kunnen gemakkelijk worden vervangen door de nieuwe, compacte eenheden, aangezien er geen extra ruimte nodig is. Ook de meet- en communicatiefuncties van de nieuwste SENTRON-installatieapparatuur openen het volledige potentieel van de digitalisering.

Met het SENTRON-assortiment van Siemens zijn u en uw installaties optimaal beschermd. Profiteer vandaag nog van minder stilstand en maximale beschikbaarheid van het systeem. 

U vindt nog veel meer apparaten op de Siemens merkenpagina ›

Geselecteerde topfabrikanten

Installatietechniek

Lichttechniek

Energie meettechniek

Alle onderdelen van succes: inkoop eenvoudig en efficiënt