Toekomstgericht onderwijzen en leren? Met slimme technologieën voor het onderwijs.

Goed uitgeruste klaslokalen en functionele apparatuur zijn belangrijke voorwaarden voor het onderwijs van wetenschappelijke en technische inhoud. Snel leren, het begrijpen en beoordelen van meetresultaten, maar ook het veilig omgaan met meettechniek zijn tegenwoordig belangrijke aandachtspunten in onderwijs en opleiding.

Naast de basisuitrusting van de meettechniek met multimeters en oscilloscopen biedt ons assortiment voor scholen en opleidingen de nieuwste en speciale technieken voor praktijklokalen, laboratoria en werkplaatsen op het gebied van analoge en digitale meettechniek, stroomvoorziening en gereedschappen. Vooral het merk VOLTCRAFT overtuigt door een perfect samenspel van kwaliteit en prijs-kwaliteitverhouding.   

BENNING meettechniek. Veilig, betrouwbaar en krachtig.

Studenten worden als professionals opgeleid leven als zij al tijdens hun opleiding leren omgaan met meettechniek en regelgeving en hoe zij de resultaten moeten interpreteren. Professionals werken al tientallen jaren met kwaliteitsproducten van BENNING en kennen hun betrouwbaarheid en veiligheid.

Voor de nauwkeurige meting van elektrische grootheden is een breed scala van digitale multimeters en stroomtangen beschikbaar. Het professioneel testen van draagbare apparatuur volgens VDE 0701, 0702, 0751-1 of 0544-4 kan worden uitgevoerd met moderne apparatuurtesters.

Naast het testen van installaties is het testen van e-laadstations (wallboxes) een van de nieuwste eisen van de moderne testtechnologie. PV-installatie testers en karakteristiekmeetapparatuur worden gebruikt voor het testen van fotovoltaïsche systemen in overeenstemming met de normen.

BENNING biedt rationele oplossingen op vele gebieden van de test- en meettechniek.

Geautomatiseerde individuele metingen - één druk op de knop, 8 meetresultaten. 

De Auto Sequence® installatietester BENNING IT 200 is ideaal voor het rationeel testen en documenteren van elektrische installaties en EV-laadstations (wallboxes) van laadmodus 3.

   

Rohde & Schwarz: Bepaling van stroom-spanningskarakteristieken met de oscilloscoop

Componententesters maken het gemakkelijker om de signaaleigenschappen van actieve en passieve componenten te analyseren. Ontwikkelaars kunnen snel de functionaliteit van een component controleren, terwijl studenten hun theoretische kennis in de praktijk kunnen toepassen en verifiëren.

R&S®RTC1000-oscilloscoop

Met de geïntegreerde componententester kunnen de R&S®RTC1000 oscilloscopen universeel worden gebruikt. Zij bestaan uit een signaalgenerator die een 50 Hz of 200 Hz sinusoïdaal signaal met gedefinieerde amplitude (max. 9 V) en beperkte stroom voor de DUT levert. In deze modus digitaliseren de oscilloscopen de door het component beïnvloede signalen via de A/D-omzetter en tonen zij de stroomgolfvorm versus spanning.

De R&S®RTC1000 oscilloscopen bieden acht volwaardige digitale ingangen, optionele trigger- en decodeerfuncties, uitgebreide meetfuncties en een krachtige FFT-functie.

1: I-V-karakteristiek van een weerstand van 2,1 kΩ.                                                                    

2. I-U-Kenniline eines 110-Ω-Widerstands.                                                                                     

3: I-V karakteristiek van een condensator van 0,1μF onder spanning met een 50 Hz signaal

4: I-V-karakteristiek van de condensator van 0,1μF uit Fig. 3, maar met excitatie door een 200-Hz-signaal

5: I-V-karakteristiek van een Si diode.
 

6: Karakteristiek van een Zener-diode met een doorslagspanning van ongeveer 5 V.

   

PHYWE - Uitstekend digitaal onderwijs

Of het nu gaat om klassikaal onderwijs, thuisonderwijs of praktijkonderwijs, het onderwijs is veranderd. De digitalisering is heeft een belangrijke plek ingenomen in ons dagelijks leven, en dit geldt ook voor onze scholen. Verschillende subsidies zijn in het leven geroepen om het onderwijs op school met de tijd mee te laten gaan. Financiering alleen is echter niet voldoende, er zijn praktische en holistische oplossingen voor digitaal nodig. De totaaloplossing van PHYWE bestaat uit verschillende bouwstenen (experimenteersets, sensortechnologie, software en display-unit), die afhankelijk van het vakgebied individueel kunnen worden gecombineerd. Wat zij gemeen hebben is de directe verwijzing naar het leerplan en de garantie van eenvoudig, progressief en tijdbesparend onderwijs.

   

Natuurkunde producten:

Scheikunde producten:

Biologie producten:

Producten natuur & techniek:

40 jaar VOLTCRAFT - Meettechnologie voor onderwijs, opleiding en beroepsonderwijs

Veel jongeren kiezen voor een elektrotechnische stage. Er is nog steeds veel vraag naar technische beroepen. Veiligheid tijdens de opleiding is het belangrijkste kenmerk waaraan de meettechnologie tijdens de opleiding moet voldoen. De meettechniek van VOLTCRAFT is uitgerust met innovatieve veiligheidsvoorzieningen, waarbij vooral de multimeterserie VC-200 van VOLTCRAFT het vermelden waard is. Een navigator voor meetboeken en een batterijvak dat niet kan worden geopend wanneer de meetsnoeren zijn aangesloten, zijn slechts kleine aspecten die deze multimeterserie tot een van de veiligste multimeters in opleiding maken.

Nauwkeurig op de praktijk afgestemde oplossingen en innovatieve ontwikkelingen voor een gebruiksvriendelijke bediening maken een efficiënt gebruik van de producten mogelijk. Zodat u zich kunt concentreren op uw training.

Gerelateerde thema's

Merken

Wellicht ook interessant

Kortingen voor onderwijs- en overheidsinstanties

Naast een aantrekkelijk kortingssysteem op basis van het aankoopvolume van het voorgaande jaar, bieden wij onderwijsinstellingen ook speciale onderwijskorting op elke bestelling.

Van bèta-technisch onderwijs tot professionele laboratoriumapparatuur.

Intuïtieve, hoogwaardige en betrouwbare apparatuur is essentieel voor succesvolle projecten in onderwijs, lesgeven en onderzoek. Met een breed scala aan producten voor STEM-onderwijs, 3D-printers, gereedschappen en hoogwaardige meetinstrumenten biedt het Conrad Sourcing Platform alles wat u nodig heeft.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Mis geen nieuws, aanbiedingen en hoogtepunten bij Conrad.