In ons assortiment automatisering vindt u een uitgebreid aanbod automatiseringsproducten, variërend van PLC's en besturingsventielen tot transportelementen. Ook voor meet- en regeltechniek apparatuur bent u bij ons aan het juiste adres.

✓ Altijd originele producten ✓ Gratis retourneren ✓ 30 dagen bedenktijd 

Lijst
Tegel
Geeft u de voorkeur aan de lijstweergave? Dan schakelt u hier gewoon over.
Heeft u liever de tegel overzicht? Dan schakelt u hier gewoon over.

Meest gekocht

Am häufigsten gekauft

Best beoordeelde producten

Top bewertete Produkte

Highlights

Populaire merken

Advies

Alles voor het automatiseren van processen

Automatisering in de transporttechniek

Als transport een belangrijk onderdeel van uw organisatie is, dan wilt u dit het liefst automatiseren. Dat is niet alleen kostenbesparend, maar werkt ook veel efficiënter. In ons assortiment automation voor de transport vindt u de meest uitgebreide producten die u helpen om de automatisering te realiseren. Ook ter vervanging van onderdelen binnen uw automatiseringsproces vindt u onderdelen in de categorieën PLC's, pneumatiek, hydrauliek en transporttechniek.
Om uw bedrijf efficiënt te laten functioneren, is een optimale transporttechniek een vereiste. Aandrijftechniek, controle op afstand, Industriële PC's en C-Control zorgen allemaal voor een vlekkeloos transport binnen uw organisatie. Of u nu op zoek bent naar een los onderdeel of een volledig werkend regelsysteem, Conrad biedt in haar uitgebreide assortiment automation alles wat u nodig heeft om uw organisatie draaiende te houden.

Automatisering: pneumatiek en hydrauliek

Bent u op zoek naar pneumatische of hydraulische onderdelen? Op het gebied van pneumatiek en hydrauliek vindt u de volgende producten:

Waarom uw automatisering optimaliseren met producten van Conrad?

Conrad staat al bijna 100 jaar garant voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Als één van de grootste leveranciers van technische producten in Europa weten wij als geen ander welke producten u nodig heeft voor uw automatisering. Wij breiden ons assortiment regelmatig uit en houden de markt nauwlettend in de gaten. Wilt u meer informatie over onze automatiseringsproducten of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.

Pneumatiek

Pneumatiek wordt op grote schaal toegepast in de machinebouw. Pneumatische cilinders zorgen hierbij voor de lineaire en roterende bewegingen. De grote voordelen van deze aandrijftechniek zijn de lage aanschafkosten, de betrouwbaarheid en de eenvoudige aansturing.

Pneumatische ventielen

Pneumatische ventielen zijn er in vele variaties. Zo kunt u kiezen uit elektrische, pneumatische, mechanische, hand- en voetbediening. Daarnaast zijn er verschillende functies (waarbij de meest voorkomende 2/2, 3/2 en 5/2 zijn) en kunt u nog kiezen uit mono- of bi-stabiel en open of gesloten ventielen.

  • Een 2/2 ventiel heeft 2 aansluitingen en 2 schakelstanden. Een dergelijk ventiel heeft geen ontluchting. Een 3/2 ventiel heeft 3 aansluitingen en 2 schakelstanden, een 5/2 beschikt over 5 aansluitingen en 2 schakelstanden en de 5/3 heeft 5 aansluitingen en 3 schakelstanden.

  • De keuze voor een mono- of bi-stabiel ventiel hangt ervan af of u een ventiel met of zonder voorkeursstand wilt: de monostabiele versie gaat terug in de eerste stand zodra de perslucht weg valt. De bi-stabiele versie blijft in de geschakelde stand staan.

  • Een normaal open ventiel zal in de normale stand perslucht doorlaten. Zodra u hem gaat bedienen, zal de perslucht niet meer doorstromen. Bij een normaal gesloten ventiel is dit echter precies andersom.

Pneumatische cilinders

Ook pneumatische cilinders zijn er in veel uitvoeringen. Zo kunt u onder andere kiezen uit een standaard cilinder, een draaicilinder of een zuigerstangloze cilinder en een enkelwerkende of dubbelwerkende cilinder.

  • Enkelwerkende cilinders oefenen kracht uit in één richting. Het terugkeren in de originele positie zal moeten gebeuren door bijvoorbeeld een veer. Hiervoor heeft u meestal een 3/2 ventiel nodig.

  • Dubbelwerkende cilinders kunnen zowel trekken, als drukkracht uitoefenen. Deze werken meestal met een 5/2 ventiel.

Kogelkranen

  • Een kogelkraan, ook wel kogelklep of bolkraan genoemd, is bedoeld om de stroming van een vloeistof of gas geheel of gedeeltelijk af te sluiten. Dit wordt gedaan door een kogel (een doorboorde bol) die om zijn as draait. Wanneer deze 90º gedraaid wordt, gaat de kraan open of dicht. De aandrijving hiervan kan zowel handmatig als automatisch gedaan worden.

Ze worden voornamelijk gebruikt als afsluiter, maar in sommige gevallen ook als regelklep. Naast tweewegkranen zijn er ook driewegkranen en vierwegkranen.